torstai 27. elokuuta 2015

Päivän neito

Siis perhonen... neitoperhonen. Se oli tänään pääosassa.


Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, vai tuoko mitään ;)

17 kommenttia:

 1. Kaunis on neitoperho ja kaunis on kukkakin!

  VastaaPoista
 2. Oih ja voih, miten kaunis kuva. Minä en olekaan nyt muutamiin päiviin nähnyt perhosia, mahtavatko pakoilla tätä epävakaista säätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne voineet hakeutua pusikoiden suojiin, Muutenkin ollut aika "epävakaista" tuo niiden esiintyminen. Ei kai niitä kovin paljoa ole ja kiertelevät ruokaa etsimässä. Kiitos Marika.

   Poista
 3. Neitoperhosia näyttää olevan kovasti liikkeellä. Eilen tein melko pitkän reissun, sitruunaperhosia taisi kuitenkin olla enemmän. Ja ilahduttavan paljon kimalaisia monenlaisissa raidoissaan.
  Kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaisia on tosiaan paljon. Sitruunaperhosia on joillain paikoilla toisaalla sitten taas lantut valtaväestönä. Neitoperhoja tosiaan paikoitellen ja ne paikat taitaa vielä vaihdella. Tuolla paikalla näin nyt ensimmäiset ja vajaan 50 metrin päässä niitä oli jo viikko sitten kymmenkunta. Kiitos Vikki.

   Poista
 4. Sateita on ainakin luvassa huomenissa :) Saas nähdä sataako? Nätti neitoperhonen kuvassa. Mikäs syömäri sulla on bannerissa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo lupaus piti paikkansa :) Täällä on satanut sellaista hiljaista tasaista sadetta yöstä alkaen. Tekee todella hyvää kaikille. Tuo veikeä toukka on horsmakiitäjän toukka, joka yrittää pelotella minua pois, supistamalla itseään jotta näyttäisi käärmeelle :))

   Poista
 5. Kaunis, minäkin näitä näin viime viikonloppuna pari, toisen sain vähäsen kuviinkin. Nyt on luvattu tuulta ja sadekuuroja, joten voi olla mökillä melko perhosetonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä poutaantui nyt illaksi, en tiedä sitten huomisesta. Eipä perhosia liiemmin liikkeellä ole sateella ja tuulella. Mutta ainakin kasvit virkistyvät ja ehkä perhosille sitten riittäisi ruokaakin taas poudan tultua.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Helppo olla samaa mieltä. Neitoperhonen on niitä kauneimpia päiväperhosiamme.

   Poista
 7. Kaunis on neitoperhonen - ei siitä mihinkään pääse. Perhoset ovat olleet täällä todella vähissä. Jos oikein pinnistelisi, melkein pystyisi laskemaan, mitä on nähnyt ja kuinka monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoista on ollut tuo perhosten paikallisuus. Luin jostain, että moninpaikoin perhosten toukat ovat joituneet loisien armoille, eikä näin ollen uusia lenteleviä perhosia ilmaantunut keväällä. Tänään oli amiraaleja runsaasti mökillä, eikä ainuttakaan neitoa niinkuin aiemmin.... en ymmärrä ;)

   Poista
 8. Neitoperho oli herännyt täälläkin henkiin, tuppautui kuvattavaksi, kun meinasin, etten nyt oikein tiedä. (Olin juuri kuvannut haukkojen lentoA, ja neitoperho tuntui vähän mitättömältä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kuvasin toki tätä kaunista perhosta, mutten vielä julkaissut..

   Poista
  2. Kyllähän haukka on sellainen kohde, että siinä perhoset unohtuu. perhosen uudelleen näkeminen on sentään varmempaa kuin haukan lennon.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.