perjantai 10. huhtikuuta 2015

Siipien suihketta

Tässä viimepäivinä olen kuvannut näköjään lintuja enemmän ilmassa kuin maassa, vedessä tai puussa. Tilanteisiin ei ole voinut varautua, hyvä jos on mukaan ehtinyt. :))
On se vaan huima tunne seisoa kameran kanssa ja tuntea ison linnun siipien ilmavirta kasvoillaan sen lentäessä ylitse.

Kurjet 6.4.2015

Joutsenet 9.4.2015

Telkät 10.4.2015
Nämä ei ihan ylitse lentäneet;)

Kiuru
Joka säikähdytti tänään noustessaan ilmaan seläntakana kovasti laulaen. Hieman tuli kiire kuvaamisen kanssa. :)

14 kommenttia:

 1. On se huikeaa, mutta joku kuva voi olla kullanarvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan kuva on kuvaajalle muisto siitä tilanteesta ja siten vielä enemmän kuin katsojalle. En olisi osannut kuvitella miltä tuntuu ja kuulostaa kun kurkia tai joutsenia lentää ylitse matalalla. Kurki tulee aivan äänettömästi ja huomaat sen vasta kun on yläpuolellasi. Tai kiurun huikea nousu liverrys yllättäen selkäsi takana. :)

   Poista
 2. Tuossa on kuvaamisen iloa.
  Minää ottelen näiden lintujen tuloa, ehkä kohta jo saapuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat hetkiä jotka sykähdyttävät ja jäävät mieleen. Tulossa linnut ovat sinnepäin, ei varmaan mene enää kauaa....

   Poista
 3. Lentokuvia pitää kyllä harjoitella. Ei vielä oikein osu. Oli lohduttavaa lintutornilla kun toisella naiskuvaajalla sama ongelma. Tosin kun näin ne mieskuvaajan otokset, niin olisin mä samaan pystynyt...:) Sinulla kyllä lähtee...Sininen taivas olisi eduksi valkoisia lintuja kuvatessa. Nyt taitaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kyllä osu ihan niinkuin pitäisi, mutta joku sentään niin, että linnun tunnistaa. Kirkas ilma olisi tietysti hyvä, mutta valkoinen lintu kirkkaalla taivaalla auringossa on kyllä tosi hankala, ainakin minulle. Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 4. Upeita lentokuvia.
  Eilen näin ekat kurjet minä vasta tai jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina. Kurkia on ollut täällä tänä keväänä tosi vähän, viime vuoteen verrattuna. Joko niitä ei ole vielä tullut tai sitten ovat matkanneet suoraan pesimäpaikoilleen. Tuusjärvellä sain viimekeväänä kuvata niitä hyvinkin läheltä, mutta nyt siellä ei ole ollut yhtään. Kaksi "asustelee" Viikinäisten pelloilla. Toivotaan, että niitä tulisi lisää.

   Poista
 5. Mulla ei tahdo koskaan keretä käsitarkennus mukaan, kun yritän lentäviä kuvata. Tosin on sen verran pieni objektiivikin, ettei ihan paras ole lintukuvaukseen muutenkaan. Onnittelut hienoista ruuduista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään käsitarkennuksella ehtisi mukaan. Mulla on jatkuva tarkennus päällä lintujen kanssa. Kyllä tänään taas tuli mieleen, että olisipa se kunnon lintuputki. :) Kiitos Intianminttu.

   Poista
 6. Ilmassa alkaa olla vilskettä! Hienot kuvat olet saanut.
  Näin eilen seitsämän kurkea. lensivät tosi hitaasti, mutta kovin korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen odottanut tänne niitä viimekevään kurkimääriä, joita pääsi jopa läheltä kuvaamaan, mutta eipä ole näkynyt. Kolme paria on tuolla pelloilla, mutta toivottoman kaukana kuvaamista ajatellen. Ilmassa on tosiaan vilinää ja lintutornilla tänään oikein tungosta :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.