torstai 19. helmikuuta 2015

Ulkomailla...Sysmässä.

Paikallinen sanonta, jota en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Tänään, kun katselin jälleen kerran tuota kaunista kirjakaupan taloa ja muitakin vanhoja rakennuksia joissa vielä on eloa ja toimintaa. Kauppojakin.
Tuli tuo tunne... olin kuin ulkomailla...Sysmässä.


Pikkuinen sisukas kesäkunta joka olisi perusteellisemmankin tutustumisen arvoinen. Kulkuyhteydet täältä ovat vain olemattomat. :(

23 kommenttia:

 1. Jännä väriyhdistelmä, näyttää kivalta!
  Omassa työssäni huomaan tämän, miten autottomien elämää haittaavat kaikenlaiset julkisen liikenteen supistamiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin haja-asutusalueille pääseminen on yleisillä hankalaa, tai mahdotonta. :(

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Siinä on ihan omanlaisensa viehätys, jonain päivänä vielä tutkin sitä myös sisältä. ;))

   Poista
 3. Vastaukset
  1. :) Niin varmaan, oletko käynyt sisällä?
   Sysmässä oli tänään oikein kevät sää. Vettä satoi ja kadut lainehti lämpömittari pankin seinällä näytti +6 :)

   Poista
 4. Vanhaa Kerttua on ikävä. Hän oli kirjakauppias minun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni Sysmässä on monia legendaarisia henkilöitä, kun kuuntelin bussinkuljettajaa tänään. Nostalgiaa oli siinäkin, että aikoinaan kuljin samaisen Järvisen liikenteen bussilla kouluun. Siinä on perheyrityksellä ikää ja vahvuutta. Palvelu oli huippuluokkaa ja on yhä.

   Poista
 5. Meillä oli Lahdessa sanontoja, kuten merille Möysään ja kun postia oli paljon, sanottiin että tavaraa on kuin Heinolassa jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) hauskoja nuo sanonnat, mitä lie Sysmässä sanoneet? :)

   Poista
 6. Voi, että Sysmä! Minun koulupaikkakuntani, myös myöhemmiltä vuosislta tuttu tämä kirjakauppa. Sisäpuolella vasta katseltavaa onkin. Hyvä kuva talosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, että aimarii, nyt ainakin koetan kuvata siellä mahdollisimman paljon. Tuohon kirjakauppaan menen kyllä tutkimaan, kunhan voin olla Sysmässä hieman pidemmän ajan. Nykyiset bussivuorot eivät jätä oikeastaan yhtään varaa. :(

   Poista
 7. Tuo kerrostalo taustalla ei oikein sovi tämän kirjakauppatalon vierelle. Eri tyylit, eri maailmat.
  Kerran olen käynyt ko. kirjakaupan pihalla. Kauppa oli suljettuna silloin, joten en päässyt sisään ostoksille. En tiedä miksi, mutta tuttavat ovat sanoneet, että tuossa kirjakaupassa kannattaisi pistäytyä. Sitä en tiedä, että mikä siellä on niin erikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kun vanhaan miljööseen rakennetaan uutta, ei ne aina oikein ole harmoniassa keskenään.
   Uskoisin, että tuossa kirjakaupassa sisällä tuntuu vahva historian havina ja ja henki jollaista ei nykyisissä kirjakaupoissa ole. Ainakin tuo tunne minua vetää sinne ja haluan sille käynnille aikaa.

   Poista
 8. Tuota sanontaa käytetään aika yleisesti Itä-Suomessa, paikkakunnat vaan vaihtelevat. Entisellä kotipaikkakunnallani mentiin aina ulkomaille Leppävirralle.
  Kelta-punaväri sopii hyvin vanhan rakennuksen tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seita, niinkö.. aika hauska ilmeisesti ihan Itä-Suomalaisten juttu. Mitenköhän ne paikkakunnat valikoitui, miksi juuri Sysmä tai Leppävirta :))

   Poista
 9. Jotain ulkomaalaista Sysmässä on :). Muistan aina omien (silloin pienien) lapsien reaktion kun vierailimme kesäisessä Sysmässä. Tutustuimme varsin persoonalliseen kauppaan ja kauppiaaseen. Kahvilassa paikallinen "alkuasukasväestö" tuijotti meitä varsin avoimen ihmeissään, jopa niin että lapsia vähän hirvitti. Päivän lopuksi lapset totesivat Sysmän olevan "todella kummallinen paikka" :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Onhan se kuin toiseen maailmaan menisi, oikeastaan ajassa taaksepäin. Mutta on aivan huippumahtavat ulkoilureitit ja tuo vesi. Lomailijan ja matkailijan maailmaa. Asukkaaksi en ehkä lähtisi koska palvelut on aika vähissä.
   Lasten suusta sen totuuden kuulee ja miten he aistivat tuo "kummallisuuden". :)

   Poista
  2. Oi Kati, sinun pitää nyt mennä kyllä tuonne minun mökkipitäjääni uudelleen. Kirjakauppa sisältä ehdottomasti tutustumisen arvoinen....nyt siellä onkin tomera tyttö myyjättärenä. Kauppahan on tehty vanhoista kunnan "pöpilän" hirsistä uudelleen :-)
   Kylässä kaksi isoa ruokakauppaa, rautakauppojakin kaksi, erinomainen kangaskauppa josta myös heinolalaiset hakee tilkkukankaita. Kenkäkauppa ja kahviloita useampikin :-))

   Poista
 10. Olet sitten käynyt tutustumassa mökkipitäjääni, harmi että kulkuyhteydet ovat huonot ja kesällä vielä huonommat kun koululaiskuljetukset loppuvat. Ehdottomasti tuo kirjakaupan sisältö sinun pitää seuraavalla kerralla tutkia. Uotintie 10 sijaitsee minun lemppari kangaskauppa Textiikki...kankaita joka lähtöön, rouva ompelee hesalaisillekin verhoja, sisustanut asuntomessuillekin tiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin nyt on tilanne, että käyn Sysmässä useamminkin ja olen jo muutamaa paikkaa katsellut sillä silmällä, että tuonne menen kesällä viimeistään.
   Tiesin, että Sysmässä on hyvä kangaskauppa, en vaan sitä missä siellä, joten kiitos osoitteesta. ;)
   Kesällä ehkä pidempi reisu, jolloin ehtii tutustumaan paremmin. :))

   Poista
  2. Ja vielä vihjeeksi, kangaskauppa sijaitsee Olavin toimintakeskusta vastaapäätä, se puolestaan näkyy siihen neljän tien risteykseen eli kirjakaupasta hiukka eteenpäin ja katse vasempaan....et joudu nyt etsimään!!

   Poista
  3. Kiitos vihjeestä, eiköhän se löydy. Tarvisisinkin kaksipuoleista liimaharsoa ;))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.