sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kesän värikkäitä siivekkäitä vielä

Juuri nyt on oikea aika bongailla perhosia. Vaeltajat ovat kansoittaneet ainakin eteläisen Suomen.  Neitoperhoset, amiraalit, suruvaipat ja liuskeperhoset lentelevät kukilla ja ennenkaikkea perhosbaarien liepeillä. Saman baarin lähellä saattaa olla kymmenittäin amiraaleja ja neitoja.
Olen pahoillani jos joku näistä on jo ollut täällä, en ihan tarkkaan muista, kun kuvia on ......aika monta ;)

Korentojakin vielä lentelee ihan runsaasti. Ruskoukkoja oli sorakuopalla pyydystelemässä hietikkokiitäjäisiä. Kiitäjäiset lähtivät liikkeelle kun käveltiin ja oitis korennot "hyökkäsivät. Yksi ainakin sai saaliin.


Mukavaa alkavaa syyskuuta ja katsellaan maailmaa avoimin silmin. ;))

26 kommenttia:

 1. Kuvat on niin hienoja, ettei yhtään haittaa, vaikka ne olisi ennenkin nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kauniitahan nämä perhoset ovat katsella. ;)

   Poista
 3. Täällä olen nähnyt vaih yhden amiraalin. Oletko muuten nähnyt nokkosperhosia? Huhtikuussa näin yhden, nyt odotan niin kovasti!
  Aika loistava tilanne että sait tuon "ukon" kuvattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko ne vasta leviämässä sinne idän suuntaan. Nyt on päivittäin tullut uusia ja määrät kasvavat. Alkuviikolla yksi tänään liki kolmekymmentä amiraalia.
   Nokkosperhosta en ole nähnyt koko kesänä ja pahalta näyttää tämän kesän osalta sen kohtalo. Toivottavasti edes jossain sitä esiintyisi, ettei taas ihan kokonaan katoaisi. :(
   Tuon ukon kanssa oli tosiaan tuuria. Se nappasi saaliin ihan jalkani juuresta ja tiesin, että pysähtyy syömään pian. Onneksi jäi noinkin näkyvään paikkaan :)

   Poista
 4. Kadonnut on nokkosperhonen näiltäkin kulmilta. Amiraalin metsästys jatkuu ja viime vuonna löysin vasta syyskuussa. Miten käynee tänä vuonna? Hieno osuma tuo päivällinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tuo nokkosperhonen, jos se katoaa tyystin. :(
   Sulata hieman fariinisokeria lämpimään veteen ja hitunen hiivaa matkaan. Kastele litkussa vaikka rutistettuja talouspaperipalloja ja jää odottamaan. Saattaapi joku amiraali ilmestyä.
   Tuollainen seos on nyt perhosbaarissa ja on siellä pieni tilkka CocaColaakin. Hyvin tuntuu maistuvan.

   Poista
 5. Ihanaa, että perhosia on - kävimme niin pikaisesti alkukesästä Suomessa, että ei yhtään tavattu. Täälläkin mielestäni huomattavasti vähemmän kuin muina kesinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, että sielläkin perhosten kohdalla on katoa. Mikähän moisen aiheuttaa? Kyse eivoi olla Suomen keleistä ainoastaan. Olipa mukava kulla sinusta jälleen, olet ollut mielessä usein. :)

   Poista
 6. Lintujahdissa oltu, että perhoset jääneet vähemmälle. Eipä oikein oo kukkia ja perhosbaarin hajoitti harakat. Jos vielä yrittäisi uuden laittaa...Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo ovat olleet ihan pihamaalla, tosin mökillä, mutta kuitenkin. Lintuihin siirryn pikkuhiljaa minäkin. Tosin eipä minulle ole eroa kumpia sieltä retkiltä eteen tulee. :)) Vai harakat siellä mellastaa, en muista täällä muuten nähneeni ainuttakaan. Mihinkähän nekin on kadonneet.
   kyllä minä vielä baaria pidän niin kauan kuin on perhosia, ihan ruokinnan vuoksi. Nämähän talvehtivat aikuisina ja jospa se onnistuisi paremmin hyvin syöneenä. :))

   Poista
 7. Hienoja kuvia. Mukavaa ja kuvauksellisen antoisaa syyskuuta sinullekin!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja oikein mahtavia hetkiä luonnossa myös sinulle.

   Poista
 8. SAmoja perhosia täälläkin lenteli koko eilisen päivän, eniten neitoperhosia. Niiden lisäksi sitruunaperhosia tosi rutkasti. En ole minäkään nähnyt nokkosperhosta ainakaan kolmeen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun näitä aikuisina talvehtivia on runsaasti voisi kuvitella, että keväälläkin niitä lentelisi lisääntymässä. Nokkosperhosen tilanne on todella huolestuttava. :(

   Poista
 9. Kauniita ovat kuvat!
  Meilläpäin ei ole näkynyt yhtään amiraalia, eikä nokkosperhosia taida olla enää missään. Mikähän niille on tullut? Onneksi sentään neitoja on nyt useampia.

  Valoisaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri, että nokkosperhosilla esiintyy vuosittaisia kannanvaihteluita ja joinakin vuosina se on lähes tyysti hävinnut. Olisikohan nyt sellainen vuosi. Toivotaan, että saamme vaeltajia tuolta etelästä ja ensikesänä taas nokkosperhosiakin.
   Mukavaa alkavaa syksyä.

   Poista
 10. Hyvät kuvat. Kovasti on vielä kuhinaa luonnossa, vaikka eilen Satakunnan lakeuksilla ukkosti ja tuli rakeita niin, että terassin lattia peittyi ja hennoimmat kukat katkesivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on vilkasta kuhinaa näiden syysperhosten joukossa. Eipä juuri sateetkaan niitä tunnu säikäyttävän :)

   Poista
 11. Tuula, mie laitoin sen viestin/pyynnön vähän aikaa sitten, mutta vähän epäteknisenä tulinkin neuvottomaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viesti tuli perille ja vastattu OK :) On muuten tuttu tuo tunne kun on tehnyt jotain ja viimeisen enterin painon jälkee iskee epäusko.

   Poista
 12. Viime päivät ovat olleet neitoperhosten aikaa. Tänäänkin seurasin ikkunasta kun neidot parveilivat nauhuksen kukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli tänään kylmänkolea ilma, eikä näkynyt ainuttakaan perhosta edes baarien lähellä.:( Toivottavasti se iloittelu ei nyt ollut tässä.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.