torstai 23. heinäkuuta 2015

Kaksi kohtaamista

Ajoimme hiekkaista maantietä hiljakseen ja äkkiä poika huomasi korennon keskellä tietä. Pysähdyimme katsomaan.
Se makasi selällään, mutta oli hengissä, oli ilmeisesti törmännyt juuri meitä vastaantulleeseen autoon


Käänsin sen jaloilleen, mutta ei lähtenyt liikkeelle

Lopulta nostettiin päällisinpuolin vahingoittumaton kaunis siniukonkorentonaaras tiensivuun lehdelle. Jospa se siitä virkoaisi.

Toinen, tosin paljon mukavampi kohtaaminen oli pihtijokikorento, joka lennähti suoraan eteeni. Onneksi Peten kamera kävi nopeaan ja saatiin kuvakin.


Taidan jättää seuraavaankin postaukseen jotakin ;)

9 kommenttia:

 1. Hienoa, että se ensimmäinen korento oli vielä hengissä. Sai teiltä toisen tilaisuuden :-)

  Pihtijokikorento onkin sitten minulle aivan uusi tuttavuus. Innolla odotan jatko-osaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli kaunis kun sitä katseli ihan läheltä, toivottavasti selvisi. Ensimmäinen näkemäni pihtijokikorento tuo oli minullekkin ja kovin jäi polttelemaan nähdä niitä lisääkin. Paikka on vaan minulle liian kaukana, tarvitsisin aina pyytää jotakin kyytimieheksi :(

   Poista
 2. On teillä tarkka näkö kun ehditte tuommoisenkin huomata. Toivotaan, että korento toipuu. Jaahas, että jännityksessä meinaat meitä lukioita pitää. Ei auta kun jäädää näitä kuvia ihastelemaan ja odottaa tulevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla noissa maisemissa kun liikkuu niin silmät havaitsee jo nykyään putoavat lehdetkin :)) No, ei sitä jännitystä nyt kovin kauaa jaksa pitää..... ;)

   Poista
 3. Toivottavasti korento toipuu, on nämä vaan niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne, ja vielä moninverroin kauniinpia ihan tuossa elävänä kämmenellä. Toivottavasti toipuu ainakin jalat ja siivet liikkuivat, mutta lentoon ei jaksanut. Pitkään ei ollut varaa levätä, kun tuli sadekuuro. :(

   Poista
 4. Nostan hattua että olet näilläkin keleillä saanut noita korentoja kuvattua. Itselläni jo perhostenkin suhteen niin ja näin. Harvinaislaatuinen tuo ylin kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korennoilla on menossa toinen "katovuosi" niinkuin monella muullakin hyönteisellä. Tuuli, sade ja kylmä vesi tekevät kuoriutumisen lähes mahdottomaksi. On melkein lottovoitto jos korento selviää lentokykyiseksi.
   Toivotaan parempaa loppukesää sinnekkin päin. Täällä olen saanut aika hyvin lajeja tosiaan kokoon nyt on 25 lajia , kun koko viimekaudella oli 26.

   Poista
 5. Tarkkasilmäiset löytävät korentoja huonommallakin kelillä. Onpa hieno kuva tuosta pihtikorennosta.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.