lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappukurre ja välkky käpytikka

Kuusi oravaa vilisti hurjasti kuusenrunkoa ympäri, ei kai sentään vielä poikaset ole liikkeellä. Myöhemmin tämä vielä harmaanuttuinen metsän orava istui ruokintapaikalle pänhkinäaterialleen.


Ruokailijoita riittää yhä runsaasti. Eniten lienee vihervarpusia ja punatulkkuja. Kovin paljoa en niitä ehtinyt seuraamaan, mutta tämä käpytikka ja sen touhut saivat pysähtymään.
Jonkin aikaa ihmettelin, että mitä kummaa se oikein touhuaa ja hiippailin lähemmäs.
kaveri haki oravien ruokinnalta pähkinän puolikkaan...


... ja sitten selvisi miksi vaahteran rungossa on tikan hakkaamia pieniä koloja. Sehän etsi sopivan kokoisen kolon, laittoi pähkinän siihen ja aloitti ruokailun.


Sitten taas uusi pähkinä ja uuden kolon etsintä, ei mennyt aina samalle kololle.

10 kommenttia:

 1. Oravista päätellen ei kesä nyt ihan tässä oo vielä. Tupsut korvissa ja harmaatakin ihan takin verran. Samoja kohteita ollaan kuvattu taas kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat oli aatoksetkin kun oravaa katselin. Tosin tänään oli paikalla kurre jolla huomattavasti vähemmän harmaata talvikarvaa. :)

   Poista
 2. Periaatteessa oravalla voisivat olla jo poikaset täyttä vauhtia kisailemassa pesän ulkopuolella. Huomasitko, oliko oravilla kokoeroa?
  Meidän pihan oravat kisaavat keväthuumaansa, ovat täysin harmaaturkkisia.
  Tikalla on älliä päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä taisi poikaset vilistää, koska mökin verannalla ollut pesä oli tyhjä. Kurre onnistui pitämään henkensä kärpästä huolimatta. Hyvin hoiti talvitalkkarin puuhat:))

   Poista
 3. Onkohan kevät myöhässä kun kurrella on vielä talvinuttu päällä:) Tikkakin jemmaa ruokaa, hauskoja tilannekuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko kevät sinänsä myöhässä, on vaan tavallista viileämpää ja kieltämättä tulee tunne, että kesä ei tule vielä ihan heti.

   Poista
 4. Meillä mökillä tikat tekevät tuota samaa. Suuressa männyssä on niiden suosikkinaputteluoksa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu lintu, helpompi niitä pieniä pähkinöitä on syödä sopivassa kolossa kuin lautaselta. ;)

   Poista
 5. Enpä ole koskaan ajatellut, että käpytikat syövät pähkinätkin ruokakoloissaan. Vaan niinhän se varmasti on. Meillä käpytikat jyystävät mieluiten erilaisia rasvapötkylöitä, niitä voi mussuttaa ihan siinä paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ajatellut minäkään ja vielä katsovat sopivan kokoisen pikkukolon ;) Rasvapötkylöillä ja kakuilla nämäkin normaalisti viihtyvät, mutta nyt olivat loppuneet. Huomasin muuten, että on tullut kauppaan lintujen Kevätrasvaseos pötkylä pesiville linnuille lisäravinnoksi.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.