keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pölyistä, likaista, kuivaa...

Keväällä odottaa sadetta, että se huuhtoisi pois kaiken tukahduttavan pölyn luonnosta, teiltä ja poluilta. Niin odotan nytkin.
Täällä ei ole satanut nyt kuukauteen ja kuumuus on tukahduttamassa luonnon ja ainakin  meikäläisen.
Polun pää ei ole kovin kutsuva, mutta suuntaan sinne kuitenkin, ehkäpä puiden suojassa olisi mukavampaa.


Yksi pikkukultasiipi istahti kuivalle heinikolle, eipä ole juurikaan kukkia josta mettä ammentaisi.


Sinne korsien joukkoon se kaivautui paahdetta pakoon, vaikka auringon ystävä onkin.
Sadetta kaivataan ja ihan kunnollista sellaista.
Pihlajat ruskistuvat ja ovat ihan hiekkapölyn peittämiä. Saadaankohan ruskaa tänä vuonna.

Kielojen lehdet antavat hienoista piristystä ja mustikan varpujen punertavuus. Värit ovat haaleita, mutta aavistus kauniista syksystä antaa pientä toivoa.Syksy ja kevät ovat lempivuodenaikojani. Talvi myöskin. Kesä on mukava jos se ei ole kuolettavan helteinen.
Mennyt kesä on ollut ihan hyvä, noin kokonaisuutena. Nyt odotetaan millainen syksystä muodostuu. Säästä ei kannata stressata , koska sille ei mitään voi, on vaan osattava nauttia siitä mitä tulee.
Elokuun ruusun myötä mukavaa loppukuuta


4 kommenttia:

 1. Täälläkin alkaa moni kasvi jo nuupahtaa kuivuudesta, metsässä kävellessä jalan alla ratisee kuiva jäkälä ja risukko. Monissa blogeissa on kesän mittaan valiteltu sateesta, mutta ei täällä ainakaan ole satanut enempää kuin muulloinkaan, itse asiassa vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä satoi täällä Heinolassakin ihan riittävästi, tuntui kun koko maailma hukkuisi veteen joka oja ja lammikko tulvi pitkälle kesään. Nyt on sitten puolestaan joka lammikko kuivunut ja järvien vedet laskeneet kaivotkin monessa paikassa kuivina. Kuukauteen ei ole vettä satanut ja tuo pitkä helle jakso päälle, niin kuivaa on. Ei tämä kuitenkaan mitään tavatonta ole, on ollut ennenkin ja tulee olemaan. Eipä siinä toiveet ja marinat auta. :))

   Poista
 2. Hyvin sanottu, eipä niistä säistä kannata murehtia. Täällä satoi viime yönä, hups meinasin ensin kirjoittaa että vuonna... :) Jospa ei kuitenkaan.. Kovasti on satanut, mutta nyt oli ihana kuiva ja hellejakso, viime yönä tosiaan satoi kovasti. Täälläkin mietitään että tuleehokan nyt oikein kunnon ruskaa. Koivunlehdet jo kellastuu, mutta maaruskaa ei juurikaan ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on täälläkin hiljalleen sadellut ja paljonhan pelasti nuo viileät yöt ja kova kaste ja usvat. Monilla kuivilla rinteillä koivut ovat kauttaaltaan keltaisia. Odotetaan ruskaa, se joko tulee tai ei. Jossainpäin se voi olla hyvinkin kaunis, toisaalla vaatimattomampi. Nautitaan siitä joka tapauksessa. Kiitos Pelaguu

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.