sunnuntai 16. elokuuta 2015

Keisarinviitta


Rakentelin eilen perhosbaaria. Hieman kesken se vielä on, "maisemointi" puuttuu, mutta tärkein on tarjolla elikkäs herkut.
Mökillä alkaa olla niin kuivaa, että kohta ei ole perhosille kukkia tarjolla.
pari tuntia ehti pöytä olla katettuna kun keisarinviitta ilmestyi pyörimään ympärille. Näin se meni viime vuonnakin. Ensin tuli Keisari ja hopeatäplät ja pian jo liuskaperhonen, neidot ja amiraalit sekä suruvaipat ja ohdakeperhonenkin. Toivottavasti nytkin.14 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Olen ulkomailla käynyt muutamassa perhospuistossa ja siellähän on aina perhosbaareja, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että sellaisenhan voisi tehdä ihan täällä kotimaassakin. Ja hyvinkin ekologisesti :D Vaatinee tosin varmaan paikan, jossa jo lähtökohtaisesti liikkuu paljon perhosia, jotta baari saavuttaisi suosion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mielestäni välttämättä tarvitse valmista perhoskantaa paikalle, sillä meillä ainakaan ei esim. ritareita ollut aiemmin eikä ohdakeperhosia mökillä. En tiedä miten kaukaa ne aistivat tarjoilut, mutta jostain ne vaan tulevat. Aurinko ja tuulensuojainen paikka ovat tärkeimpiä. Kokeile ihmeessä, ei se suuri homma ole ja jos onnistuu niin ilo on moninkertainen. Tarjoiluvaihtoehtoja ja ideoita on netti pullollaan, niistä voi valita oman suosikkinsa.

   Poista
 2. Hyvä muistutus siitä, että perhosbaari täytyy avata! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tänään, että mökin baarilla oli kuhinaa. Paikalla oli ollut ainakin liuskaperhosia ja "jotain muita erikoisia". :) Huomenna katsomaan. Kyllä nyt on sopiva aika baarin avaamiseen.

   Poista
 3. Hyvä otos! Keisarinviittaa en ole tänä kesänä nähnyt omalla pellollani, kuten aina ennen. Vähissä ovat muutkin lajit olleet, paitsi tesmaperhonen ja nyt lauhahiipijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta se tuonnekkin ilmestyi, metsäteillä olin tavannut aiemmin. Kyllä ne vielä tulevat ;) Kiitos Iines.

   Poista
 4. Perhoskaunotar! Ihastuttava kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, hillityn, kuninkaalisen juhlava liihottelija ;) Kiitos Minttuli.

   Poista
 5. Kyllä keisarinviitta sentään on perhosten keisari!
  Kuten joskus olen maininnut, meillä oli perhosbaarissa mehiläisryntäys. Nyt on laitettu tauon jälkeen uudelleen syötävää, mutta baari on tyhjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odota vaan, kyllä siihen varmasti vielä ruokailijoita tulee ja ampiaisia ei tänä vuonna ole joten ainakaan ne eivät rynnistä paikalle. Nehän meillä viime kesänä ainakin pistivät baarin kiinni, koska ei uskallettu enää pihalla liikkua. :(

   Poista
 6. Ihanaa, että tänä kesänä on ollut perhosia kuvattavaksi! Hieno vieras tuo keisarinviitta. En tosin itse ole vielä kuvannut kuin pari kuvaa sinisiivistä ja yhden neitoperhosen. Pitäisiköhän laittaa perhosbaari pihalle. Viime kesänä siinä ei ollut juurikaan vierailijoita, jospa tänä kesänä onnistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimekesänä ampiaiset tosiaan pilasivat koko perhosbaari idean ajamalla perhoset pois. Nyt niitä ei ole, joten sopivat tarjoilut vaan ja kokeilemaan. Onhan tälle kesälle ennustettu hieman runsaampaa vaeltajienkin joukkoa, ehkä niiden reitti kulkisikin siitä ohitse.

   Poista
 7. Kannatti järjestää kattaus. Ihmettelen aina, että mistä ne saavat tiedon että uusi baari on kylillä avattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku hybersuperhajuaisti niillä lienee. :) Jännää muuten, että vaikka lantut ja sittikset ei baareihin tule niin kummasti niidenkin määrä lisääntyi päivän mittaan. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.