torstai 7. toukokuuta 2015

Avokado

Helmikuussa laitoin pestyn ja pari vuorokautta kuivuneen avokadon siemenen multaan. Monesti oli usko loppua kun ei tapahtunut mitään, vaikka tiesinkin, ettei se mikään nopea kasvi ole. :)
Huhtikuun puolenvälin maissa alkoi pieni alku pilkottaa haljenneesta siemenestä ja nyt se on tällainen.


Edessä on ruukun vaihto suurempaan ja suurempaan sillä tuosta pitäisi kasvaa jonkinlainen puu.
Saas nähdä. :)


14 kommenttia:

 1. Ohoh, pitääköhän ittekkin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa seurata mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Kokeile ihmeessä ;)

   Poista
 2. Onpa kasvanut hoikaksi. Kivan näköinen kasvi. Minuakin alkoi kiinnostaa avokadon kasvattaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei taida saada tarpeeksi valoa :( kun mulle ei tuo aurinko paista kuin hetken aikaa päivässä ja sekin keväisin. ;)

   Poista
 3. Kasvaahan se =) Minulla oli joskus aikoinaan yli metrin korkuinen avokadopuu siemenestä kasvatettuna. Tänä keväänä en onnistunut, vaan siemenet homehtuivat multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama siemen minullakin homehtui, taisin laittaa liian syvään, tai jotakin. Yksi siemen on vielä itämässä, se halkaisi itsensä eilen, joten muutaman päivän päästä pitäisi vihertää jo.

   Poista
 4. Hyvä alku on. Hauska nähdä, millainen siitä kehittyy.
  Tuolla aiemmin kirjoitit siitä lintutornin tapauksesta. Miksi ihmeessä täytyy toimia niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on se pääasia, katsotaan mitä tulee ;)
   Eipä noita ilkivallantekemisiä oikein ymmärrä, ei vaikka niitä mitenkä selitettäisiin. :(

   Poista
 5. Kiinnostava kokeilu sulla. Olen itsekin miettinyt, että lähtisikö avokado kasvamaan jos multaan laittaisi. Näköjään lähtee, ainakin sinulla...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lähtee, kunhan siemenen pesee puhtaaksi ja antaa kuivua vuorokauden verran, ettei homehdu, eikä ihan kokonaan upota multaan. Aikaa siihen menee enenkuin mitään tapahtuu ja tuntuu "hölmölle kastella siementä :))

   Poista
 6. Meillä kasvaa ja vihertää bataatti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli viimekesänä ja se ei oikein tykännyt olostaan. Laitoin nytkin, mutta vain yksi pieni lehtipari on tullut esiin.:( Laitahan kuvia siitä teidän bataatista tuossa kesän mittaan.

   Poista
 7. minäkin kokeilin avokadoa kerran, sitten kun tulee esiin mullasta on tosi nopeakasvuinen. Tein omani kanssa virheen siinä, että en hoksannut katkaista jossain vaiheessa...se vaan kasvoi pituutta ylospäin eikä tehnyt juurikaan oksia. Siinä vaiheessa kun se osui kattoon (asui nimittäin astiakaapin päällä kissoilta suojassa) kyllästyin ja hankkiuduin siitä eroon. En koskaan päässyt omavaraiseksi avokadon suhteen. Sama kohtalo taitaa uhata kohta bataattia. On kasvanut tosi nopeasti, mutta odotella sain, se tekee sellaista köynnösvartta, jonka voi asetella vaikka johonkin kasvitukeen. On aika vaativa kastelun suhteen, ei saa olla liian märkä, lehdet kellastuu ja jos on liian kuiva, kaikki lehdet ovat ihan nuupallaan ja on näköjään herkkä saamaan kirvoja. Bataattiakin saa kaupasta. :) Laitetaan kuvaa jos saan bataatin elpymään kuvauskuntoon. Onnea avokadolle ja ihania kevätpäiviä. T: Wiltterin toinen puolisko, se jolla on hitusen vihreämpi peukalo

  VastaaPoista
 8. Minä olen myös kasvattanut avokaadoista viherkasveja, niitä onkin minulla jo 5 kappaletta, isot lehdet tulee, ja kasvaa aika nopeasti, olisi kiva nähdä tekeekö kukan koskaan.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.