lauantai 3. tammikuuta 2015

Kyllä tää on sitten surkeaa....

" Ei edes kattoa päänpäällä, missä voisi ruokailla sateelta ja tuulelta suojassa. Olisiko se nyt liikaa vaadittu?
Tässä räntäsateessa saa odottaa vuoroaan..."


"Ei meitä pyrstötiaisia tuo sade haittaa, pyrähdämme aina välillä kuusten suojaan. Kyllä kuitenkin jonkinmoinen sade suoja olisi hyvä, ei ruokakaan peittyisi lumeen."


"Haukatkaan ei olisi niin pelottavia. Nyt pitää päivystää, oksalla. Tuo närhi aina säikäytää matkimisellaan."


" Ei täältä maasta oikein löydy mitään, kun sataa tuota märkää... mitä lie koko ajan lisää. "


"Eihän me oikeasti valiteta, onnellisia ollaan kun saadaan ruokaa ja mieluusti poseeramme. Silti olisikohan mahdollista harkita ensi vuodeksi, hieman enemmän suojaa ruokinnalle? "

Niin, tässä vaiheessa kuvaaja lähtee sisälle lämpimään....surkuttelemaan kurjaa kuvauskeliä, kun ei kuvatkaan onnistu kunnolla.

14 kommenttia:

 1. Siellä samanmoinen keli kuin täälläkin. Iltpäivällä tuli räntää joten maa valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuossa kelissä juuri kehuttavaa löydy, vaan nythän se muuttuu pakkaselle. Jos jotain positiivista etsisi räntäsateesta niin onneksi satoi ennen pakkasia... kaikkosi liukkaus.... luultavasti. ;))

   Poista
 2. Voisi tuo sää hieman parantua. Alkaa kerääntyä kuvausenergiaa liiankin kanssa. Vettä, räntää ja lunta sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennuste vaikuttaa lupaavalle. Taitaa käydä niin, että kohta maristaan kovista pakkasista :))

   Poista
 3. Voi pieniä rassukkoja... Ihania ovat ja ihania kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä selviytyjiä ne ovat ja mukavia seurailtavia. Kiitos Susanna.

   Poista
 4. Pyrstötiaiset ovat niin mielenkiintoisia lintuja. En ole koskaan saanut niitä omalle ruokinnalleni. Viipyvätkö ne yhdellä ruokintapaikalla kauan (kuukausia?), vai käyvätkö ne vain pikaisesti (esim. muutaman päivän tai viikon ajan) ja lentävät sitten taas jonnekin muualle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on niin lyhyt tuo pyrstötiaishistoria, etten oikein tarkkaan niiden elämää tunne. Käsittääkseni ne kuitenkin viihtyvät samoilla alueilla pitempään jos pesinnät ja ruokailut onnistuu. ;) Meillä tuo parvi on kasvanut nyt kolmantena talvena neljästä yhteentoista. Kyllä ne on koko talven paikalla, mutta käyvät vain hetkittäin ruokinnalla ja viipyvät siinä vain vähän aikaa. Usein hieman ennen auringonlaskua. Nuo rasvapallot ovat olleet mieleisiä ja on ne joskus kakullakin käyneet.

   Poista
 5. Ei taida linnut hyvän höyhenpeitteen alla kastua, mutta ruoka kylläkin noissa räntäkeleissä. Eilinen oli täällä myös harmaa päivä ja aamuni alkoi rankalla lumenluonnilla. Siellä sataa vettä ja täällä lunta.
  Olet niin osaava lintukuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, eivät linnut tosiaan kastu, mutta tuon ruuan kanssa on heikommin näillä märillä keleillä. Nyt on pikku pakkanen -6 ja pohjoistuuli. Linnuilla täällä kaupungissakin melkoinen kiire ruokailla. Taitaa pakkanen kiristyä. Lunta ei vieläkään ole kuin nimeksi tuossa metsikössä.

   Poista
 6. Nuo pyrstötiaiset ovat niin suloisia! Mukava kun ne ovat jääneet noin pitkään vieraiksi :) En ole itse koskaan saanut niistä valoisan päivän kuvaa, ne ovat aina vierailleet hämärissä tai pilvisäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, usein ne tulevat vähän enen auringonlaskua tai sitten muuten pilvisellä säällä. Alkusyksystä saattaa nähdä metsässä niitä valoisanakin aikana. Jännä lintu.

   Poista
 7. Taitavat ihan pyytämällä pyytää sadekatosta :)
  Matkiiko närhi haukkaa? En vieläkään ole opetellut lintujen äänten tuntemista, paitsi nyt nämä ihan tutummat erotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamankin kerran on katseltu, missä se hiirihaukka on ja sitten meille on kerrottu kyseessä olleen närhen joka on erittäin taitava matkija. Yleensähän närhi vään "rääkäisee", mutta en tiedä kuinka paljon sillä on muitakin ääniä. :)
   Kyllä jonkinmoinen katos olisi hyvä saada, mutta kun siinäkin on omat harminsa....harkitaan.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.