torstai 2. heinäkuuta 2015

Mukavia kohtaamisia hiekkatien varrella.

 Perhosiahan minä sieltä "metsästin". Niitä olikin runsaasti liikkeellä. Sinisiipiä kymmenittäin


Tesmaperhosia, pikkukultasiipiä, ratamoverkkoperhosia, lauhahiipijöitä, jopa hopeatäpläkin


Mutta yllätyksiltä ei vältytty Aitojokikorento istahti hetkeksi levähtämään, minne lie matkalla. Jess, sen näkeminen aina sykähdyttää.


ja pian ylitseni kurvaili joku suuri keltainen otus...
Sen verran erikoinen, että jäin odottelemaan, josko ilmestyisi uudestaan.
Ja tulihan se...


Istui vaan niin hankalasti, että sain kiemurrella saadakseni edes jotain kuvaa mistä voisin tunnistaa.


Kotona sitten selvisi, että kyseessä oli litteä hukankorento, joko nuori jolla ei vielä ole tunnusomaista sinistä väriä tai sitten naaras. Sen selvittäminen jäi tekemättä. ;)

18 kommenttia:

 1. Ei ole Urajärvellä vielä sinisiipiä näkynyt, mutta enemmän olen huolissani nokkosperhosista. Tekikö luonto niille temput?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosperhosia ei todellakaan ole näkynyt, näinköhän yhden keväällä. Toivotaan, että heinäkuun puolivälistä alkava uusi sukupolvi saisi hyvät olosuhteet ja onnistuisivat talvehtimisessaan muuten saattaa kestää kauan ennenkuin nokkosperhosia näkyy. Nokkosperhonenhan harvinaistui 1990 luvulla ja nyt kanta alkaa olla ennallaan, Toivotaan ettei tuo uusiudu.

   Poista
 2. Ihanat perhoset! Meillä istahti jokin korento viime viikonloppuna mökin pihapuron kivelle ja sattumoisin olin kamera kädessä juuri kuvaamassa puutarhaa. Otin askeleen kohti korentoa ja sitten toisen ja hups, korento lähtikin siinä vaiheessa pois. :( Perhosia on näkynyt selkeästi vähemmän kuin aikaisempina kesinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia ne ovat, poistuvat juuri silloin kun olisi saamassa kuvan. Tosin aika moni tulee samaan paikkaan pian takaisinkin. Kiitos Tiina.

   Poista
 3. Sinulla on todella paljon hienoja kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arvo. Liikun tuolla luonnossa päivittäin kameroineni, en niinkään "kuvausretkillä" vaan oman hyvinvointini takia, kuvaan kun mieleistä vastaan tulee ja nautin siitä. Kuvia kyllä kertyy...

   Poista
 4. Upeat perhoset ja korennot jälleen täällä.

  Nyt ne tulivat kumminkin: Mutta tosiaan, missä nokkosperhoset ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan nokkosperhosten toistasukupolvea kuoriutumaan, jospa tilanne paranisi. tarvittaisiin sellaista lämmintä tuuletonta ja lähes poutaista säätä nyt pidemmäksi aikaa. Mitään hirmuhelteitä ei perhosetkaan kaipaa. :)
   Tosiaan on vaarassa toistua tuo nokkosperhosten kato, mutta toivotaan parasta.
   Kiitos Minttuli

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu, perhoset ovat todellakin kauniita, pieniä ja siroja.

   Poista
 6. Kyllä olen ihan ihmeissäni, että teidän suunnalla on noin paljon perhosia. Itse käväisin tänään ojanpientareita tsekkailemassa pitkät pätkät ja yhden kaaliperhosen näin, siinä kaikki. Tosin tuuli oli 12 metriä sekunnissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoset ei tosiaan tuulella lentele, olivat ehkä jossain tuulensuojaisessa paikassa, mutta kyllä niitä siellä jossain on...ihan varmasti ;)

   Poista
 7. Komeita kuvia! Varsinkin tuo toiseksi ylin on oikein erityinen.

  VastaaPoista
 8. Onneksi alkaa tapahtumaan, hienot bongaukset! Aitojokikorentoa en ole tavannut koskaan, upea korento!
  Täällä tuli tänäänkin, mutte eiliseen verrattuna lievemmin, perhosia oli vähän lennossa, neljä sinisiipeä näin. Ihmettelin että vieläkin näkee kovin haalistuneita neitoperhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan perhosilla on sama kuin korennoillakin, kaikki on pari viikkoa myöhässä. Korennoissa on sellaisia joiden lentoaika olisi normaalisti päättymässä, mutta ne vasta kuoriutuvat. Jospa tämä tasaantuisi nyt heinäkuun aikana.

   Poista
 9. Ihmeesti sinä löydät perhosia ja korentoja! Tänäänkin näin yhden ainoan hopeatäplän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeatäplän näkeminen onkin jo luksusta :) Yhden olen minäkin nähnyt ja niitä pitäisi lentää jo sankoin joukoin. Ovat viikon pari myöhässä, joten odotellaan....

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.