torstai 26. helmikuuta 2015

Hämärän vieras.

Mökkiruokinta sai täydennystä ja ilta oli jo melkoisen hämärä, kun kuului tuttua rapinaa. Joku kiipeää puunrunkoa ylös tai alas. Liikkuminen piti unohtaa, mutta lukuisia toiveita lähetin, jotta onnistuisi edes jotenkin.


harmaapäätikkahan se sieltä laskeutui omalle rasvakakulleen. Tarkkaan kuuntelee ja tietää kyllä ihmisten olemassa olon. Viihtyi silti paikalla pitemmän aikaa ja lennähteli puusta puuhun tarkastelemassa ruokavarastoja. Rasvaruokaa on useammassa paikassa, jotta niin tikat kuin puukiipijätkin mahtuvat syömään.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihana tosiaan ja vielä ihanampi on aavistus siitä, että niitä olisikin kaksi. Olisi hienoa saada ne pesimään siihen lähelle. En vaan tiedä mahtuvatko käpytikkojen kanssa samalle tontille :))

   Poista
 2. Kappas, näinköhän mahdan koskaan olla edes nähnyt harmaapäätikkaa luonnossa :)
  Muita tikkoja kyllä, tuppaavat kesäaikaan tekemään pesiä tuohon tontin laitaan puihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikat ovat ihan mukavia naapureita ja niiden touhuja on mukava seurailla. Harmaapäätikka on vaan niin hiljainen, ettei sitä meinaa huomata ennenkuin se on ihan nenän edessä :)

   Poista
 3. Olisi aika ihanaa nähdä tämä komistus livenä. Lintua ei kovin helposti huomaakaan puunrungolla värinsä ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tosiaan helposti huomaa jos se ei liiku. Olen kyllä iloinen sen vierailuista, on se niin veikeä lintu. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. On se mukava kaveri nähdä ihan omin silmin :)

   Poista
 5. Upea lintu harmaapäätikka on! Hieno bongaus jälleen sinulla.

  En ole tiennytkään että ne ovat hiljaisia, ilmankos niitä niin harvoin huomaa vaikka pistäytyvät silloin tällöin pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeapa hyvinkin ja kuulin ettei se niin kovin hiljainen olisikaan ja että tulee luokse sen ääntä matkimalla. Tietysti vain silloin jos on kuulomatkan päässä. Tämä näkemäni on nyt vieraillut pari kertaa niin että olen nähnyt ja aivan äänetön on silloin ollut. Ei sitä pistäytymistä välttämättö huomaa.

   Poista
 6. Kadehdin mutta oikeasti olen iloinen puolestasi kun näin hienoja ökkivieraita Sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ne löytävät tuon ruokintapaikan ja kun lähimaillakaan ei ole toista niin kerääntyyn meille sitten näitä harvinaisempiakin vieraita. Hyvällä tuurillä jopa nähtäväksi asti :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kyllä sen näkeminen ihastuttaa;) Kaunis veikeä lintu.

   Poista
 8. Onpa komea poika! Tässä arvon, että lähtiskö kuvausreissulle vai ei. Sää on harmaa, mutta tuleeko vielä lunta/räntääkin? Semmoinen ei oo kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ainakaan ole sadetta luvannut, mutta eihän sitä silti tiedä. Kyllä minä ajattelin lähteä, otan sadesuojan mukaan. Tuolla joella saattaa joskus onnistaa sateellakin :)
   Harmaapäätikka on komea lintu, kunhan joskus olisi paikalla niin, että saisi kunnon kuviakin siitä. :))

   Poista
 9. Tämä kaveri taisi jäädä tältä talvelta kuvaamatta. Paikallinen lintuharrastaja kertoi paikan minne oli vienyt läskin. On se vaan kaunis lintu!
  Näin eilen puukiipijän, mutta oli niin oksien takana, etten päässyt kuvaamaan. Täällä on kovin hiljaista ruokinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt vielä luovuta. Näin tänään kaksi harmaapäätä ja nyt ne vasta alkavat ruokinnoille tullakkin. Rasvakakut on kysyttyä tavaraa. Samoin puukiipijöitä on ilmestynyt enemmän. Vielä ehtii vaikka se talvi huomenna loppuukin ;))
   Meillä ruokinnalla on tapahtumassa lajien muutosta ja muutettiin hiukan ruuan esillepanoa. Paljon on maasta syöviä lintuja ja rasvakakuilla on viskettä. Sinulle jäi nyt sitten haastetta seuraavaan kertaan kiipijän suhteen ;)

   Poista
 10. Tuo on nätti tikka. Ei ole piipahtanut meikän pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisin harmaapää on tavattu pesivänä Sallassa, joskin se on harvinainen niillä seuduilla, mutta leviää pikkuhiljaa.
   Ehkäpä joskus piipahtaa. :) Nätti se on ja sellainen rauhallisempi kuin käpytikka.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.