keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kuusitiaisia, ihania, pieniä, rohkeita kavereita.

Ihanaa pitää taas kameraa kädessään tai siis, että oli hieman valoisampi päivä.
Mökkin ruokintapaikka kuhisi lintuja ja päivän "tähdiksi" nousivat iki-ihanat kuusitiaiset.
Pienet pippuriset ja rohkeat linnut jotka tulivat jopa kämmeneltä syömään.Tämä oli jo melkein liiankin lähellä kuvan ottoa ajatellen :))On se pieni....


Eikä edes tappelua tullut. En kait koskaan ole nähnyt kolmea kuusitiaista samalla lintulaudalla yhtäaikaa.

22 kommenttia:

 1. Tiitsa, meillä käy vaikka mitä lintua, mutta ei kuusitiaista. Kohtaamme sen vain lenkillämme eräässä kuusikossa ja senhän tuntee sen ihanasta äänestä jo. Pyrstötiaisiakin on nähty, hömötiainen on vakivieras, kuten muutkin tintit, vaan ei tämä yksi ainoa tule.

  Ihana kuva tuo sun yläbanneri. Koska olemme taas kohta poissa pitkän viikonlopun, kävimme ostamassa neljännen talivieläinten syöttöjutun. Eli etupihalla on kaksi systeemiä pikkulinnuille ja niissä on auringonkukkaa ja murskattua pähkinää. Sitten on sellainen pitkä pötkylälaite, johon mahtuu monta talipaloa. Hasselpähkinäkookoskakkuja alan tehdä vasta joulukuussa. Isolla parvekkeellamme on nyt kaksi syöttölautaa, joista toisessa saavat käydä oravat ja närhet, nuo kauniit ahmatit. Sitten on uusi lauta, joka palvelee sekä pikkulintuja että oravia, mutta jota närhi ei enää voi tyhjentää tunnissa, kuten on tähän asti tehnyt. Ainakin 7 oravaa käy joka päivä syömässä ja jos kädessäni on hasselpähkinää, siitä sen kauniisti ottavat, mutta maaphkinän takia ei viitsitä kädelle vaivautua;)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusitiaiset ilmestyivät ruokinnalle, kun siirsimme automaatin kuusikon laitaan. Rakensimme sellaisen ison johon mahtuu kolme 25 kilon säkkiä auringonkukkaa, koska ei yhtään tiedä miten talven aikana päästään käymään. Oravilla toki pitää olla omansa ja näkyi tuolla tänään pari närhiäkin. Lisäruokintaa pitää rakentaa sivummalle niitä varten.
   Rouhittu pellavansiemen on ollut myös kuluvaa tavaraa, joten siellä käy joitan vielä salaisiakin ruokailijoita. Oikein mukavia hetkiä lintujen parissa sinne Muuratsaloon.

   Poista
 2. Meillä en koskaan ole näitä tipusia nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusitiainen ei taida olla niin pohjoisen lintu. Täälläkään ei kovin usein ole vastaab tullut, nyt tuntuu olevan useampi paikalla.

   Poista
 3. Vo että ovat somia ja miten hienosti sait kuviin. Olisipa mukavaa jos tännekin eksyisivät, kiitos sinun tunnistasin nyt ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ovat somia ja rohkeita, oikein mukavia seurailla. Toivotaan, että ne pikkuhiljaa levittäytyisivät sinnekkin päin Kiitos Minttuli.

   Poista
 4. Onko sun toinen blogi "ryövätty", kun parin päivän ajan on päivittynyt ihan outoja, "ulkomaankielisiä" päivityksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi ainakaan. Oletko huomannut tuon oikeassa sivussa olevan linkin sinne, kokeile sitä kautta. Voipi olla, että sinulla on vanha poistetun blogin osoite. Hei mut kirjoitit päivityksiä... siis päivityykö sulle joku outo blogi????
   Pitääkin tutkia asiaa. Kiitos kun kerroit.

   Poista
  2. "Tiitsa kotoilee" lähettää jostakin Jakartalta ahkerasti päivityksiä...

   Poista
  3. Olen poistanut tuon blogin jo aikaa sitten, enkä ilmeisesti voi itse asialle enää mitään. Poista se omista luetteloistasikin kummittelemasta. Koetan bloggerin kautta selvittää lisää. Uusi kakkosblogi on "tuokio vain" ja se löytyy tuosta oikeasta sivupalkista. Kiitos vielä Sirkku.

   Poista
 5. Minä olen nähnyt vain yhden kuusitiaisen kerrallaan. Kolme rinnakkain on varsinaista ilotulitusta! Ihanat kuvat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kerta tämä oli minullekkin. Oli tosiaan ilotulitusta :) Kiitos Susanna

   Poista
 6. Olen sanaton! Ihanat tinttiposeeraukset! Olen hivellyt kameraa pariin otteeseen ja ajatellut, että koska...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni tänään jo totaalisesti hermot tuohon kuvaamattomuuteen ja kun hieman vaaleni niin päätin lähteä. Onneksi nuo tintit oli riittävän lähellä kuvattavaksi, kauempaa ei olisi saanut kuin suttua, kun jalustakin jäi kotiin. Kiitos Tillariina.

   Poista
 7. Hauskan näköisiä nuo kuusitiaiset, iso pää suhteessa vartaloon. Ihania nappisilmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne veikeitä ja niin tavattoman pieniä. Kiitos seita

   Poista
 8. Sieviä ovat kuusitiaiset ja sinulla niin upeat kuvat niistä. Minä kaipaan näitä tirppoja omaan pihaan, mutta eipä ole juuri käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne niin mukavia ja olen todella iloinen, että ovat tuonne ilmestyneet. Toivottavasti jatkavat leviämistä sinne pohjoisemmaksikin. Kiitos aimarii.

   Poista
 9. Tuossa kolmanneksi ylimmässä kuvassa lintuhan oikein poseeraa. Lieneekö tuo linnun parempi "poski" kuvassa poseeraamiseen. :D Ihanat lintukuvat. Metsään kuvausreissulle olisi kova palo lähteä nyt kun kameran edessä keikkuu uusi objektiivi, jotta pääsisi kokeilemaan miltä se luonnossa kuvatessa tuntuu. Kiireet ovat nyt liikaa haitanneet kuvausharrastusta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuusitiaiset olivat kyllä helposti saavutettavissa kameran kanssa, kun ei pelänneet ja pääsi lähelle, mutta elohopeanvilkkaina tuli linnuttomia kuvia runsaasti :)) Toivottavasti ehdit luontoon kuvaamaan, siellä on nyt vilkasta. Kiitos Tiina

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.