keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Syksyiset askeleet Sepänniemen luontopolulla.

Monesti olen kulkenut Sepänniemen polkuja. Ne ovat juuri sellaisia oikeita polkuja, kivikkoisia, kapeita täynnä juuria ja kantoja, mutta aitoa metsää jota ei ole raivattu, eikä kaunisteltu.
En muista olenko kuitenkaan näin syksyllä siellä liikkunut, ainakin kevät, kesä ja talviretken olen tehnyt. Parituntinen meni nopeasti kierrellessä hiljaisuudessa.


Douglaskuusikko on yksi mielipaikoistani. Puiden valtavuus tekee vaikutuksen ja niiden keskellä tuntee olevansa turvassa.


Kuusikon reunassa tirskutteli parvi punatulkkuja, joista yksi osui sellaiseen oksanrakoon, että pääsi kuvaa yrittämään. :) Mikään kuvaajan paratiisi tuo ei ole siinä mielessä, mutta haastetta... haastetta :)


Syksy tuoksui ja lehdet rapisivat puista alas. Ajoittain kuului tiaisten ja punatulkkujen ääntelyä. No kuuluihan liikenteenkin ääniä ympäriltä, eihän tuo ole mitään erämaata.

Kotiin tullessa katselin Jyrängönkosken aallokkoa.Kyllä taas olin ylpeä kotikaupungistani.

11 kommenttia:

 1. Kyllä eilen illalla Heinolasta olisi saanut paljon upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Heinola on kaunis kaupunki, se kauneus vaan tuppaa unohtumaan paikallisilta ihmisiltä. Kun tulin tänne takaisin v. 2000 olin aivan haltioissani tästä kaikesta. Toki vieläkin, mutta pieni arkisuus alkaa vaivata tätä "suhdetta" :)) Ei aina enää tajua, ennenkuin joku hiukan "tönäisee".

   Poista
 2. Jos jotain hyvää Suomessa on, niin se on luonto. Tosin on sitä yritetty monella tapaa kyllä aikojen kuluessa tuhota. Vielä sitä on meidän kaikkien iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meillä on Suomessa upea puhdas luonto ja ilmaa hengittää. Se on jotakin sellaista jonka arvoa emme taida edes täysin tajuta.

   Poista
 3. Näin syksyisin punatulkut "sulautuvat" hienoasti maisemaan, kun lehdet ovat ruskeina ja punaisina :)
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkut tosiaan sulautuivat hieman liiankin hyvin tuonne lehdistöön, mutta olivat todella kauniita. Nyt niitä kuulemani mukaan onkin runsaasti liikkeellä.

   Poista
 4. Preciosas fotos, felicitaciones desde el blog Plantukis, España.

  VastaaPoista
 5. Variseet lehdet tuovat hiljaisuuden, vain askeleet...

  VastaaPoista
 6. Kun lehdet on varisseet, niin maisema on pelkistetympi. Huomio kiinnittyy yksityiskohtiin.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.