perjantai 22. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän mökkireisu

Olisikohan se oikeesti niin, että tänään olisi ollut taas viimeinen aurinkoinen päivä vähään aikaan. Harmi jos niin on. Piti kuitenkin lähteä siitä nauttimaan ja suunnattiin mökille katsomaan ruokinnan tilannetta.
Aika rapsakkaa keli siellä olikin, mittari seinässä kertoi omaa kieltään -29. No ei sitä jääty ihmettelemään, koska se ei olisi yhtään tilannetta muuttanut.
Ulkona telineessä olleet talipallot otettiin käsittelyyn, kun eivät ole kaupaksi käyneet.
Eikä ole ihmekkään, lihanuijalla koetin rikkoa, ei mitään tehoa, eikä kirveen hamarallakkan. No pilkottiin sitten ihan kirveellä ja loppusilausa hamarapuolella. Johan hienoni ja hyvin maistuivat tinteille.

Viikon päästä on pihabongaus ja kovin hiljaista oli ruokinnalla. Sinitiaisia, talitiaisia, yksi käpytikka pari puukiipijää, pari hömppää ja närhen rääkäisy.
Toivottavasti lämpeneminen tuo lisää lintuja.

Vaikka aurinko paistoikin niin ruokinnalle ei valoa riittänyt, sankka kuusikko piti siitä huolen. Eipä tullut tuotakaan syksyllä ajateltua, kun aurinko oli korkealla.

Lähes piilokuva kiipijöistä

Ja töyhtistäkin sai tarkkaan katsoa

Mukavaa viikonloppua kaikille. Pakkanen hellittää ja aurinko menee pilvien taakse, mutta ulkoillaan ja nautitaa vuorostaa sellaisesta kelistä.

18 kommenttia:

 1. Joo, ketuttaa kun auringonvalo häippäsee pakkasten myötä. No, jos kunto kestää lähden kuitenkin kuvaamaan. Miten se onkin sellainen tunne, että pihabongausviikonloppuna ei oo oikein kelit suosineet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minkin aion kuvaamaan mennä, oli nyt sitten pakkasta tai ei, auringosta nyt ei kai kannata edes haaveilla. Bongausviikonloppu ei hyvää kelinpuoleen vaikuta, mutta onneksi noilla ennusteilla on tapana muuttua joka päivä, niin että katsotaan nyt. Mulle olis tärkeää kuvien kannalta vähintään puolipilvinen sää, muuten ei valo riitä. :(
   Lintuja onneksi voi laskea säässä kuin säässä, toki mukavampaa olisi leudossa aurinkoisessa tuulettomassa kelissä. :)

   Poista
 2. Onko siis mökkikautesi avattu?
  Näin tässä kävi, kun oli aurinkoa, oli myös kireää pakkasta. Nyt aurinko on pilvien takana piilossa ja sää lämmennyt reippaasti.
  Asioilla on aina vähintään kaksi puolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään vielä avattu, ei edes makkaroita paistettu. Katsotaan sitten viikon päästä. Linnut ovat kyllä kaiketi grillailleet, koska grillitupa oli melkoisessa sotkussa. Yksi aukko jäänyt verkottamatta.
   Onneksi ovat olemassa nämä sään vaihtelut, nautitaan niistä. Sää on mikä on meistä itsestämme riippuu onko meillä mukavaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On ne ihania ja lisää vieraita odottelen tuossa helmikuun alkupäivinä jos säät sallii. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Oli se kuule melkoista sählinkiä, kun tyhmä hönkäilin kameran etsimen aina sumeaksi ja se jäätyi. En vissiin ikinä ole ottanut niin sokkona kuvia ja niin paljon sutta ja sekundaa. Onneksi edes muutama onnistui jotenkuten. Pikkasen piti parannella.

   Poista
 5. Upeita kuvia, noita vois vaan kahtoa ja kahtoa. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sami. Töyhtis vaan niin kuuluu noille lumisille oksille. :)

   Poista
 7. Eipä ollut ihme, jos eivät talipallot olleet kauppaansa tehneet, kun tuommoisia apuvälineitä niiden rikkomiseen tarvittiin. Nätti töyhtis. Hyvin oli toinen puukiipijä maastotunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tosiaan kovettuvat tuolla pakkasissa. Kunhan menen käymään ruokinnalla niin selviää onko niitä syöty edes hienonnettuna. Hienonsin nimittäin kaikki ostamani pallot ihan muruiksi ja laitoin tarjolle. Nämä sateet on kait tehneet niistä puuroa. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.