maanantai 9. maaliskuuta 2015

Nyt se sitten alkaa...Mitähän sitä keksisi. :) Aurinkoinen päivä ja tähtikirkas ilta ja siinä välissä komea auringonlasku. On siinä aihetta yhdelle päivälle.
Tällä viikolla ennustetaan lintujen muuton lähtevän kunnolla liikkeelle ja sehän sopii minulle. kaikki muu saa jäädä nyt kuljetaan ulkona ja nautitaan luonnosta.:))

Tämänpäiväisistä kuvista suurin osa on vielä editoimatta, mutta ei ne minnekkään katoa.
Tilhiä on vielä runsaasti paikalla ja tänään niillä tuntui olevan kylpypäivä, niinkuin muuten kaikilla muillakin harakkaa myöten. :)
Tämä uljas rohkea kaveri lennähti tammenoksalle niin liki, että sain peruuttaa kuvatakseni. Kyllä se aurinko vaan on hienoa. ;)Viherpeippoherra tomutteli ja pöyhi jotakin nurmikolla ja hiiviskelin lähemmäs. Tässä se jo huomasi minut ja sain juuri ja juuri kuvan, ennenkuin herra lähti matkaan pesänpehmikkeet mukanaan. Tarkempi tutkiskelu paljasti, että paikalla oli joku pikkulintu joutunut suurempansa ateriaksi ja nyt höyhenet sitten siirtyvät viherpeippojen pesään.


 Puiston keskellä on vielä jäätä. tuossa oli jonkimoinen latusuma, eli latuja rintarinnan monia. vaikka lumet on sulaneet siinä on vielä jäätä. Ilmeisesti myös ruokaa sillä rastaat olivat monikymmenpäisenä parvena paikalla.
Tarjoilen vain yhden :)) Kun oli niin ylvään näköinen.


No, aika epäluuloinen tuo katse taitaakin olla. :)

Sitä se oli aamupäivä ja hyvin kului aika. En muuten olisi uskonut, että talitiaisen kuvaaminen on ihan liian haastavaa... ainakin tänään, kun tosissani yritin. :)

Ps. Huom. korentofanit sain sähköpostin jossa kerrottiin, että tänään on kuvattu tämän vuoden ensimmäinen korento, idänkirsikorento. :)

14 kommenttia:

 1. Komeat viikset viherpeipolla. Viherpeippoja näin minäkin, vaan ei ollut kameraa mukana ;)
  Hyvin ilmeikkäitä lintuja sait kuviisi!

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut, että linnut ovat itseasiassa hyvinkin ilmeikkäitä ja haen sitä kyllä kuviinikin, tai ainakin jotain mikä hetken kuvastasi linnun elämää. Kiitos Sirpa nyt se keväinen elämä on todenteolla alkanut. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt se sitten on alkanut! Metsähanhia ja pohjoisen hanhia on jo "ylilennoilla" - puhumattakaan muiden hanhien ja lintujen saapumisesta!

  Upeita kuvia jälleen!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeasti alkoikin ;) Näin illalla kaksi pikkujoutsenta lentävän matalalla yli, pohjoisesta itään. On tämä mahtavaa aikaa. Kiitos Anu.

   Poista
 4. Nythän ne onnenpäiväsi ovat taas alkaneet ;) Toivotaan ettei tulisi takatalvea...pahoin pelkään, että vielä se tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai voi tulla takatalvi, mutta se on sitten sen ajan murhe. Nämä lämpimät tulivat liian aikaisin, mutta sille ei mitään voi. Olen oppinut näinä vuosina nauttimaan hetkestä, koska niitä ei välttämättä uusia tule. ;) Tästä hetkestä lehtien puhkeamiseen on pääosin lintujen aikaa, sitten jännätään mitä tämä läämin jakso tekikään perhosille ja korennoille.
   Mukavaa kevättä sinne Jokelaan.

   Poista
 5. Kyllä eilen ihan keväältä tuntui ja tuoksui. Joutseniakin näin lennossa työmatkalla. On kyllä kevättä tosissaan odotettu. Sään puolesta ja muutenkin talvi oli varsin koetteleva. Tulisi edes luonto ihmistä piristämään ja niinhän se tekee kun jaksaa odottaa. Meillä tuulee kovasti tänään ja harmaa keli...vaan kyllä sen sään pitäisi tuosta paljon loppuviikkoa kohden petraantua. Hyviä kuvausreissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuntui, vaikka hirvittääkin taas tämä aikainen lämpö. Kuinka käy ötököiden, käykö niinkuin viimevuonnakin. :(
   Mutta sille emme mitään voi, nautitaan keväästä ja odotellaan saapuvia muuttolintuja. :))

   Poista
 6. Hyvän näköinen on viherpeippo höyhentupponsa kanssa :)! Eilen oli pihapuissa muutama tilhi, joita ikkunan läpi katselin, mutta muuten en ole lähietäisyydelle vähään aikaan päässyt.
  Kohta alkaa sitten ötökkäaikakin! Ensimmäiset muurahaiset jo näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan se alkaa, tämä aika menee niin nopeaan. :) Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 7. Kyllä on topakan ja tiukan näköinen tilhi...=) Todella ilmeikäs. Hieno aurinkoinen sää ollut ja kevään jo ihan haistaa. Tammi- ja helmikuu olivat täällä todella pilvisiä, joten tämänpäiväinen aurinkoinen ilma aivan häikäisee....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhi on tosiaan ilmeikäs kun sitä pääsee kuvaamaan kyllin läheltä. Topakka lintu, mutta osaa sentään veikeilläkkin ;)

   Poista
 8. On kyllä uljas poseeraus tilhillä! :) Vaikka mikäs siinä poseeratessa keskellä kevätaurinkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhi mieluusti istuu topakkana auringossa. Hyvin itsevarma lintu ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.