maanantai 5. tammikuuta 2015

Lapasorsa jaksaa kiinnostaa

Marraskuusta saakka täällä viihtynyt lapasorsa, kesävieras kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän lintuihmisiä. Päivittäin sitä ja pikku-uikkua, joka myös on harvinaisuus paikkakunnalla, käy katsomassa kymmeniä ihmisiä.


 Yleensä kiikareiden kanssa, mutta kuvaajiakin riittää.
Toki niissä on katsomistakin ja samalla voi ihastella seitsemää joutsenta 200-300 sinisorsaa ja muutamaa telkkää :))Tänään aurinko paisteli mukavasti, mutta oitis huomasin manailevani sen olemassa oloa. Paistoi näet juuri vastaa tuossa joella ja vaikeutti kuvaamista. Siinä kun ei oikein ole noita vaihtoehtoja valittavissa kuvauspaikoikseen.

Rannan tervalepissä ruokaili melkoinen vihervarpusparvi 70-80 pikkuista kellertävää palloa kieppui oksilla


Tässä jo pääsi hieman paremmin yhteisymmärrykseen auringon kanssa. Toivottavasti viipyvät tuolla huomiseen, jos olisi parempi onni ja enemmän aikaa.

12 kommenttia:

 1. Ai miten aurinko tekee hyvää :)
  Lapasorsalla on noin kaunis höyhenpuku, hieno kuva!
  Teillä on siellä vilskettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aurinko tekee hyvää, ei malttaisi sisällä olla. ;) Yllätys tuo höyhenpuvun värikkyys olikin, sitä se aurinko tekee, näkyy jopa väritkin. Vilskettä tuntuu olevan lintumaailmassa, ei voi valittaa, tai ei ainakaan pitäisi ;)) Kiitos Vikki.

   Poista
 2. On sulla lintuja, kyllä kuvattavaa piisaa. Olipa auringon suunta mikä tahansa, niin sinä osaat kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä piisaisi, vaikka kuvaisi vain sorsia ja niiden värimuunnoksia ja ilmeita ym. ninn siinä se talvi menisi :))
   Kiitos kiitos aimarii, et vaan tiedä niiden poisheitettyjen kuvien määrää ;))

   Poista
 3. Hyviä kuvia!
  Kyllä tuo pikku-uikku on pieni ja maastoutuu hyvin… Sinulla taitaa olla jo silmä harjaantunut sen löytämiseen. Minä en löytänyt sitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kieltämättä hankala havaita jos sää on harmaa ja vesi tummaa, eilen oli aurinkoakin hieman, vaikka lintu viihtyikin varjossa. Se on aika liikkuvainen ja moni on pettynyt etsintäänsä. Osuit juuri siihen päivään kun se oli viettänyt aikaansa joen vastarannalla :( Kyllä se vielä onnistuu, ei sieltä onneksi ihan mahdoton matka ole. Kiitos Töyhtötintti.

   Poista
 4. Minä en ole vielä ikinä elämässäni nähnyt lapasorsaa luonnossa. Kuvista sitä vain katsellut, on niin erikoinen näky tuon nokkansa kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain elää näin vanhaksi, ennenkuin moisen linnun näin. :) On se erikoinen paitsi nokaltaan niin myös käytökseltään ja siitä sen parhaiten muista sorsista erottaakin.

   Poista
 5. Hyvät lintuapajat on Tiitsalla! Tuo eka kuva on aivan yliveto! Linnun ilme on niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi valittaa :)) Tuo katse kieltämättä kertoo paljon, jokohan se alkaa kyllästyä julkkiksena oloon? :)) Kiitos Tillariina

   Poista
 6. Kaikki kuvat ovat kauniita mutta tuo viimeinen on ihan tauluainesta. Aurinko osuu täydellisesti ja etualan oksa lintuineen tulee kauniisti esille. Värimaailma on ihanan tasapainoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina. Noissa vihervarpusissa on jotakin erikoisen vetoavaa. Tuossa oli vaan hieman hankala kuvata, onneksi osui rauhallisempikin hetki. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.