torstai 22. tammikuuta 2015

Puukiipijä kävi tervehtimässä

Huvikseni räpsin kuvia talitiaisista ruokinnalla, kun silmäkulmasta huomasin jotain ihan muuta. :)
Puukiipijä ilmestyi aterialle. En arvannut liikkua yhtään, etten olisi säikäyttänyt sitä pois.

Pienen pähkinän murun se nappasi laudalta.Siirtyi sitten rasvapötkölle, jonka olin laittanutkin juuri sitä varten. Kauaa ei ressu ehtinyt syödä, kun isäntätintti ajoi sen pois.
Ruokinnalla on monta vuotta häärännyt yksi tavallista äkäisempi ja isompi talitiainen, joka määrää kuka saa milloinkakin syödä. Siinä saa lähdöt niin tikka kuin variksetkin.


24 kommenttia:

 1. Mies selitti tässä toissapäivänä, että pitkänokkainen pikkulintu kävi ruokintapaikalla! Ehdottelin sitä pikkutikkaa kun käynyt ennenkin, mutta nyt tajuan, että se oli melko varmasti juuri puukiipijä! Mitä sen isäntätintin kanssa nyt tekisi! Tuhma pomottaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten se on ollut pähkinänakkeli, se on tuossakin pari kertaa nähty, mutta minä en ole vielä onnistunut näkemään.
   Isäntätintille Tuskin voi mitään, ennenkuin joku alkaa pomottamaan sitä. Olen koettanut laittaa ruokia kauemmas toisistaan, mutta tänäänkin ajoi kiipijän pois ja meni sitten jatkamaan omaa kakun syöntiään. :(

   Poista
 2. Katsoin joku aika sitten Seurasaaressa yhden miehen kuvaavan jotain ja hän näytti kuvaa tuosta linnusta. Toisen kerran oon nähnyt yhden puussa, mutta en edes yrittänyt kuvata, sillä se oli todella nopea liikkeissään. Sait hyvät kuvat tuosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puussa se menee tosiaan lujaa kun etsii ruokaa, mutta pysähtyy kyllä ruokailemaan. Kiitos Betunia

   Poista
 3. Ennätit napsia hyvät kuvat tuosta sähikäisestä, sillä minun mielestäni se on niin tavattoman vikkelä. Meidän lintulaidallakin on vieraillut muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuolla ollut mihinkään kiirus, ihan rauhassa sai kuvata, vaikka kierteellä olinkin, kun en uskaltanut liikkua :) Vikkelä se kyllä on liikkeissään, puun rungolta melkoisen hankala kuvattava. Kiitos aimarii

   Poista
 4. Hienot kuvat sait, meillekin saisi tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa se siellä pistäytyäkkin, ei viihdy pitkään paikallaan. Ihan tuurilla osuu katsomaan silloin kun se on ruokinnalla paikalla. On se mukava lintu, joten toivottavasti näyttäytyy sinullekkin. ;) Kiitos Sirpa

   Poista
 5. Tosi hienot kuvat olet saanut linssiisi tuosta arkajalasta :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kun mä olin siinä ensin niin eihän se pelännyt :)) Kiitos Hilkka

   Poista
 6. Tuollaiselle tein mökillä kaksi erilaista pönttömallia, ens kesänä tiedetään että kelpasiko...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, Puukiipijää on mukava seurailla, mutta kovin arka se on pesintäaikaan. Meillä pöntöt ei kelvanneet vaan kiipijä päätti pesiä aitan seinänraossa. Pöntöt olivat ilmeisesti liian näkyvällä paikalla.

   Poista
 7. Hienot kuvat. Puukiipijä on kanssa tosi söötti lintu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se, sellainen hieman erilainen lintu ;)

   Poista
 8. En ole ikinä nähnyt puukiipijää noin läheltä, yleensä vain selkäpuolelta kun se menee kierteellä ylös puunrunkoa jossain viidessä metrissä, raps raps. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin sen onnistuu läheltä näkemään. Tämä oli toinen kerta minulle ja kummallakin kerralla olen ollut paiikalla ensin ja lintu on lennähtänyt siihen. Kiitos sinulle.

   Poista
 9. Voi että miten hienot kuvat, toivottavasti tulee uudelleenkin ja saa aterioida rauhassa. On ne tintit kanssa yksiä. Viime vuonna oli ainainen tappelu meidän syöttöpaikalla, nyt taas ovat olleet sulassa sovussa toistaiseksi ainakin keltasirkkujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee, on jokapäiväinen kävijä, mutta kuvattavaksi ei juuri asetu. Koetan huijata tinttiä hieromalla rasvaa puun runkoon kiipijää varten jospa tintti ei tajuaisi.

   Poista
 10. Ihana lintu toi puukiipijä ja niin pienikin vielä.
  Hienot kuvat olet siittä saanutkin.
  Ihailen sun bannerikuvaasi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukiipijä on tosiaan ihana vieras kun päivittäin tuohon pyrähtää. Hetken viipyy ja katoaa, ei sitä pitkään saa ihailla. Nyt oli tuuria kun olin tuossa ruokinnalla paikalla, muuten ei olisi ehtinyt. :)) Kiitos Harakka.

   Poista
 11. Hyvä kun ruokintapaikalle tulee muitakin kuin vain tinttejä. Tosi hyvät kuvat sait. Olisi ollut hauska nähdä kuvaajan kierteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittele seisovasi katse eteenpäin ja käännät siitä ylävartaloa puolikierrosta oikealle liikuttamalla itseäsi mahdollisimman vähän, olet osapuilleen puukiipijänkuvaamis asennossa :))
   Kyllä täällä kaupungissa tintit ovat pääasiassa paikalla jokunen pikkuvarpunen ja käpytikka pikavierailee.
   Mökkiruokinnalla taas lajeja on runsaammin, eikä talitiaisten määrä ole määräävän suuri.

   Poista
 12. On todellakin, olen tosi iloinen kun poikkeaa tuossa ruokinnalla. On se niin veikeä kaveri

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.