perjantai 27. helmikuuta 2015

Oikea lintupäivä.

Aamusta tai aamupäivästä oikeammin lähdettiin liikkeelle. Ensin tuonne joen rantaan ja myöhemmin mökille katsomaan.

Mökillä olikin melkoinen hulina. Palokärki, kaksi käpytikkaa, kolme puukiipijää, punatulkkuja, keltasirkkuja, talitiaiset, hömpät,  sinitiaiset, kuusitiaiset Ja sitten....
Kaksi harmaapäätikkaa Jess... valitettavasti en saanut niitä samaan kuvaan :)
Anteeksi nyt vaan, kun on yhtä harmaapäätä jatkuvasti, mutta kun se on niin upea lintu... ;)

18 kommenttia:

 1. No, johan jotain. Minä kyllä kuulin lintujen ääniä, mutta pysyivät muuten piilossa. Jotain isompaa kyllä ilmestyi etsimen eteen. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin blogistasi, että olet siirtynyt suurriistaan :) Kyllä oli komeat kuvat.
   Kaupunkikierroksella sai kyllä tihrustaa pitkään puiden ympärillä, että laulajat löytyi. Raivostuttavaa kun kuulee laulun, mutta mitään ei näe :)))

   Poista
 2. Hauskoja kuvia, onkohan tässä kuvissa rouvaharmaapäät, kun ei oo sit punast laikkua vai eikä vaan näy tässä kuvakulmassa. Nättejä ovat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne taitaa rouvia olla, herra ei tänään suostunut kuviin lainkaan :))

   Poista
 3. Onneksi olkoon: sinulla näyttää siellä olevan harmaapäätikkapariskunta!
  Se voi tietää lisää harmaapäitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silta tosiaan vaikuttaa. Kuinka lienevät viihtyvän, kun paikalla kähisee reviiristä kaksi käpytikka koirastakin, yksi pariskunta pesiikin joka kesä. Toivon että tilaa riittää. :) Kiitos Töyhtötintti

   Poista
 4. Ihania kuvia harmaapäistä! Minullakin oli viime kesänä onni nähdä muutaman kerran kokonainen perhe (emot ja kaksi poikasta) mökkipihassani, mutta en saanut yhtään kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä, toivon kovasti näkeväni harmaapääperheen ensi kesänä. :) Kuvia on varmaan utopista edes toivoa, sillä eiköhän se siinä vaiheessa piilottele oikein perusteellisesti.

   Poista
 5. On teillä ihanaa vilskettä siellä mökillä!
  Laita vaan lisää kuvia tästä linnusta, on tämä niin kaunis!
  Mitä ajattelet jos värjäisin luonnonväreillä tämänsävyiset langat jotka ovat tässä linnussa. Kutoisin itselleni sellaisen saketti-tyyppisen kuvaustakin kaikkine yksityiskohtineen, niin tulisikohan se tänne ruokinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiköhän se tulisi ja vielä kun harjoittelisit se kutsuäänen niin uskoisin menestystä tulevan. Eilinen oli kyllä hyvä päivä lajien kokonaissaldoksi laski parikymmentä kun kahdessa paikassa käytiin. Tuo harmaapää on aika jännä kun se tulee paikalle, aivan ääneti ilmestyy vain johonkin lähelle ja lennähtää puu puulta lähemmäs ja sitten oksa oksalta tai laskeutuu puun runkoa alas ja pienikin äkkinäinen liike ajaa sen pois, mutta tulee pian uudestaan. ;)

   Poista
 6. Kyllä harmaapäät nyt haluaa oikein esittäytyä sinulle. Olet tosi tikkabongari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tikkojen aikaa. Pesimiset mielessä ja lintuja liikkeellä. Oikeastaan lintuja alkaa olla liikkeellä lajiin katsomatta sillä ensimmäisiä muuttajia odotellaan. Joitain tarkkailijoita on jo saapunutkin :))

   Poista
 7. Upea lintu ja upeat kuvat! Keskimmäisestä näkee hyvin, miten hirmuiset kynnet on tikalla.
  Minä näin tänään kuvausreissulla sekä sini- että talitiaisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kynnet ovat tosiaan melkoiset, kyllä niillä pysyy rungossa kuin rungossa kiinni. :) Hyvä että huomioit tiaiset, molemmat erittäin kauniita ja kuvauksellisia. En ole montaakaan kunnollista kuvaa onnistunut sinitiaisesta tänä talvena saamaan, ne vaan menee ja tulee eikä juuri pysähdy. :))

   Poista
 8. Vau, kahden harmaapäätikan bongaaminen olisi kyllä elämys! Hienot otokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli ja kun samaan aikaan paikalla oli ne kaksi (kolme) puukiipijää ja kaksi käpytikkaa niin ei oikein tiennyt mitenpäin olis ja liikkuakkaan ei voinut :)))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.