perjantai 31. heinäkuuta 2015

Heinäkuun viimeinen

Lastenlaulussa lauletaan
 "Heinäkuu on hellekuu,
elokuuhun kesä jää"
No, poikkeus vahvistaa säännön ja on näitä tällaisia heinäkuita koettu enenkin, pahempiakin. Itse olen ihan tyytyväinen, ei ole ollut pakkasia, eikä niitä tukahduttavia helteitä.
Se säästä ja asiaan.
Perhoset ja korennot ilmestyvät hieman myöhässä lentelemään, mutta toisaalta toisenpolven perhosia on jo liikkeellä ja ihan ajoissa.
Elokorentoja kaipailin jo kuukausi sitten. Tänään niitä olikin runsaasti tarjolla. Pienellä alueella 45 yksilöä, ihan vastakuoriutuneita suurin osa. Korentohavainnot nousi tältä kesältä 24:nSamalla reisulla näin kauniin vaalean perhosen, joka ei näyttänyt ihan normi kaaliperhoselle. ;9
Eihän se ollutkaan , vaan toisenpolven virnaperhonen. Se nosti kesän perhossaldon 45:n joista jo neljä on toisenpolven lentäjiä.


Aiemmin viikolla nähtynä toisenpolven karttaperhonen ja

 samoin toistapolvea oleva lanttuperhonen.


Vielä on kesää jäljellä ja perhoshavaintoja saadaan vielä runsaasti....

9 kommenttia:

 1. Eihän tämä sitten olekkaan huono perhoskesä, 45 havaintoa, aikamoinen määrä! Toista polvea jo mennään, näin tämä kesä hupenee.
  Korentojen kauneus aina ihmetyttää!
  Olen pitänyt jonkinmoista päiväkirjaa koko aikuisikäni. Keksin vasta myöhemmin 5-vuoden päiväkirjan, jossa on menossa nyt neljäs vuosi. Viime vuonna tänä samaisena päivänä oli 30°, en kyllä menisi vaihtamaan tähän päivään mistään hinnasta, vaikka täällä oli parikymmentä astetta tai vähän allekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se, että perhosia on lukumääräisesti lajia kohden vähemmän antaa kuvan ettei niitä ole ollenkaan, Ja puuttuihan alkukesän lajeistakin aika monta. Nyt tätä toista polvea jännätään, erityisesti nokkosperhosta.
   Parikymmentä astetta on ihan sopiva lämpötila, ainakin minulle joka en ole koskaan ollut auringonottaja, Sitä on ruskettunut siinä ohessa. :) Hieno tuo päiväkirja, itsellänikin on, mutta aloitin vasta vuodesta 2012.

   Poista
 2. Pakko se on kait uskoa, että on niitä perhosia. Ihan sopivat lämpötilat myös meikäläiselle. Mukavaa kuvasaalis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, mutta ehkä hieman erikoisissa paikoissa, nänä alkukesän perhoset ei juurikaan puutarhoihin tule. Nyt elokuussa sitten vilisee (uskotaan niin) puutarhan kukissakin. Kiitos Harry.

   Poista
 3. Minustakin aivan hyvät kesäsäät olleet, suosivat ulkoilua kun ei ole liian kuumaa. Ja sateita olen onnistunut väistelemään, en ole kastunut ulkoillessa kertaakaan ;)

  Perhosia olet nähnyt valtavasti. Komea tuo karttaperhonen, enpä ole varma olenko sitä nähnyt. Jos olen, en ehkä tunnistaisi. Elokorentojen väristä arvaa, mihin nimensä perustuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten ole kastunut minäkään kertaakaan, vaikka joskus olen tuntitolkulla tuolla retkilläni. Perhosia on osapuilleen sama määrä kui viimevuonnakin lajeina, mutta yksilöinä huomattavasti vähemmän. :(
   Karttaperhonen on mukava tuttavuus ja sillä menee hyvin, laji on laajentamassa elinpiiriään kovasti. Jännä perhonen sikäli, että keväinen polvi on oranssinen pääosin ja tämä syksyinen tumma.

   Poista
 4. Hei ,kiva blogi sinulla on ,tuli uusi lukija ,kirjoitan kylla vähan huonosit suomea mutta mina yritän ..Meillä on vähän samanlaiset kuvat sinä ja minä , Nette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nette ja tervetuloa. Olen tosi iloinen tulostasi lukijaksi. :)

   Poista
 5. Mitä säähän tulee, ei minullakaan ole valittamista. Nyt olemme voineet lenkkeillä ja ulkoilla enemmän ja pidemmälle, kun ei ole ollut liian kuuma. Itse asiassa en käsitä, kuka niitä tuskastuttavia helteitä kaipaa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.