lauantai 26. syyskuuta 2015

Kissanpolkkaa

Kohta kaksiviikkoa sitten tapasimme tiellä aran kissa, paikassa jossa ei ole vakituista asutusta. Kissa juoksi näkymättömiin, eikä asiaa sen enempää ajateltu.


Likaisen tuulilasin läpi hätäisesti napattu kuva.

Meni sitten muutama päivä ja nähtiin sama kissa juoksemassa mutkaisella ja kapealla maantiellä. Oli sitten vähällä jäädä auton alle.
Siinä vaiheessa aloin kysellä ja ilmoitella, mahdollisista karkureista, mutta omistajaa ei ole löytynyt.
Paripäivää sitten vietiin loukku paikalle ja toivotaan, kisun menevän siihen. Se on todella arka ja pakenee heti. Tänäänkin se nähtiin, joten hengissä on. Toivotaan avun tulevan ajoissa.
Ollut varmaan jo pitemmän aikaa eksyksissä. :(
No ei tuo kisu ole kaikkea aikaa vienyt, tässä on ollut kaikenlaista, mutta nyt alkaa taas olemaan palapelin palaset hallussa ja pääsee normaaliin rytmiinsä.

13 kommenttia:

 1. Voi, toivottavasti kisu löytää takaisin kotiinsa tai saadaan kiinni. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän tässä kovasti toivotaan, kohta on jo kylmää ja märkää. Hyvää viikonloppua sinulle myös.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi reppanaa. Toivottavasti saatte kisun kiinni. Kohta tulee muuten kissalle vilu, kun talvi iskee päälle. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletettavasti se pääsee jonnekkin sateensuojaan tai ainakin osaa suojautua itse. Paljon enempää emme voi tehdä, tänään vietiin ruokaa loukun lähelle ja tehtiin hajujälkeä loukulle. Loukkuunkin laitettiin tuoretta tuoksuvaa ruokaa. Toivotaan toivotaan....

   Poista
 4. Toivon myös, että kisu mene loukkuun ja pääsee sitä kautta kotiinsa. Kylmähän sillä muuten tulee ja nälkäkin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vaarathan sitä tuolla uhkaavat, kylmä ja nälkä. Supit, ketut, mäyrät ja suurin vaara mutkainen mäkinen kapea maantie, jossa ajetaan lähes rallityyliin näin syksyisin.:(

   Poista
 5. Aika monta vaihtoehtoa on kun on kissasta kyse. Hylätty, eksynyt tai lähistölle muuttanut ja tutkii uutta elinympäristöään. Kissallakin on omat reviirinsä. Toivotaan, että kissa saadaan talteen ennen pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylätty lienee se suurin mahdollisuus. Eksynyt kenties, mutta se on nyt kaksi viikkoa liikkunut melko pienellä alueella ja pitkin maantien reunoja edestakaisin. Tänään tuli yksi epäilys olisiko autosta jätetty tielle:( Ei voi tietää, ei nyt eikä kenties koskaan. Alueella ei ole muuta asutusta kuin mökkejä ja niiltä se ei ole. Ei voi kuin toivoa, että menisi siihen loukkuun mahdollisimman pian.

   Poista
 6. Tänään juuri mietin näitä hylättyjä/karanneita kissoja, joita on joka syksy.
  Ulkokissahan saattaa olla useampia tunteja pihalla/metsissä, jos vaikka perhe on lähdössä mökiltä eikä malta enää odottaa kissan paluuta. Välimatka on pitkä takaisin.
  Mietin vain näitä syitä miksi kissoja hyljätään. Aika julma on ihminen joka hylkää tarkoituksellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti on tosiaan kissa lähtenyt "piiloon" kun huomaa perheen pakkaavan tavaroitaan. Olen yhtä sellaista ruokkinutkin, perheen pyynnöstä pari viikkoa.Olen myös nähnyt sen kuinka kissa jätetään tarkoituksella tielle ja jatketaan matkaa. Ei omalle tontille, ettei kukaan muka huomaisi vaan muutaman kilometrin päähän. Sattui vaan paljastumaan ja kissa muutti sitten meille. En tiedä mitä ihmisen mielessä liikkuu, kun eläimen hylkää. On vielä niitäkin joille kissa on mitätön eläin toisin kuin koira. Sain tuota ajattelua kuulla nyt tämänkin jutun myötä :(
   Lähteehän kissat joskus omille retkilleen, eivätkä välttämättä palaa koskaan, sekin on totta. Siitä huolimatta ei nyt irtoa sympatiaa. :(

   Poista
 7. Voi kisuparkaa. Toivotaan, että kaikki päättyy onnellisesti.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kissa. Ehkäpä koti ja kotiväki löytyvät.
  Toivottavasti kyseessä ei ole hylätty kesäkissa, silloin ei kukaan kaipaa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.