perjantai 26. kesäkuuta 2015

Härkälintu

Heinäsaaren leirintäalueen rannassa on monena vuonna pesinyt härkälintupari. Se on kuin tuotemerkki rauhalliselle alueelle.
Kolmisen vuotta sitten, koin ikimuistoisen hetken katsellessani poikasten kuoriutumista.


Toista kertaa en tuota ole onnistunut näkemään.
Tänäkin kesänä, vaikka härkälinnuilla onkin ollut todella vaikea pesintäaika, niin tämä pesä on säilynyt.
Siinä oli kolme munaa.Mutta tänään näin, että vain yksi poikanen on selviytynyt. Vanhemmat pitivätkin siitä todella hyvää huolta. Lokit kaartelivat kaiken aikaa hätistellen emoa.


Lintu oli hyvin maastoutuneena vesikasvien seassa, mutta poikanen pysyi selässä.
Vasta kun toinen vanhemmista saapui ruokailemasta laskettiin poikanenkin veteen hetkeksi.


Kun kuulumiset oli vaihdettu, vahtivuoro vaihtui ja taas toinen lähti ruuan hankintaan. Poikanen kiipesi emon siipien suojaan turvaan


Härkälintu on minusta yksi sympaattisimpia lintuja, eikä vähiten tuon hoivaamisen ja huolenpidon suhteen.

12 kommenttia:

 1. Hellyttäviä perhekuvia kauniista härkälinnuista!

  Monta vaaraa on nyt linnunpoikasilla. Seurasin tänään silkkiuikkuja, yhden poikasen näin,,mutta lokit kaartelivat koko ajan ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesilinnuilla on kyllä ollut rankka alkukesä jo säidenkin puolesta ja poikasmäärät jäänevät pieniksi. Ehkäpä siksi niistä pidetäänkin erityisen hyvää huolta.

   Poista
 2. Symmpikset linnut :-)

  Aika monilla linnuilla (ainakin vesilinnuilla) näyttää olleen ainakin täällä meillä heikko tuuri poikasten kanssa. Syyt ovat varmaan moninaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, varmaan niin on monessa paikassa. Härkälinnut ovat kyllä määrätietoisia pesinnän suhteen ja pesä rakennetaan uudelleen ja uudelleen, on sen hävittänyt sitten aallokko tai toiset linnut.

   Poista
 3. Minäkin näin järvellä härkälinnulla poikasen kyydissä, mutta oli niin kaukana, ettei kuvaa saanut. Ekan kerran sellaisen kyydittävän poikasen. Tuntui kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ihania katsella. Tänään katselin toista härkälintuparia jotka ruokkivat poikastaan. Kuvista tuli kehnoja mutta koetan tehdä siitä postauksen silti.

   Poista
 4. Sinulla on ollut onnea nähdä nuo tapahtumat ja hienosti olet saanut kuvatuksi. Toivottavasti selviää hengissä poikanen. Minä en nyt sitten onnistunut näkemään härkälinnun poikasia, mutta täytyy alkaa odottaa ensi kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun onnekseni ainakin nämä ovat saaneet olla ihmisiltä rauhassa ja silti lähellä jatkuvaa liikennettä, joten eivät ole niin arkoja.
   Vielä on härkälintuja pesissään hautomassa, joten ehkä onnistut näkemään. Normaalisti poikaset kuoriutuvat ennen juhannusta.

   Poista
 5. Toivotaan tälle pikkkuiselle onnea elämässä!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.