tiistai 5. toukokuuta 2015

Miksi?

Nyynästen lintutorni on vilkaan tien varrella ja hyvin suosittu niin lintujen, kuin niitä ihailevien ihmistenkin joukossa.
Tämä kevät varsinkin on tuonut paljon joutsenia ja tien vierustat täyttyneet autoista. Kaikki on sujunut rauhassa ja hienosti.
Vappuaattona alkuillasta kävimme tornilla jossa oli rauhallista ja hiljaista. Joutsenet rantelivat pesäänsä aina lähelle tornia, kuten edellisenäkin vuonna, lapasorsa oli löytänyt puolison ja uiskenteli uhdessä nokikanojen silkkiuikkujen,härkälintujen ym kanssa.
Vappupäivän iltana ... ei ollut lintuja oli vain surkea näky, kun joitain oli haitannut kaikki näkösuoja kolopuut, jotka oli pitänyt katkoa  ja viskellä veteen... Kaikki infotaulut oli revitty irti, eikä ne ole lähteneet ilman jonkinlaisia työkaluja. Järvessä olivat nekin.
Ihan pikkupojat ei tätä ole tehneet. Onneksi torni itsessään sentään oli ehyt ja pystyssä. Oli nimittäin kirveellä tms. kaadettu ainakin yksi pikkupuu.
.

Maanantai-iltana käytiin katsomassa ovatko linnut palanneet. Nokikana pari siellä kokoili taas uutta pesää ja samoin härkälintupareista yksi. kaksi muuta paria puuttui samoin joutsenet. Toivottavasti ne olivat vain jossain pellolla ruokailemassa.


5 kommenttia:

 1. Hirveetä, siinä on isänmaan toivot toteuttaneet itseään. Kai tuosta ovat viranomaiset tietoisia, vaikka eihän siitä mitään hyötyä ole. Taputettais vaan päähän....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on varmasti tiedossa, mutta kuten sanoit , ei siitä mitään hyötyä ole. Yhdistyksen porukat siivoaa jäljet :(

   Poista
 2. Tosi kurjaa tuollainen. Jos siinä tuhoutui linnunpesiäkin, niin sehän on lain mukaan rikkomus. Onkohan paikallinen lintutieteellinen yhdistys tehnyt ilmoitusta poliisille?

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnunpesien kohdalla ei voi mitään todistaa, nokikanojen pesät rikkoutuvat niin monesta syystä ja samoin härkälintujen.
   Yhdistyksen vastaavat ovat tietoisia, miten sitten toimivat jää nähtäväksi. Kurjaa tuollainen on ja paikka on saanut olla rauhassa moiselta vuosien ajan. Nyt jollain oli pakottava tarve purkaa jotakin...

   Poista
 3. Mieletöntä touhua tuommoinen järjetön särkeminen ja sotkeminen.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.