keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kylmää se on etelätuuli.

Eipä juuri ole kehumista, sen enempää keleissä kuin kuvissakaan. Vähiin on kuvaaminen jäänyt vaikka kamera mukana on kulkenutkin.
Muutama päivä vielä ja sitten alkaa päivät pitenemään, joten eipä surra.
"Leppeä" etelätuuli maustoi vielä tänään pikakuvausretkeä. Muuttomatkallaan harhautunetta pilkkasiipeä lähdettiin katsomaan, mutta lintu pysyi visusti piilossa. Eli ei tarettu odotella riittävän pitkään, kun ei ollut heti tarjolla :)
Kirkkolampi on takuuvarma sorsapaikka, joten jotain edes pitää löytää.

Komea värimuunnos urossorsa löytyi, yleensä nämä ovat olleet naaraita. Kyllä minä ihailinkin ;))


Lammen rannalla lepäili melkoinen matroona uneliaana. Taitaa lapasorsan bongaajat ruokkia reilusti yrittäessään kuvia tuosta harvinaisemmasta vieraasta ja ahne matroona pistelee nokkaansa sen kun kerkeää.

Viereisen lintutarhan rakennusten katot ovat kyyhkyjen suosiossa, eräs kaunotar antoi hetken kuvata itseään. On sillä kauniit värit, eikö vain?

Osa joukosta tarkkaili ruokailutilannetta katolta käsin. Taisivat olla siinä ensimmäisessä kattauksessa jo syömässä.

Tuuli meni läpi vaatteiden ja vilu alkoi vaivata, joten periksi oli annettava. Nyt ulkona myrskyää ja lumisadetta odotellaan yöksi.... olisikohan tuo totta ;)

11 kommenttia:

 1. Sorsissa on yllättävän paljon noita värimuunnoksia. Hieno löytö tuo valkokaulusuros! :) Olen sängyssä kuunnellut tuota tuulta ja myrskyä. Ei tee mieli ulos. Matroonan ilme on myös hyvä! Sellainen EVVK suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon niitä tosiaan näkyy, mutta melkein ne on naaraita. Tämä komistus oli kyllä upea ;) Matroonaa ei tainnut todellakaan muu maailma kiinnostaa kun ei viitsinyt kuin hiukan silmää raottaa. Koetti pitää tuulen höyhenpuvun ulkopuolella. :)

   Poista
 2. Jos tarkkana olet kyyhkyjen suhteen niin löydät aika usein jänniä väriyhdistelmiä. Jopa niin, että epäillään sun fiksanneen kuvaa. Jep. I am back :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Harry, mukava nähdä sinut taas remmissä. Muista hyvin sen sinun bongaamasi hyvin erikoisen värisen kyyhkyn ;)
   Oikeasti onkohan kahta täysin identtistä kyyhkyä olemassakaan ?

   Poista
  2. Hyvä kysymys? En tiedä. Viimekesänä seurailin kyyhkyjä jonkin verran ja albiinoja löytyi myös jokunen. Ai muistit sen kuvan. Kova auringon valo vielä tehosti väritystä.

   Poista
 3. Tarkkoja kuvia sorsista! Mielenkiintoisia nuo sorsien värimuunnelmat. Kesykyyhkyissä myös on aivan mieletön tuo höyhenien ja sulkien värivariaatio! Niitä on mukava katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Töyhtötintti, nuo Kirkkolammen sorsat on niin kesyjä että niitä on helppo lähestyä ja tuossa kunnossa kylmässä laiskoja jo liikkumaan muutenkin. Helppoja "saaliita", mutta mukavia ;)

   Poista
 4. Ei tullut kuitenkaan tyhjää kuvausreissua. Kyyhky on kaunotar, on niin kaunis höyhenpuku.
  Kova tuuli siellä, tännekin se ennätti ja yöllä tuli reippaasti lunta. Lumitöihin pääsen, kunhan päivä vähän valkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tullut ;) Kirkkolampi pelasti ja lintutalo yleensä aina. :) Kovaa tuulta oli ja vieläkin melkoista haivaria. Yöllä oli maa hetken valkoinen, vaan eipä enää aamulla :(

   Poista
 5. Sorsa näyttää hyvin itsetietoiselta tuossa koristuksessaan ja matroona näyttää saavan pian kaksoisleuan!
  Täällä myrsky meni ohitse yöllä, en juurikaan kuullut mitään. Amulla oli parin sentin lumikerros yllätyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisesti se ainakin käyttäytyi, oli todellakin kuin portieri, että onkos kulkulupa kunnossa ;) Myrsky meni ja se ohut valkoinen kerros maasta katosi aamulla nopeaan. ;) Lauantain myräkkää odotellen. Eikös se kohta ole kolme myrskyä käyty, joten talvikin tulossa :))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.