sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pieni sunnuntailenkki

Ajatuksena oli kuljeskella pikkupolkuja pitkin poikin ilman mitään päämäärää, ihan kotinurkilla vaan. Lämmintä oli, hieman liikaakin, kun piti välillä käydä kotona vaihtamassa hikiset vaatteet kuivempiin :))

No niin.
Kangasvuokko, jota seuraan joka kevät on saanut hiukan vartta ja on noin Abloy-avaimen kokoinen raottelee jo hieman uloimpia terälehtiään.


Taitaa ehtiä kukkaan tänä keväänä jo ennen vappua.
Perhosilla oli tuhoton kiire, ne eivät ehtineet poseeraamaan. Odotin useampaakin melkoisen tovin... turhaan. Sitten tämä pörisijä ilmestyi kuivien lehtien sekaan.


Taisi olla uupunut, kun koko ajan kaivautui tuonne lehtien alle. Oli se jostain sentään löytänyt leskenlehden, koska oli ihan siitepölyssä. Onkos tämä nyt se mantukimalainen?
Tämä toinen kaveri sensijaan on maamehiläinen ja hänellä on kymmenittäin jos ei sadoittain kavereita. Ne temmeltävät kuivissa hiekkapenkoissa, kaivaen sinne omia käytäviään.


Muistaakseni tämä on pajukkomaamehiläinen, ellen nyt sitten taas ole ihan hakoteillä. :)

Ja tuomikin jo vihertää...

sekä vieressä kukkii näsiä


Ilokseni huomasin useammankin näsiäpensaan kukkivan tuossa pienessä metsikössä. Oikeastaan se on koirien ulkoilutusmetsikkö, siinäköhän se syy onkin. :)

Siinähän se lenkki olikin, peipposet lauloivat puiden latvoissa ja kurkiaura suuntasi kohti pohjoista.
Illalla lintuja katsomaan.

11 kommenttia:

 1. Huh, miten hienot keväiset tunnelmat. Näsiä tuoksuu ihanasti mutta marjoja en kuitenkaan maistelisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi keväinen tunnelma eilen, tuoksuikin keväälle. Näsiäähän ei saisi edes pahemmin tuoksutella, kun se lukemani mukaan saattaa aiheuttaa pahoinvointia. En moista huomannut, mutta kaikenmaailman tuoksukynttilät ja hajuvedet sitä kyllä aiheuttaa. ;)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Pörriäisiä en ole vielä nähnyt, vaikka niitä eilen etsinkin. Kangasvuokkopaikat, jotka tunnen, ovat jo pari vuotta olleet tyhjiä. Eniten tänä aamuna harmitti, kun auringonnousun aikoihin pellolta lähti kohti itää 100 hanhea, enkä saanut niistä videolle kuin äänen. Tuo automaattitarkennus on sekä siunaus että kirous, kun kuvaat puiden takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan nuo hanhet poikenneet siellä sun pelloilla. Niitä oli kaikkiaan noin sata kun ne aamulla olivat tuonne tulleet. Nopeasti ne katoavat näkyvistä.
   Mikähän sieltä on kangasvuokot vienyt? Ei täälläkään nuo kaikki lehdykät näytä tänä keväänä kukkivan, mutta jos edes säilyisivät, ettei kukaan yrittäisi kaivaa maasta.
   Risukoissa kuvaaminen on kyllä kieltämättä hankalaa ja samoin jonkin yksittäisen linnun saaminen irti harmaasta taivaasta. :)

   Poista
 3. Nyt oikeastaan väsyttää, sen verran kuvauksellinen viikonloppu takana. Joo, perhosilla on aivan liian kiire liihotella muille maille. Ei saa kameralla kiinni. Pukeutuminen on muuten tosi hankalaa tähän aikaan. Helposti olet joko aivan hiessä tai sitten kärvistelet jäätymispisteessä. Silti voi olla suurinpiirtein samat lämpöasteet ja vaatteet. Tuuli monesti ratkaisee asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella komea viikonloppu ja kyllä siitä nautittiinkin. :) Pitäisi osata pukea silleen kerroksittain, että saa välistä liiat pois tai lisää. Eilen kun kuljin metsän ja talojen suojissa auringossa tuli hiki, mutta samalla vaatetuksella tuolla rannalla olisi saattanut olla kylmä. Toisaalta taas kun puen päälle niin paljon, että pärjään rannalla olen hiestä märkä ennenkuin olen perillä. Siitä huolimatta aivan ihania nämä kevät säät, oma vika kun ei osaa pukea oikein :))

   Poista
 4. Olet tarkasti tutkiskellut, kun olet löytänyt noin pienen kangasvuokon alun :-)

  Meidän pihaan näsiät ovat ilmestyneet pikkulintujen jätöksien myötä päätellen siitä, että ovat alkaneet kasvamaan pensasaidan juurelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaan sitä saa katsoa huomatakseen, vaikka paikka onkin ennastaan tuttu. Kangasvuokko on täällä niin harvinainen näky, että yhdenkäden sormet riittää laskemaan esiintymät :(
   Niin, linnut tosiaan voivat syödä näsiän marjoja ja siten edesauttaa sen leviämistä. Ihmisen ei niihin pidä koskea, eikä kissojen ja koirien.

   Poista
 5. Kaunis on kangasvuokko nuppuvaiheessaankin. Ja upeat näsiäkukinnot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja jotenkin liikuttava se tosiaan on. Näsiän en ole muistaakseni aiemmin nähnyt näin komeasti kukkivan. Kiitos seita

   Poista
 6. No mutta tuossa nuppukuvassa kangasvuokko vasta erikoisen näköinen onkin. Ihan taideteos! Meillä mökillä oli ahkeria kimalaisia lumikellojeni "kimpussa" eräänä aurinkoisena viikonloppuna. Punainen tukka, punaiset saappaat ja violetti paita eivät auttaneet välttämään sitä, että yrittivät välillä tulla avustamaan minua puutarhapuuhissa. :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.