lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lämmin aurinkoinen päivä ja perhosiakin ;)

Kuusi tuntia vietin ukona tänään. "Muutamia" askeleita, odotusta ja hermojen hallintaa. Yhtäkaikki nautinnollinen päivä.
Korentojen parissa suurimman osan ajasta. Uusia lajeja lentää taas runsaasti ja aiempien reviirilennot ovat alkaneet.
Immenkorennot ovat kuoriutuneet. Ne ihanat hentoiset "korut".


Lisäksi pinistä tytönkorennoista uusia tuli vastaan mm. okatytönkorento


Ihana aurora leikitteli tienreunalla ja koiranputkilla


Ja mustatäplähiipijät seikkailivat kannolla


Kovimman "vastuksen" antoi kuitenkin vaskikorento, joka kiusasi lentelemällä ihan edessäni edestakaisin, pysähteli kohdalla ilmassa, istui päänipäälle, kunnes väsähti ja antoi periksi ;)


Siinähän sitä pientä läpileikkausta Tiitsan päivästä, mausteena vielä vaikkapa....


Mukavaa viikonlopun jatkoa.

16 kommenttia:

 1. Hieno päivä sinulla, kauniita kuvia. Voi että auroraperhonen on kaunis. Näin tänään lentelevän meidän pensasaidan päällä, aiemmin olen nähnyt sen vain yhden kerran.

  Kiitos , samoin sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli tosiaan hieno, tällaisia päiviä ei kovin montaa ole tänä kesänä, eikä viime kesänäkään liiemmin ollut. Toisaalta sittenpä osaan niistä nauttia ja ottaa kaiken irti ;) Kiitos aimarii ja hienoa, että aurora on tullut luoksesi.

   Poista
 2. En ymmärrä, no maailmassa on paljon sellaista jota en ymmärrä, mutta miten, millä kärsivällisyydellä, vakaalla kädellä, millä ihmeen kameralla näitä mahtavia korennon kuvia saat aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauhiasti. Olen sellainen, kun johonkin oikein sydämellä paneudun, niin en huomaa ajan kulua, eikä edes tule nälkä. Eihän mulla mitään ihmekameroita ole, Nikon D5200 kulkee kaikkialle mukana ja siinä 55-300mm teleobjektiivi. Pääsen sen kanssa lähelle häiritsemättä korentoja tai perhosia. Apukätenä sellainen yksijalkainen monipodi, tosin enemmän kyllä kuvaan vapaalla kädellä. Huteja paljon, joku joskus onnistuu.

   Poista
 3. Ihanat immet ovat taas tulleet. Korentojen kaunottaret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilyisi vaan nuo metsiemme pienet virtaavat joet ja purot, että ihania immen- ja neidonkorentoja voisi ihailla jatkossakin. Ovat ne niin upeita. Luonnossa tanssiessaan paljon kauniinpia kuin kuvissa.

   Poista
 4. Upeita kuvia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa vikkoa.

   Poista
 5. Niin hienot kuvat jälleen korennoista ja perhosista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. On vain niin vähissä nuo aurinkoiset ja vähätuuliset hetket;)

   Poista
 6. Jälleen kerran ajattelen, että korennot, varsinkin pienet, ovat kuin rintakoruja. Upea päivä sinulla ollut. Ihailen valtavasti sitä, että tunnet korentoja noin hyvin ja maltat niitä kuviin odottaa. Varmasti oli kärsivällisyyttä vaativa tilanne, kun yksi päähäsikin istahti....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa, milloin tuo korentomania alkoi. Siitähän on jo aikaa, into iski 4.6.2011 ja samoilla lammikoilla kuvaan edelleen. Pakostikkin oppii tunnistamaan, varsinkin kun haluan tietää mitä tuli kuvanneeksi, nyt sentään osan jo ennen kuvaamistakin :))
   Isoja korentoja kavahdin aluksi, mutta nyt ne eivät häiritse yhtään vaikka tulevat ihollekkin, usein istuvat vaatteilla.

   Poista
 7. Kauniit kuvat korennoista! Kyllä ne osaavat juoksuttaa :)
  Aurorankin sait pysähtymään! Mustatäplähiipijää en ole tainnut kuvata ollenkaan, onpa pieni ja sievä.

  Olin viikonlopun Aurantolassa (tiedät varmastikin paikan). Olin varautunu kaikilla putkilla, ainut mitä bongasin oli härkälintu. En uskalla vieraissa maisemissa mennä kovin kauaksi, kun tiedän etten osaa tulla takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurora tuli ihan itse tuohon ja pysyi melko pitkään paikallaan, ihme kyllä. Oli vaan niin hankala paikka joen partaalla ettei kuvakulmia voinut suuremmin valita ;)
   Tiedän Aurantolan, vaikken ole käynytkään. Olisi hyvä olla joku paikat tunteva oppaana, niin vois onnistaa paremmin. Eksymisiä ehkäisemässä on itselläni SportsTracker puhelimessa, se piirtää kaikenaikaa reittiäni ja tarvittaessa osaan siis takaisinkin. Onhan siinä kaikkea muutakin , mutta tuo reitti on se tärkein. Kunhan muistan laittaa päälle :))

   Poista
 8. Onpa paljon erilaisia korentoja! Kävin viime viikolla katselemassa yhdellä lammella, jossa viime kesänä näin korentoja, mutta oli hiljaista. Ei näkynyt yhtäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tulevat vasta myöhemmin. Ovat joko metsässä vielä tai eivät ole ehtineet kuoriutuakkaan. Sitä korentojen "polttoainetta"... aurinkoa ei ole liiemmin näkynyt, joten odotellaan vielä ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.