keskiviikko 26. elokuuta 2015

Järven pohjasta nostettu...

Kun tuo edellinen postaus oli niin kuiva ja pölyinen, ei sitä jaksa katsella. Kaivetaan paripäivää vanhat kuvat ja tutkitaan mitä löytyi rannasta pohjahiekasta.

Kauan se siellä on varmaankin ollut ja ties millaisten otusten turvapaikkana.


Painava kuin mikäkin. Veden ja hiekan sileäksi hioma tukin pätkä. Tuolla selällä aikoinaan kulkivat tukkilautat kirkonkylän sahalle. Oisko jopa siltä ajalta. Mitähän siitä olisi aikaa 40-50vuotta... ehkä


Pinta on kuin samettia, se aaltoilee kauniisti ja värikään ei ole paha.


Auringon osuessa puuhun se kimaltelee. Siinä on lukuisia pieniä pyöreitä reikiä jotka kimaltelevat. Lienevät arkisesti hiekanjyviä, mutta voisi toki olla jotain jännittävämpääkin ;)


Suurempiakin "onkaloita"  löytyi (arkisesti oksanreikiä)


Nyt se odottaa tulevaa sijoitustaan. Varmasti paikka löytyy, mökkipihamaan kivi/vesi/ajopuu ympäristöstä.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Arvo, aina nuo vedessä muotoaan hakeneet puut koskettavat, aina niillä on jokin tarina... kun haluaa sen nähdä. :)

   Poista
 2. Se oli hienosti kerrottu, kuin arvohuonekalusta. :) Toivotaan että hyvää "uusiokäyttöä" rungolle löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on arvokas ;) Vuosikymmenet pohjassa maannut ties mistä kulkeutunut, jostain syystä juuri tuohon rantaan. Ei sitä olisi huomannut hiekan sisältä mutta auringonvalo paljasti tuota väriä, jolloin kaivoimme sen ylös. Paikkansa se saa ja tuossa muodossaan miksi sen on aika muokannut, mutta lopullinen sijoitus on vielä avoin. Kiitos JPK

   Poista
 3. Nämä veden hiumat ja muokkaamat puut sopivat hyvin mökkimaisemaan. Paikka löytyy varmasti, kun sinut tuntee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopivatkin, varsinkin tuonne. Monenlaista vänkkyrää siellä onkin lopullista paikkaansa odottamassa. Pihamiljöö on juuri muutosten kourissa. Siitä jotain olen jo kertoillutkin tuossa toisessa blogissani. Ehkäpä ensi kesänä alkaa olla jo valmistakin. :)

   Poista
 4. Varmasti on todella vanha ja vesi on muovannut puusta oikean taideteoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedellä, hiekalla ja ajalla on melkoinen voima yhdessä. Ne muotoilevat kiviäkin saati sitten puuta. Pitkään puu säilyykin vedessä, paljonkohan noita tukkeja tuossa lähirannassa onkaan.

   Poista
 5. Kauniita kuvioita ja värejä. Saisi varmaan kiitosta nykymenon mukaisessa nonfiguratiivisen taiteen näyttelyssä. Kyllä luonnosta on moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnosta on moneksi, totta. Ei taida ihmiskäsi yltää kaikkeen siihen mihin luonto ajan saatossa tekeekään. Eikä edes tajuamaan ja huomaamaan sitä kaikkea...

   Poista
 6. Hyvä löytö, nyt vaan mietintämyssyyn idean kypsyttelyyn!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.