perjantai 20. maaliskuuta 2015

Mutkan takana

"Kurkataas tuonne mutkan taakse". Vakiopaikalta löytyi juuri isolepinkäinen, mutta siinä se sitten olikin, joten lähdettiin pois. Usein tulee näitä viimehetken oivalluksia kuten tänäänkin ja kurkattiin yhden mutkan taakse...


... siellähän ne olivat, tämän kevään ensimmäiset kanadanhanhet, jo niitä oli odotettukkin. 5 kanukkia ja 15 laulujoutsenta ruokailemassa.
Taas harppasi kevät kaksi askelta eteenpäin. Missähän se peippo viipyy?

22 kommenttia:

 1. Mikähän side nuo kaksi lajia saa viihtymään yhdessä. Huomasin tämän jo syksyllä.
  Toivottavasti nyt ei tule kovin kylmää, uskaltaa se peippokin saapua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä lie, mutta mieleen tulee turvallisuus ja samankaltainen ravinto. Joutsenten joukossa ei kuitenkaan ole ollut mitään suuria kanukkiparvia.
   Toivotaan ettei mitään ainakaan pitkää pakkasjaksoa enää tulisi.

   Poista
 2. Kiva yllärihän tuommoinen on. Joutsenia on näkynyt täälläkin mutta noita kanadalaisia en ole nähnyt. Peippoa odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä ovat olleet joutsenparvet tänä keväänä. Ilmeisesti ovat matkanneet jo suoraan pohjoisimmille pesintäpaikoilleen. Hanhet taitavat olla vielä saapumatta. Hieman myöhässä tulevat näköjään kaikki, kun vertaa viime kevääseen. Tulee ne varmasti kuitenkin, kunhan aika on ;)

   Poista
 3. Kuulin just eilen hanhia näkyneen jo 2 viikkoa sitten täällä etelärannikolla. Ei niitä paljoa vielä ole, mutta lisääntyvät ilmojen lämmetessä. Laulujoutsenia lentelee, mutta maassa en ole vielä missään nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaistoavat tämän kylmenemisen ja järvillä on vielä jäätä, joten ei kiirettä. Etelärannikolla näkyy olevan jo runsaasti hanhilajeja odottamassa. Laulujoutsenia on täällä pelloilla sellaisia 15 linnun parvia, jotka ilmaisesti hieman suurenevat pikkuhiljaa. Viimekeväänä 6.4 oli parinsadan joutsenen parvia.:)

   Poista
 4. Eilen Lahtea kohden ajellessa tien yli lensi tuttu siipikuvio, muttei ollut aikaa varmistaa oliko se peippo. Lapasorsastakin otin Heinolassa illalla monta kuvaa, mutta ei yhtään onnistunutta. Tuo illan valo on tosi haasteellinen telekuvauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli koko päivän tuskallinen valo kuvata ja varsinkin ilta on tuossa lapasorsan luona hankala valon kannalta. Paras aika olisi aamupäivä. Eilen päivällä ei vedessä olevista linnuista kyllä kunnon kuvia saanut, niin kovasti tuli heijasteita ja kirkkaus sattui silmiin.

   Poista
 5. Nuo kanadan hanhet varmaan jakaa mielipiteitä,kuka kaipaa-kuka ei. Meillä oli niitä yhteen aikaan mökillä paljonkin, mukava oli niitä syötellä ja tarkkailla poikasten kasvua. Kun taas toisaalla, mökkiläinen sai uimareissullaan äkkilähdön takaisin laiturilleen kun ärhäkkä hanhiemo nokki ukkoa nuppiin puolustaessaan lähistöllä olevia poikasiaan! ;)

  VastaaPoista
 6. Jokainenhan meistä poikasiaan puolustaa, ihminenkin :) Olen myös omin korvin kuullut mökin metsälammen rannalta ostaneelta henkilöltä, kun tuskaili ettei voi nukkua kun linnut pitää meteliä ja jäniksetkin tulevat pihaan.
  Enemmän minua häiritsee se, että kadulla voi saada nyrkistä tai puukosta milloin vain ilman mitään syytä. No kärjistettynä, mutta kuitenkin.
  Maailma on moninainen. :)) Mukavaa kevättä joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 7. Tänään aamulla täällä Helsingissä lintutornissa joku sanoi, että oli kuullut peipon laulua matkalla tornille. Pikku hiljaa, parhaillaan, peipot tuntuvat muuttavan pesimäseuduilleen. Pian ne teilläkin päin laulavat :)
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla enää päivistä kiinni peipon tulo ja samassa rytäkässä tulee varmaan kottaraiset, västäräkit ja punarinnatkin. Lujaa vauhtia mennään taas kunhan lämpenee. ;)

   Poista
 8. Oi että siellä on jo kovasti liikkeellä lintujen kevätmuutto. Mutta ei kai peippo ihan vielä, kun on luvassa lumisateitakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näinä päivinä tulee, viime vuonna 23.3 . Onhan niitä ollut koko talven muutamia, mutta aina näitä kevääntuojia odottaa. Eihän ne talvella laula :))

   Poista
 9. Olin jo tänään jo paluumatkalla tuolla rantareitillä ja mitä, mitä...joutsenpariskunnan minäkin bongasin, tosin järven jäällä ja rantaruovikossa. Hieno kuva, eipä siihen enää paljon enempää lintuja mahtuisi! :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne siihen kaikki mahtuneet ;) Hienoa että huomasit joutsenet, monesti käy niin, että juuri kun on lähdössä niin jotakin näkyy tai muuten tapahtuu, siksi teenkin "valelähtöjä" :)) Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa ja toivottavasti huominen on mukava päivä.

   Poista
 10. Ihanaa aikaa tämä kevät! Pitäisi vaan olla töistä vapaata, että ehtisi joka päivä seuraamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyvin ymmärrän, niin odotin minäkin päivää kun pääsen eläkkeelle ja voin olla vaikka koko päivän tuolla ulkona. Tämä kevät on aina se paras aika, syksyllä sitten taas katsellaan matkaan lähteviä. Toivottavasti sentään ehdit vaikka viikonloppuisin tästä kaikesta nauttimaan ;))

   Poista
 11. Jahas, P lingot ovat saapuneet !

  VastaaPoista
 12. Taitaa muuttopuuhat pysähtyä vähäksi aikaa kun sää kylmeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuolla eteläisessä Suomessa on jo paljon muuttaneita, joita odottelen tännekkin päin. Varmasti muutot ovat tauolla nyt jonkun aikaa, mutta oikeastaan hyvä, sillä maa on jäässä ja ravinnon saanti hankalaa.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.