sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Paluu ajatuksissa Kirveskoskelle

Tänään voisi olla juuri oikea aika palata ajatuksissa tuonne Kirveskoskelle, jonne vielä lupasin mielikuvaretken tehdä. Siis tähän maisemaan lähdetään, jos jaksat tule mukaan...


Olemme tulleet pellonreunan kapeaa heinäistä polkua joen vartta alas. Minä, kuinka ollakkaan ylitin pienen ojan niin, että huomasin tutkivani millaisia ötököitä kulkee aivan heinikon juuressa. ;)
Kaikkialla lennähtelee tummia smaranginsinisiä perhosmaisesti lepattavia korentoja, niitä on kymmenittäin ja ja kaikkialla ympärillämme.


Nyt jos voit sulkea silmäsi ja kuvitella olevasi tuolla paikalla. Takaa kuuluu hiljaisena padon/kosken kumina, aurinko paahtaa ja on aivan tyyntä. Kymmenet tummat uroskorennot lentelevät aivan virtaavaa vettä hipoen ja tanssivat sen pinnalla, nousten välillä korkeuksiin. Siinä on sekä immen- että neidonkorentoja ei sillä ole edes väliä ne ovat niin kauniita. Aurinko välkehtii siivissä ja ne ovat aivan silmiesi edessä.


Kuvaaminen on hankalaa, sillä minullahan on tuo 300mm putki taas kamerassa. Ja korennot ovat aivan liian lähellä, tilaa perääntymiseenkään ei ole... siis nautitaan silmillä.


Äkkiä hiljaisen ihailun ja satumaisen tunnelman läpi kuuluu sääksen kiljaisu. Tuolla se lentää padon yläpuolella.
Sääksi houkuttaa nyt luokseen ja haikein mielin matkataan taas polkua poispäin, ojan ylityskin onnistuu.


Korkealla se on, kala-altaiden yläpuolella. Emme voi mennä lähemmäs tai se poistuu oitis paikalta.


Sääksen näkeminen on myös hieno hetki, joka kerta.

Alkaa olla aika poistua tästä mahtavasta maisemasta, jossa haluaisin asua. Vielä voisi viipyä, mutta aikataulu (raivostuttava sana) vaatii tällä kertaa näin.
Mutta mikä tuonne lennähti...näetkö tuolla takana, koivujen välissä.


Harmaahaikarahan se. Juuri ja juuri saa selvää. Toinen arka lintu, joka katoaa yhtä hiljaa kuin tuleekin.
Sinne meni, parempaa kuvaa ei saatu. :(
Katse vielä sillalta korentojen tanssiaismaisemaan, ei niitä täältä asti näe. Aika lähteä.


Eipäs vielä päästäkkään Kirveskoski vieraitaan pois. Taivalla liitelee, korkeuksissa tietenkin jokin upea lintu. Kun se kääntyy sopivaan kulmaan, tunnistaa sen haarahaukaksi. Kruunu tälle vierailulle on saatu.


olet melkoinen seikkailija jos jaksoit lukeakkin koko postauksen ja jos vielä onnistuin välittämään edes hieman tunnelmaa niin olen iloinen. Kiitos sinulle mukana olosta.

30 kommenttia:

 1. Hieno luontopäivä sinulla. Hienot kuvat ja tunnelma välittyy tänne saakka.

  Hyvää sunnuntaita vaikka sää on taas kovin syksyisen oloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Tuo oli kyllä eräs tämän kesän loistavimmista päivistä kaikkinensa. Hieman harmaampi päivä on ollut tänään, mutta näinhän se monesti on heinäkuun lopulla. Nyt ei sentään ukkostele ;)

   Poista
 2. Olipas hieno luontokokemus siis myös katsojalle ja lukijalle - kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hienoa jos se antoi jotain lukijalleenkin ;)

   Poista
 3. Kyllä näiden hienojen kuviesi parissa jaksaisi pidemmänkin ajan viettää ja tunnelma tosiaan välittyy...kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Näin jälkeenpäin ajatellen... miksi ihmeessä en tajunnut videoida. Katselin vaan silmät pyöreinä. :)

   Poista
 4. Onneksi meillä on ympärillä vielä luontoa, kaikilla ei ole sellaista onnea! Välillä mieleen tulee kuvia jostain Talvivaaran kaivoksesta ja sen ympäristöstä, yäk!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa, kunpa osaisimme vielä arvostaakkin sitä. Luonto pärjää ilman ihmistä, mutta me emme ilman luontoa.
   Surullisia uutisia ihmisten välinpitämättömyydestä ja vahingonteoista saa lukea jatkuvasti ja se roskan määrä minkä tämä kaksijalkainen luomakunnan kruunu jälkeensä jättää. Surulliseksi se tekee, mutta nautitaan niistä hetkistä joista saamme hyvän mielen.

   Poista
 5. Mukava oli olla seikkailussa mukana. Nuo korennot ovat kuin koruja, niin upeita. Ja harmaahaikara on hieno havainto, itse olen nähnyt sen elämässäni ehkä neljä-viisi kertaa, mutta kuvaan en kunnolla kertaakaan. Mutta jo sen näkeminen on hieno kokemus. Kiitos retkestä, tunnelma välittyi sanostasi ja kuvistasi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Korujapa hyvinkin, hyvänmielen koruja, kun lepattavat ilmassa. On meillä upea luonto ympärillämme. Kiitos kun olit mukana ;)

   Poista
 6. Hieno luontoretki. Todellakin olisi pidempäänkin jaksanut olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin minäkin halunnut olla pidempään, olisin voinut jäädä noihin maisemiin. Onneksi ehkä, vielä pääsen sinne uudestaankin. Kiitos Kirlah.

   Poista
 7. Kiitos Tuula seikkailuelämyksestä, osaan mennä mielikuvamaailmaan!
  Mahdottoman hienot korentokuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en epäile hetkeäkään, sinä kyllä saavutat nuo hetket, niin samanlaiset ovat maailmamme Kiitos Vikki

   Poista
 8. Hieno luontopolku kokemus. Kiitos ja näitä lisää :) Kiva se on onnistua kuvalla mutta joskus on parasta antaa kameran roikkua kaulalla ( Ei ohikulkijat soita poliisia paikalle) ja nauttia luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Kotona ne on alkanut jo oppia, että kait se sieltä yöks tulee kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry, koetan hieman kääntyä näihin "juttuihin". Mun kuvat alkaa toistamaan jo itseään. ;)) Minä varmaan asuisin jossain pusikossa, jos tuo nuoriso ei huolestuisi, mutta kyllä nekin oppii :))

   Poista
 9. Onpa Kirveskoski tarjonnut vieraalleen monenlaista luontoelämystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se paikkana on valmis tarjoamaan vielä enemmänkin, mutta nyt oli se "vihonviimeinen riesa" eki aikataulu sekoittamassa. Muutama tunti olisi vielä mennyt kevyesti ;)

   Poista
 10. Kiitos postauksesta! Upea matka! Ja, korentokuvat ovat todella hyviä.
  Anu

  VastaaPoista
 11. Oli kiva retki katsojallakin. Kiitos!

  VastaaPoista
 12. OI missä olet ollut, 60-luvulla olin muutaman kerran jopa yötä siinä talossa kosken vieressä kun luokkatoverini ja vanhempansa asuivat siinä. En meinannut virrassa uskaltaa uida kun oli pyörteitä niin paljon. Onkohan nyt noita harmaahaikaroita enemmänkin kun Sysmässä Virtaalla on havaittu myös.
  Hienoja kuvia olet taas saanut linssiisi :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tosiaan ovat lisääntyneet sisämaassa, koska olen täällä kaupungissa nähnyt Nyynäsissä ja pari päivää sitten tuolla Marjoniemessä. Virtaallakin piti käydä, mutta se pahuksen aikataulu. ;) Kiitos Hilkka

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Sitä se oli. Kaikinpuolin todella positiivinen reissu.

   Poista
 14. Jopas onkin kaunista maisemaa ja kun saisi asua lähellä tai mieluummin ihan vieressä niin se parasta. Hienosti sait kuvattua ja uskon että vaikea poistua sieltä muihin maisemiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mieluusti tuolla asuisi noissa maisemissa, mutta mieluusti siellä vieraileekin. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.