perjantai 14. elokuuta 2015

Kallionauhus avaa jo kukkiaan

Kallionauhus toivottelee ritariperhosia, eipäs kun amiraaleja tervetulleiksi avaamalla kukkiaan. Uudellamaalla niitä on jo eilen ja tänään ollut lentelemässä, joten eiköhän kohta täälläkin.
Sitruunaperhonen maistelee ensimmäisiä herkkuja. Kummallisen vihreä tuo sitikka on.


Ollaan  puolivälissä elokuuta. Viimevuonna kuvasin ensimmäiset amiraalit muistaakseni syyskuun puolella. Eikä niitä kovin paljoa lennellytkään.

6 kommenttia:

 1. Minulla nauhukset jo melkein kukkineet, mutta ne näyttävät olevan eri lajia, en tiedä tarkkaa lajinimikettä. Sattuipa tuossa olemaan sitruunaperhonen, juuri itse kirjoitin, että sitruunaperhonen ei kauheasti nauhuksista tykkää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan muutama nuppu oli eilen auki, aurinkoisimmilla paikoilla. En minäkään noista lajikkeista mitään tiedä, mutta pääasia, että perhoset tykkää. Kyllä ainakin tuossa puskassa on joka elokuu ollut sitruunaperhosiakin. Pitääpäs hieman tarkastella asiaa tarkemmin. Kiitos Kirlah

   Poista
 2. Nauhukset vasta availee ja minulla on mennyt usko siihen että elokuu on kesäkuukausi. On niin kylmää jo ja kamalan syksyistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tämä elokuu on ollut tukkoisen kuumaa, hieman vähempikin riittäisi minulle. Kuivuus vaan nuuduttaa kaikki kasvit liiassa kuumuudessa.

   Poista
 3. Alan luovuttamaan noiden perhosten suhteen tämän kesän osalta. Onneksi löytyy kaikkea muuta kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaista luopumistahan se alkaa olla, mutta ei toki perhoset vielä lopu, syysperhoset lentävät jo siellä etelässä, joten uskon niiden tuloon tännekin. Joka vuosi ovat tulleet. :))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.