keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Punatulkkujen keskellä

Hupsista, eipä ole ennen ollut tilaisuutta olla punatulkkujen piirittämänä. Mökin ruokintaa käytiin täydentämässä  ja yht' äkkiä tienoo tuntui olevan punatulkkuja täynnä.


Koivujen latvuksissa oli nopeasti laskien parikymmentä lintua. Kevät niillä oli jo mielessä, sillä pariutumisen merkkejä oli huomattavissa.


Kauniita ne ovat. Punatulkkujen seurassa paikalle ilmestyi harmaapäätikkakin.


En uskaltanut ottaa askeltakaan, etten karkoittaisi sitä ja jouduin kuvaamaan lähes vastavaloon. Onneksi se hypähteli ja liikkui sen verran, että jokunen puu aina joskus osui taakse. :))

14 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, punatulkut hehkuvat väreissään, auringon paistaessa puun oksille.
  Tikkaa en koskaan ole nähnyt, hieno kuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni, harvoinpa tuo harmaapää taitaa meille näyttäytyä. Toinen kerta tämä oli minullekkin vasta. Ensimmäinen oli sellainen pikapyrähdys. :)

   Poista
 2. Punatulkut ovat tietty hienoja, mutta tuo harmaapäätikka oli piristävä lisä tähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli suuri punatulkuista, mutta kun tikka huomattiin ei punatulkkuja hetkeen muistettu lainkaan. Oli se piristävä lisä,. :)
   Kiitos JPK

   Poista
 3. Sinnekös ne kaikki punatulkut ovatkin tulleet, kun ei täällä ole koko talvena näkynyt yhtäkään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuntuu nyt niitä olevan. Parissa paikassa tavattu isohko n. 20 linnun parvi. Saattaa olla siis samakin vaikka välimatkaa onkin.

   Poista
 4. Komeita lintuja molemmat: punatulkut ja harmaapäätikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, aina se sykähdyttaa kun niitä näkee.

   Poista
 5. Olen sen ennenkin kirjoittanut, että olet sinä vaan melkoinen lintuvelho! Punatulkkuja ja harmaapäätikka samassa postauksessa. :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Kiitos Tillariina. Joskus sattuu tälläisiä onnenpäiviä. Taitaa tämä Heinola olla sellainen lintukoto, että kun oppii tuntemaan paikat niin helpomin osuu oikeaan aikaa oikealle paikalle ja kyllä siihen tarvitaan myös paikallisten lintuilijoitten vinkkejä. Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle myös.

   Poista
 6. Kauniita kuvia on kiva katsella ja vielä tuo tikka, en ole ennen nähnyt. Kyllä luonto osaa nuo väriyhdistelmät valita jopa lintujen höyhenpukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laila, kyllä luonto todellakin on osannut laittaa värit kohdalleen ja mitä upeampia lintuja olen oppinut tuntemaan.

   Poista
 7. Vau! Toissapäivänä kuulin metsässä punatulkkujen viheltelyä, mutta yhtään en nähnyt vaikka kuinka tähyilin. Ja harmaapäätikkaa en ole nähnyt ikinä. No, paitsi täällä. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestä ne ensin eroittaakin. Nyt niitä alkaa liikkua enemmän, joten pidähän silmät auki. Taitaa tuo tikkakin liikkua samoissa piireissä :)) Kiitos.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.