sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Maaliskuun ensimmäinen.

Maaliskuu on täynnä muutosta. Maisemat muuttuu, välillä sataa lisää lunta ja taas se katoaa, mutta myös muuttolinnut palaavat.
Ei alkanut tämä maaliskuu ihan niin aurinkoisesti kuin pari edellistä.  2013 oli luntakin vielä maassa enemmän kuin tänä talvena yhteensä.
2014 oltiin taas keväisemmissä oloissa kuin nyt. :)
Jäisiä katuja, kujia ja polkuja kiertelin tänään, paljoa ei kuvattavaa vastaan tullut, vaikka lintuja oli paljon kaikkialla.
Pitäisi pysähtyä paikalleen, mutta nyt se ei oikein käynyt, olisivat varmaan ihmetelleet jos jonkun talon portinpieleen olisin jäänyt päivystämään. :))
Kuitenkin maaliskuun ensimmäinen tirppa tänä vuonna on samaa lajia kuin viime vuonnakin.
Keltasirkku. Se aurinko jäi puuttumaan


Vähän matkan päässä kuului keväistä päristelyä ja löytyihän se "soittelijakin"


Tästä se kehittyy kevät konsertti. ;)
Samalla alueella kuului pyrstötiaisten ääntelyä  ja jopa onnistuin ne näkemäänkin. Kuvanottoa piti hieman hillitä, ettei ihan pihaa kuvaisi.Voi,, että minä haluaisin näistä sellaisen oikean valokuvan. On ne niin söpöisiä.
Toinen haastava kaveri olikin heti tien toisella puolen. Aina jossain oksien keskellä tai sitten muuten hankalassa paikassa.


Punatulkku jos mikä kaipaisi aurinkoa kuviinsa. Sellainen harmaalenkki joka päättyi vesisateeseen tänään 1.3.2015, ehkä huomenna toisin... jos vaikka olisi lisää joutsenia tullut

12 kommenttia:

  1. Hienoja tirpusia vaikka oli niin harmaa päivä, keltasirkku katsoo sinua niin anovasti :-)

    VastaaPoista
  2. Harmaatahan se oli ja harmaata taitaa olla jatkossakin, mikäli ennusteisiin on luottaminen. Mutta ei anneta sen vaikuttaa, olen päättänyt mennä lenkille kuvausmielessä satoi tai paistoi. En anna kelille periksi :)))

    VastaaPoista
  3. Liukasta riitti täälläkin, oikein pelotti kävellä.
    Keltasirkun näin täälläkin aamun ensimmäisenä, tosin ikkunalasin läpi.
    Ihana kuva punatulkusta, miten se voi olla noin kaunis, postikorttilintu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punatulkku on ihana lintu ja jatkuvasti vaan haen sitä "oikeaa" kuvaa siitä. Kauan sain kiertää, että edes vähän sain valoa kuvaan. Oli se niin harmaata jo tuossa vaiheessa.

      Poista
  4. Voi sentään kivoja kuvia, mikä pensas jo silmujaan availee.
    Kävelyreiteilläni koiran kanssa, tikka pahus tärittää, milloin puuta milloin lampun metallia ja miun terrieri pelkää nii mahottomasti, heti kääntyy kotiin päin, häntä alhaalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi reppanaa, onhan se uusi ääni taas talven jälkeen. Toivottavasti pelko hälvenee. Tuo pensas lienee syreeni, melkoisen isot silmut siinä onkin. Kiitos Anni ja pärinättömiä lenkkejä ;))

      Poista
  5. Ihana, pörröinen pyrstötiainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on suloisia, mutta sellaisia pyrähtelijöitä, että ei kunnolla ehdi mukaan :)

      Poista
  6. Olikohan joutsenet jotka sain kuvaan muutama päivä sitten sinnepäin tulossa, ehkäpä.
    Kyllä nyt on kuvaamiset vähissä tuon samperin sormen temppuilun takia, harmittaa totisesti. Mukavaa kevään jatkoa ja kuvailua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne viikon sisällä tulee, jos ei jo olekkin paikalla en ole nyt muutamaan päivään käynyt joella. voi harmitus se sormesi, mikäs sille nyt tuli. Varmasti harmittaa, sattui pahinpaan mahdolliseen aikaan :( Kiitos samoin sinulle ja sormelle pikaista paranemista.

      Poista
  7. Näit kuitenkin useita lajeja :)
    Pyrstötiaiset ovat kyllä hauskoja. En ole koskaan onnistunut saamaan niistä kunnon kuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrstötiainen on niin vikkelä, tuntuu ettei se ole hetkeäkään paikoillaan. Tänäänkin rasvapötköllä oli yhtäaikaa viisi pyrstistä, mutta kun tuo keli oli mitä oli niin eihän siitä kunnon kuvia saanut. Jos kamera tarkensikin niin sitten linnun perähöyhenet oli tarjolla. :))) Tänään näkyi tunnin aikana ruokinnalla 11 lajia, eli linnut ainakin oli liikkeellä.

      Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.