keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Töyhtöhyyppä

Siis hyypätkin ovat jo palanneet. Muistab hyvin sen viimekeväisen "taistelun" kameran ja kuvaamisen kanssa. Hyyppä ei ollut mikään helppo kuvattava. Näinköhän tästä keväästä tulee samanlainen. ;)
Nämä ensimmäiset ainakin ovat vaatimattomia, mutta olen ylen tyytyväinen siitä huolimatta. :))Erään toisenkin kevään airueen näin tänään tai oikeammin kaksikin. Olohuoneen ikkunasta katseltiin ulos kun poika ilmoitti, että tuolla lentää muuten perhonen. Sitten näin sen itsekkin ja oitis pukemaan ja ulos, mutta en löytänyt perhosta enää. :(

14 kommenttia:

 1. Tuolla EKLY:n sivuilla on paljon havaintoja, en ole vielä nähnyt.
  Oikea kevään merkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kummallisesti nämä tänä keväänä muuttavat. Täällä ei ole ollut havaintoja kuin yksi aiemmin ja sielläpäin runsaasti. No ehtiihän tuo vielä tasaantua Viime vuonna ensimmäiset tulivat 13.3. Mutta nyt se on sitten yhtä muutosta seuraava kuukausi :))

   Poista
 2. Meillä on tuossa muutaman kilometrin päässä pelto, jossa eilen bongattu 75 töyhtöhyyppää. Pelto on vetinen ja upottava. Kumisaappailla tietty, jos lähtisi liikenteeseen. Arkoja varmaan, en tiedä kannattaako lähteä jahtaamaan! :) Oikein hyvä aloitus sinulla hyyppäjahdissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi arkoja ne on erityisesti nyt tultuaan, kun ovat vielä alkavassa keväthuumassaan. Pääsetkö autolla pellon laitaan? Autoja ne eivät jostain syystä niinkään kavahda, monesti auto on hyvä piilokoju ;) Käy toki katsomassa, jos ei kovin kaukana ole, voi olla hyväkin tuuri ja sieltähän voi löytää muitakin lintuja. Paljoltihan tämä on tuuri peliä :) Mukavia onnistuneita kuvausretkiä.

   Poista
 3. Kivoja kuvia!
  Töyhtöhyypästä minun on vaikea saada lentokuvia. Ne ovat nopeita ja mutkittelevat.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. kaukaahan nuo ovat, mutta pitihän ensimmäisistä kuva koettaa ottaa :) Nopeita ne on, mutta seuraappa hetki niin monesti niiden lentoa voi ennakoida, varsinkin myöhemmin keväällä ja kesällä. Helppoja ne ei misään tapauksessa ole. ;)

   Poista
 4. Koko viime kesän yritin kotipellon hyyppää saada kuvaan, mutta se on liian vikkelä minulle. Tänä vuonna en ole vielä hyyppiä nähnytkään. Kiva, kun täällä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä onnistuu, kokeile jujuttaa se viekkaudella ;))

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Hyyppä on niin kaunis ja upea lintu, että oisin vaan tahtonnu lähemmäs ;)

   Poista
 6. Hyypät ovat niin kivoja. Oikeastaan tuovat kevään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, hyypät on kivoja ja lähes ensimmäisinä muuttajina tuovat kevään ja muut muuttajat tänne meille.

   Poista
 7. Joko nyt töyhtöhyypätkin ovat palanneet!
  Kyllä se kevät sitten varmaan on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vakavasti alkaa siltä vaikuttaa, että se on nyt kevät. Viimevuotisten merkintöjeni mukaan peippo tuli samassa rytäkässä joten korvat tarkkana nyt ;)) Vielä en ole kuullut.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.