torstai 12. helmikuuta 2015

Nokkavarpunen

Aika harmaana valkeni tämä torstaiaamu, mutta sattumien summana päästiinkin lähtemään heti yhdeksän jälkeen kurkkimaan onnistuisiko tänään nokkavarpusen bongaus.

Viheliäisen kylmä tuuli ja rajallinen aika, ei oikein hyvää lupaa, mutta yritetään nyt kuitenkin.
Parvi punatulkkuja pölähtää oitis lähipuihin, oisko muutama kymmenen. En alkanut edes laskemaan.
Viherpeipot sirkuttavat jossakin. Se on hyvä merkki, sillä nokkis kulkee niiden seurassa.
Ei vaan näy.
Nyt tuli tilhiparvi. Jälkikäteen laskettiin noin 160 tilheä. Niitä oli kaikkialla....


...koivujen latvustot täynnä. Etsi nyt tuolta joku erilainen, eli nokkavarpunen. :)

Tilhet lähtivät ja yhden koivun oksalle lähes latvaan jäi yksi lintu. Olisiko se???  Nokkavarpunen on usein nähty koivun latvassa.

Kaukana ja valoa niukalti, eipä juuri voi paljoa toivoa, mutta yritetään.... pitikö sen nyt just tänään olla pilvessä.

.. on se...


Kiitos Nikoni, jotain sentään. Gropattu kyllä silti reilusti, mutta lintu sentään näkyy. :)) Se riittää tällä kertaa Jippii. :))
On se vaan kaunis lintu. Voi kun vaan saisi kuvan hieman lähempää, mutta lintu on erittäin arka. Kertoi ystävällinen talon asukas jonka pihalla nokkis käy ruokailemassa päivittäin.
Eikä yhtään harmittanut.... en tunnusta :))

13 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää tämä harvinaisuus! Täytyy tunnustaa etten aiemmin ole kuullutkaan nokkavarpusesta, hienoa kun onnistuit kuvaamaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minttuli, kaunis lintu se tosiaan on.

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva saada se omaan pihaan vieraaksi. Ei ole tänä talvena ollut liikaa ruokavieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todella hienoa saada nokkavarpunen omalle ruokintapaikalle, sillä sen sanotaan valitsevan ne parhaat paikat. He joiden pihalla tämä käy vierailemassa, kertoivat linnun syövän ihan normaalisti auringonkukkaa ja pähkinärouhetta, joten.... toivotaan niiden yleistyvän ja jonain päivänä näemme nokkavarpusen ruokintapaikallamme ;))

   Poista
 4. Autsis, ompa komea pikkulintu ja ihan outo laji minun muistiini, upeaa, kun sait kuvattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä harvinaisempia vieraita se onkin, en ollut minäkään enen nähnyt, kuullut kylläkin... tai ainakin lukenut jostain lintukirjasta. :) Olen kyllä iloinen, että sain kuvaan, kun se ei oikein ole siinäkään yhteistyöhaluinen. Kiitos Anni.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä tuo oli sen tuntikausien odottamisen arvoinen. Monena päivänä tosiaan käytiin tiirailemassa ja vasta tänä aamuna onnisti. Tunsi itsensä oikein bongariksi :))) Kiitos Susanna

   Poista
 6. On kyllä kaunis lintu ja noin hyvin on esillä, vaikka kerroit paljon gropanneesi. Olet saanut hyvää vastinetta kuvausreissuillesi kuten edellisistäkin postauksista näki. Täällä ei paljon linnuilla hurrata kun olen nähnyt kolme punatulkkua ja yhden keltasirkun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoivat, että se kernaasti piilottelee, mutta onneksi nyt hypähti hieman paremmin näkyville. Ilman kiikaria sitä ei olisi puusta tunnistanut, kun ei edes aurinkoa ollut. Oikeastaan tunnistus tehtiin vasta kun sain ensimmäisen kuvan ja suurentelin kamerassa :))
   Lintuja on ilmeisesti aika paikoitellen, koska olen kuullut usealta ettei niitä näy. Täällä kyllä ilokseni niitä on ollut ja näitä harvinaisuuksiakin useampia lajeja. Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 7. Onneksi olkoon nokkavarpusesta!
  Sinulla on kyllä alkanut todella hyvin tämä lintuiluvuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla on kyllä ollut onnea lintujen suhteen tänä vuonna. Toivottavasti onni jatkuu ;) Muutot ovat edessäpäin ja kerrotaan mahdollisten harvinaisempienkin lajien esiintymisistä. Nähtäväksi jää.

   Poista
 8. Hieno lintu! Eipä ole täälläpäin näkynyt, tai ainakaan en ole huomannut. Muutama viherpeippo tuolla ryystää kevätlauluaan, mutta nekin ovat nyt jostain syystä pahuksen arkoja. Eihän sitä tiedä, kuinka nokkavia kavereita niillä on piilossa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.