tiistai 5. toukokuuta 2015

Tuokio sirittäjän seurassa

Risukkoisessa metsässä kuuluu tuttu kolikonpyörimisen ääni. Se tulee yhä lähempää ja pysähdyn paikoilleni odottamaan milloin sirittäjä ilmestyy oksalle.
Se pyrähtelee alituiseen, laulaa pienen lurituksen ja vaihtaa paikkaa. Oleilee alhaalla oksistossa , yleensä aina piilossa. Hypähtää välillä näkösälle.
Pieni kaunis lähes huomaamaton lintu.


Kuvaaminen on tuskastuttavaa risukkoisessa maastossa, mutta aina joskus, jostain raosta saa linnun näkymään. Kunnes se taas hypähtää seuraavalle oksalle ja seuraavaan puuhun. Kauemmaksikin, mutta palaa pian taas lähelleni.Kyllä se tietää olemassa oloni, mutta on melkoisen rohkea ja lentää välillä hiuksia hipoen ylitseni ja jää ihan lähelle. katoaa kumminkin, enenkuin ehdin kuvata. Kiusoittelee :)


Olen kohta tunnin nauttinut keäisestä lämmöstä sirittäjää seuraten, melkein samoilla jalansijoillani. Kaikki kannotkin ovat lahoja, joten istuimiakaan ei ole jaossa.
Samassa sirittäjä lennähtää lähioksalle, nyt olisi mahdollisuus saada kuvia, edessä ei ole montaakaan ylimääräistä estettä. No, onhan näitä jo, sillä lintu lentää seuraavan puun oksistoon yhden kuvan jälkeen. :)


Tutustuin tähän suloisuuteen vasta melko tarkkaan vuosi sitten eli 2.5.2014 näin ja tunnistin ensimmäisen sirittäjäni.

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon hyvistä kuvista. Kyttäyksesi on palkittu. Opinkohan minä koskaan istumaan tuntia paikallani pikkulintujen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, Näin keväällä vierähtää aika nopeasti metsässä katsellessa. Ympärillä linnut ja niiden pesänrakentelut, alkava vihreys, joka vielä antaa mahdollisuuden nähdä mitä ympärillä tapahtuu, eikä ole ainuttakaan inisevää itikkaa. :))
   Ei tarvitse "kytätä" yhtä ja samaa vaan antaa kevään tulvia mieleen ja rauhoittuu. ;))

   Poista
 2. Kaunis pieni lintu ja laulaa kauniisti. kuuntelin juuri ääninäytteen, koska näin samanlaisen hyppelehtivän oksistossa eilen ja lauluun kiinnitin huomiota. Se oli siis sirittäjä täälläkin, kiitos sinulle näistä kauniista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli ja toivottavasti tuo sirittäjä antaa vielä monta mukavaa hetkeä sinulle. :)

   Poista
 3. Sirittäjä odottelee vielä pääsyä minun listalleni ;-) Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään minäkin sitä viime keväänä etsiskelin, ääni kuului ja laulun oppii helposti erottamaan, mutta mitään ei näy. Turhaan kuljin linnun perässä silloin. Vasta kun opin olemaan paikallani sain kuvia.
   Koeta kuulostella tuollaisissa pusikoissa, lehtomaisissa metsissä, tunnistat laulun varmasti.

   Poista
 4. Minä olen kutsunut sirittäjää "kolikkolinnuksi" sen laulun muistisäännön mukaan :)
  Se on aika vaikea kuvattava, koska se vaihtaa paikkaansa vikkelään. Sinä sait kivoja kuvia.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE tosiaan liikkuu paljon, mutta pienellä alueella oksalta oksalle. Tuo ympäristö missä se viihtyy asetee melkoisia haasteita kuvaamiselle ja monta hyvää tilannetta valui hukkaan, kun en saanut tarkennettua. Kolikkolintu on nimensä mukainen ;) Kiitos Anu

   Poista
 5. Vaivannäköisi sai hienon palkinnon. Lintu rohkastui selvästi rauhallisuudesta ja sait kuvattua. Minä en tunne sirittäjää lainkaan, ehkei olekaan näin pohjoisessa. Rupean katsomaan lintukirjasta tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen Tornio- Lieksa/Ilomantsi akselin eteläpuolella se majailee, ainakin tuon yhden kirjan mukaan. Mutta kokoajanhan linnut "nousevat" ylemmäs joten kuka tietää...

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.