keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Pajunkissat

 Jo joulukuussa näin ensimmäiset pajunkissat, mutta nyt suuren pajun latvus näytti epäilyttävälle ja olihan siellä kissoja


Mutta mitä on näissä pienissä nuorissa versoissa, nuo pikkuruiset tummat pisteet. Jotakin ötököitä vai?


Niitä oli joka oksassa ja huomasin ne vasta kotona koneelta kuvia tutkiessani. Tietääkö kukaan?

10 kommenttia:

 1. Monesti pajunkissat puhkeat lauhoina talvina jo joulukuussa, en muista oliko lapsenakin näin, tuntuu vain että aina niitä keväthankiaisten aikana vasta haettiin. Pajuhan tekee "kissoja" kun sen tuo pakkasesta sisälle maljakkoon myös talvella. Näyttäisivät vähän erään kärpässuvun toukilta, jotka syövät "raakoja" pajun siemeniä. Aivan mahtava kuva tästä asiasta. Ja pajuista muutenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis, heräisikohän nuo liikkeele jos tuon oksan toisi sisään. Taidan tarkistaa keväällä joka oksan minkä taitan :)

   Poista
 2. Tuolla sähkölinjoilla oli jo marraskuun lopussa pajuissa kissoja. Otin kuvankin, vaan niin harmaa ja surkea keli oli, että susirumat kuvat tuli niistä. Enpä ole tuollaisia mustia juttuja niissä koskaan nähnyt. Ehkä vaan katsonut huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään noita ennen huomannut, mutta nyt kyllä syynään joka oksan jos sisälle tuon.:)
   Eipä nuo kelit ole pitkään aikaan olleen kummoisia ja sen huomaa täällä blogeissa hiljaisuutena ja itsessään "apaattisuutena". Vaan kyllä se kohta, ei koko talvi voi mennä näin.

   Poista
 3. Aika jännä huomio, nuo pikkuiset ötökät!
  Kerrohan kevään edetessä, miten paju jakselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailen kyllä mitä tapahtuu, jos tapahtuu niin raportoin ja teen sen vaikka ei tapahtuisikaan kunhan kevät koittaa. :))

   Poista
 4. Onpa mualiman kirjat kyllä sekaisin! Nuo ötökät ovat jotenkin pelottavia, toivottavasti eivät ole ensi kesän ilmiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan ei ole, niitä oli sen verran runsaasti jo noissa muutamissa vesoissa, että ihan pienestä populaatiosta ei liene kysymys. Ainakin tarkistan oksat joita sisään tuon.

   Poista
 5. Paju meinaa, ettei myöhästy kissojensa kanssa ainakaan kevään tullen. Tuommoisia ötököitä olen nähnyt pajuissa, mutten tunnista niitä lainkaan. Ötökkä minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kyselyjä tuonne ötökkäasiantuntijoillekkin moisesta, mutta eihän niitä tuosta tunnistamaan pysty, ainakin luulen niin. Odottelen nyt kuitenkin vastauksia. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.