lauantai 17. lokakuuta 2015

Ennenkuin ilta ehtii

Ruokintaa täydennettäessä katselin myös mökkipihaa. Pakkasia on ollut, mutta eivät ne ole tuonne rantaa kovin kummoisina osuneet, koska ihanainen Schneewittchen ruusuni kasvattaa kahta kaunista nuppua.


Lintujen kylvämät auringonkukat kukkivat vielä rannalla. Pieniä ne ovat, mutta ei se niiden loistoa vähennä.

Aurinko oli jo matkalla metsän taakse, eikä valoa juurikaan riittänyt kuin pieninä annoksina ja nekin vääriin paikkoihin. Pikkulintuja oli runsaasti oksilla, mutta ne olivat aina niillä pimeämmillä oksilla. Joku toinen kerta sitten.
Oravainen muistaa aina käydä tervehtimässä. Nyt se oli yksin muut neljä lienevät metsässä kisailemassa.
Mutta huomaatko mikä hymy. :)


Sininen vesi ja rantakoivun keltainen riippaoksa jota tuuli heilutteli. Vaikutti silloin ihan kuvaamisen arvoiselle. :)


Vielä muutama päivä kaunista ja mukavaa ulkoilusäätä, sitten on luvassa sateita. Eli nautitaan syksystä niissä puitteissa kun se kullekkin on mahdollista.

26 kommenttia:

 1. Söpö ilme oravalla tosiaan. Meillä on kissan kanssa päivälenkillä tullut uusi oravatuttavuus., ollaan löydetty sen pesäkin, täytyisi van ottaa kamera joskus mukaan. Nyt on ollut niin lämmintä että kukat varmasti tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo viisi oravanpoikaa ovat syntyneet mökin verannalla, tai ainakin pesä oli siellä ja näin poikasenkin. :)

   Poista
 2. Suloinen orava! Täälläkin tosiaan on ollut ihanan lämmin syksy. Kauniita syyskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasyöt ovat moninpaikoin vieneet jo kukat, mutta tulla aivan rannan tuntumassa osalla kukkia ei tunnu olvan mitään hätää. :)

   Poista
 3. Ihan rinnassa hytkähti kun näki tuon söpön kurrenassun, ihana ilme todellakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin veikeä, kävi kurkkimassa monta kertaa. Saas nähdä onko pesä taas talvella verannalla :) pääsee sinne kyllä.

   Poista
 4. Ihana kurre. Meillä ei ole vielä kurret vierailleet luntujen ruokintapaikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kurrelaiset ovat tosiaan asuneet koko kesän paikalla, taisivat varmistaa oman ruokailunsa. Niillä on ihan oma ruokapaikka, mutta pitää se aina tarkistaa mitä linnuille on tarjolla. :))

   Poista
 5. Mainio ilme oravalla ja auringonkukat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla, auringon kukat hehkuvat nyt kun muita kukkia ei juurikaan ole.

   Poista
 6. Aivan hurmaava oravakuva! Tosiaan se hymyilee...:)

  VastaaPoista
 7. Nautitaan kun vielä mahdollista tosiaankin, nyt täällä tänään täysi harmaus elikkä sopiva päivä mennä kauppakeskuksen valoja katsomaan ja hiuksia katkomaan. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaaksi se veti täälläkin, mutta ei huolta etsitään jokaisesta päivästä se jokin positiivinen juttunsa. Mukavaa syksyä.

   Poista
 8. Taisi orava olla mielissään kohtaamisesta kun noin hymyilyttää :) Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olikin, ovat jo odottaneet oman ruokailupaikkansa avaamista ja nyt se sitten avattiin. Oitis osasivat tutulle paikalleen. Tähän asti ovat vierailleet lintujen armopaloilla :) Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 9. Tottakai sinulle oravainen hymyilee, kun kuvaat sitä. Kauniisti kuvaat syksytunnelmia. Näyttää vielä jotenkin heleältä, kun on koivussa keltalehtikin.
  Tänne ovat sateet ehtineet. Pakkaset kävivät ja jäädyttivät vedet, jotka kyllä osin jo sulaneet. Suot vain hehkuvat ruskeaa punaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut lämmintä jopa +9 tässä joku päivä. Mökillä kukkii vielä auringonkukat ja petuniatkin. Tänään on ollut kylmä pohjoistuuli, mutta viikonlopuksi taas luvassa useita lämpöasteita. Pikkupakkasia kyllä odotan, häipyisi nuo hirvikärpäset ;)

   Poista
 10. Oravassa ja etenkin tuossa viimeisessä kuvassa oli taikaa...

  VastaaPoista
 11. Ihanainen tuo orava. Siitä vain tulen murheelliseksi, että viikon sisällä meidän pihaoravista jo kaksi on jäänyt auton alle. Mies hautasi ne kiven juurelle samaan paikkaan, jonne omat ja tyttärien kissat ja koiratkin on haudattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on surullista. Oravia jää nyt enemmän autojen alle kuin ennen, enää ei ole teiden ylitse puhelin tai muita lankoja ylityspaikoiksi.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.