lauantai 25. heinäkuuta 2015

No niitä perhosia tähän väliin

Tulee se lupaamani jatkokin, mutta tänään oli niin mahtava perhospäivä, etten malta olla hehkuttamatta.

Taas tuolla hiekkatiellä keskellä hakkuuaukiota hikoilin. Tesmoja, metsänokiperhosia, hopeatäpliä, niista nyt ei kuvia tähän, mutta keisarinviitta viihtyi seurassani ihan mukavan tovin.
Se viihtyi hiekkatiellä, autoja kulki, mutta se palasi aina takaisin

Samassa paikassa tuntuivat myös sinisiivet viihtyvän. Halusin Tällä ensimmäisellä kuvalla luoda mahdollisimman totuudenmukaisen mielikuvan kuinka pienoisia nuo ovatkaan

Kangassini


Juolukkasini

Juolukkasini


Hohtosini

Ja kyllä perhonenkin on kiinnostunut askartelusta. Tämä kaveri kulki Iinan käsivarrella kaikkialle pihamaalla.


8 kommenttia:

 1. Minäkin näin noita keisarinviittoja! Kuvaan eivät suostuneet. Melkoinen hiekkatie sinulla siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mahtava paikka, mutta näin viikonloppuisin saa varoa autoja ihan oikeasti. Onneksi nuo perhoset olivat sellaisella pienellä suorantapaisella. ;) Vieläkään en tavannut nokkosperhosta ja viime kesänä oli kymmenittäin pihlajaperhosia, nyt ei ainuttakaan. Muutenkin niitä on näkynyt vähän.

   Poista
 2. Noita siinisiipisiä on tullut jokunen vastaan ja tesma perhosta pieniä enimmäkseen. Huitasin tänäkesän pisimmän kuvausreissun tänään ja jotain pientä tallentui muistikortillekin ja yksi varpaan kynsi halki. Ei huono ;) Komeat perhoskuvat mutta odotus jatkuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkähänlaisessa maastossa olet oikein seikkaillut, kun varpaankynnenkin onnistuit halkaisemaan. Eipä silti nämä pienemmät haaverit kuuluvat asiaan ja lisäävät retken muistoarvoa... vai oliko se noin ;)
   Sinisiipiä on nyt alkanut näkymään täälläkin useampaa lajia. Mieli tekisi kuvata ja seurata niitä tarkemminkin, mutta on niin monen muuttuvan asian summa, että saas nähdä. Kiitos Harry

   Poista
 3. Kyllä keisarinviitta on perhosten perhonen, niin komea. Sinisiivet ovat tosi kauniita, sopivat Suomeen hyvin värinsä puolesta, mutta kun ovat turhan pieniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keisarinviitan kyllä huomaa kun se lentää ja varsinkin nyt nämä tuoreet yksilöt kirkkaine väreineen. Sinisiipi tuo taas ihan toisenlaisia tunteita tuolla tienreunoilla. Pieni suloinen, hellyytävä... herättää tarpeen suojella :))

   Poista
 4. Kauniit ja niin herkät kuvat perhosista. Sinisiipi on tosiaan pieni söpöläinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Perhoset ovat niin hentoisia, että herkkyys tulee esiin jopa soratiellä. :) Luonnollinen paikka silti näille pikkuisille, eivät ne aina kukkasilla istu ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.