perjantai 27. maaliskuuta 2015

Nälkäinen mustarastas

Pikakäynti aamulla ruokinnalla, jossa oli hyvin hiljaista. Muutama punatulkku ja talitiainen näkösällä. Tikkojen rasvakakulla kuitenkin oli mustarastas. Auton sivuikkuna auki ja kokeilin josko saisi kuvaa. Ulos ei arvannut mennä, sillä lintu olisi tiessään ennenkuin edes ehtisin autosta ulos.
Nyt se ei reagoinut mitenkään.


Pitäisiköhän hankkia auto piilokojuksi :))

14 kommenttia:

 1. Auto on hyvä piilokoju! Mikähän siinä on, ettei se ole yhtään niin pelottava kuin ihminen.

  Sellainen ihminenkin, joka jotain paukuttaa ja ahkeroi, on niin mielenkiintoinen, että mustarastaan pitää tulla ihan läheltä katsomaan, mutta auta armias jos se vaanii kamera kädessä, hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti kuvatessani koetankin olla kuin en olisi kiinnostunut linnusta lainkaan, se pysyy hyvin paikallaan, mutta kun katsoo siihen tai nostaa kameran niin johan häippäsee. :) Niiden kanssa joutuu opettelemaan ovelaksi. :)

   Poista
 2. Ei voi vielä ruokintaa lopettaa, vaikka lumet ovatkin vain muisto. Näin viikonloppuna vien ruokaa vasta klo 9 maissa. Linnut istuivat sen näköisenä puussa, että oot emäntä ainakin pari tuntia myöhässä. Mustarastaskin kökötti graniittipenkillä pyrstö pystyssä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan voi lopettaa, maa on jäässä ja tuuli kylmää. Tuossa piharuokinnalla ei paljoa enää lintuja näe, kevään myötä paikka on käynyt levottomaksi, joten linnut ovat siirtyneet muualle. Mökillä pitää käyntejä tihentää, sillä viikko on liian pitkä väli, vaikka automaatit ovat isoja ja ruokaa monessa paikassa. Linnut vaan lisääntyy :)) Mukavaa viikonloppua, vaikka säätiedot ei oikein innosta. :))

   Poista
 3. Toivottavasti sait uuden "piilokojun" tänään lahjaksi, hyvää syntymäpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Pasi. Sellaisen metsänvihreän tilavan partiolaisten sadeviitan jonne mahdun kameroineni hyvin alle. :))

   Poista
 4. Täällä olen monesti ajatellut, kun teerit ja metsot päästävät hiljaa ajavan auton tosi lähelle. Vasta kun auto pysähtyy, lehahtavat jouksuun tai lentoon
  Lintujen ruokintaa pitää jatkaa vielä melko pitkään. Meille on viime päivinä lehahtanut paljon urpiaisia.
  Mustarastaita ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ilmiö on joutsenilla ja kurjillakin. On ajette kurjesta metrin päästä ohi eikä reagoi mitenkään, mutta kun viiden metrinpäästä nousee autosta niin poistuu oitis takavasemmalle ja kiireesti. :)
   Urpiaiset ovat loistaneet poissaolollaan täälläpäin, vaikka niin niitä odotin. Nyt sensijaan tulee uusia lajeja joilla on valtava nälkä ja ruokaa ei juurikaan ole luonnosta saatavilla.

   Poista
 5. Hieno kuva!
  Auto on kohtuullisen hyvä piilokoju ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, niin tuntuu olevan. Vahinko vaan, ettei ihan joka puun juurelle pääse autolla:)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.