maanantai 10. marraskuuta 2014

Metsälammen hämärässä

Tänään polkuni vei metsälammelle. Tosin se on vain parin kilometrin päässä torilta, mutta rauhallinen hiljainen paikka metsän keskellä.
Se on lampi jonka annetaan hiljalleen kasvaa umpeen ja se on lampi jolla ensikertaa tänä kesänä pesi joutsen pariskunta.

Siellä ne olivat tänäänkin, koko perhe, vaikka jo pariin otteeseen tänä syksynä lampi on saanut jääpeitteen. Nyt taas lainehti sulana.


Hetkeä aikaisemmin pilkahti aurinkokin ja vielä hieman siltä riittää valoa. Tumma rauha kuitenkin laskeutuu nopeasti lammen ylle.

Jätän joutsenet rauhaan ja kompastelen puunjuurien valtaamaa polkua kohti tasaisempaa tietä, katse tiukasti suunnattuna omiin jalkoihin. ;))

26 kommenttia:

 1. Oikea joutsenlampi siis kyseessä. Hyvä kun ovat löytäneet rauhallisen pesimispaikan. Hienot heijastukset vedessä lintujen lomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihana lampi ja aika moni lintu siellä jo pesiikin. Tämä joutsenpari on oleillut "kihlaparina" tuolla monena kesänä ja nyt sitten on perustettu perhe. Toivottavasti saavat jatkossakin olla rauhassa. Kiitos Tillariina

   Poista
 2. Mihinkä mahtoivat joutsenet siirtyä lammen ollessa jäässä? Melkoista jojottelua taitaa olla talven tulo sielläkin, sitä samaa täällä. Vesisade parhaillaan ropisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ne siirtyvät Kymelle ja oleilevat sänkipellolla päivisin. Talvi antaa odotuttaa itseään ja luvataanhan taas viikonlopuksi muutamaa pakkasastetta. Kyllä saisi pysyä pikkupakkasen puolella jo tähän aikaan vuodesta. Kiitos aimarii

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, voi kun olisi sen koko tunnelman saanut siirrettyä.

   Poista
 4. Mitkä kuvat:) Todella kaunista.

  Joutsenet ovat täällä olleet liikkeellä, matalalentoa olen nähnyt tänäänkin tontin yli. Huutelivat tervehdyksen katsojalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Taitavat siellä jo olla lähtötunnelmissa. Kyllä ne aavistavat ajan jolloin pitää lähteä ja odottavat oikeaa hetkeä.

   Poista
 5. Oi mitä kuvia. Kauniisti heijastuu puut ja joutsenet veden pinnassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pieni valo jostakin osui sopivasti lammelle, jonka tumma vesi oli suurelta osin tyyni. Kiitos Sude

   Poista
 6. Yläkuvan heijasteet lisäävät hienosti tunnelmaa kuvaan. Hienosti onnistuit hämärästä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry, tuossa jo Sudelle kerroinkin, että sopivasti tuli valoa juuri tuohon lammelle ja sai heijasteet näkyviin tummassa vedessä. Pitkään siinä risukasan päällä horjuinkin, koivuun nojaten ;))

   Poista
 7. Kauniit väreilyt ja heijastelut joutsenlammella.

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat!
  Kyllä joutsenet ovat sinnikkäitä. Niitä ei kylmät ilmat hetkauta. Löytävät syötävää, kun vesi ei ole jäässä. Lähtevät vasta sitten, kun vesi todella jäätyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monena syksynä nämä joutsenet ovat vielä jäällä tepastelleet, enenkuin ovat antaneet periksi. Silloin ei vielä ollut poikasia, joten saa nähdä nyt. Kiitos Töyhtötintti

   Poista
 9. Hienosti kuvattu hämärästä ja syksyn yleissävystä huolimatta. Ja muuten hyvät nuo kuvatekstitkin!

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia! Hämäryyskin on pelkästään lempeää näissä kuvissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Lempeän tunnelmaista hämärää ei saa kuin hämärässä. :) Joskus tuntuu, että tulee etsittyä vain sitä kuulasta kirkasta aurinkoa ja jätetään nämä tummemmat sävyt käyttämättä.

   Poista
 11. Toivotaan että saapuvat paikalle ensi kesänäkin!
  Onpa tuossa alimmassa kuvassa hellä hetki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ja eiköhän tule, jos ei onnettomuuksia tapahdu. Tämä perhe on ollut erityisen tiiviisti yhdessä liekö joutsenillakin se ensimmäinen poikue synnyttää voimakkaimmat tunteet....

   Poista
 12. Oi, kuinka kauniisti ne heijastvat veden pinnasta..Upeat kuvat! <3

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.