sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Se oli sit sellainen viikonloppu...

Pakkasjaksolla moni tuskaili kylmää ja linnutkin olivat pakkasta paossa.
No, pakkaset loppuivat ja saatiin tuttu syksyn harmaa maisema, sillä erotuksella, että lumi... sekin vähä mitä maassa oli siluosin pois ja loput muuttuivat jäisiksi poluiksi ja teiksi.
Sää on kuitenkin asia jota ei kannata tuskailla, sillä sille emme mitään voi, joten bongausviikonlopun retkelle mars.

Eipä ole lumesta paljoa jäljellä ja jäälläkin on vettä.
Melkoinen sumu peittää osan järvenselästäkin.


Jollain on verkot vedessä. Kuinkahan käy kokemisen näillä sumuilla ja vesisateilla.
Lintujahan minä tulin seuraamaan, mutta hiljaista on. Melkoinen tuuli puhaltaa selän yli, joten metsän suojaan on tintitkin menneet.

Hömötiainen sentään piipahti paikalla.Ja puukiipijäkin tarkasteli tarjontaa.

Kokonaissaldoksi taisi tulla sinitiaisia, talitiaisia, närhi, käpytikka, puukiipijä, hömötiainen, punatulkku... siinä ne taisi olla.
Tänään (31.1) oli ja on vieläkin kynttilänpäivä, valonpäivä josta kevät alkaa. Päivän pituus loikkii nyt pitkin loikin eteenpäin ja saamme nauttia kauniista valoisista heleistä helmikuun pakkassäistä ;)
Pysykäähän pystyssä.

20 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia:) Linnut on meidän kahdelta ruokintapaikalta kaikonneet jonnekkin. Tuskastuttavan liukasta liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkkejä ja muita hyönteisiä löytyy nyt havupuista ja niiden perään uskon lintujen menneen. Luulevat varmaan kevään tulleen. Luin juuri, että kun pakkanen on tuossa -10 hujakoilla niin lintuja on ruokinnoilla runsaasti. Sitä siis odotellaan. :)

   Poista
 2. Hienot havainnot!

  Minä luovutin eilisen tyhjän yrittämisen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon teki varmaan moni muukin. Katselin Tiirastakin, että vaikka havaintoja olikin tehty, mutta vain muutama paikka ja yksittäisiä lintuja. Ei taida antaa ihan oikeaa kuvaa lintutilanteesta, koska ei ne minnekkään lopullisesti ole kadonneet, ne on vain metsässä.Taitavat olla jo kevätmietteissä.

   Poista
 3. Hyvä Tiitsa! Mä jo ajattelin, että eikö kukaan muu osallistunut lintujen tiiraukseen viikonloppuna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi keli ja lintujen vähyys hieman latistaa bongailua. Bongailin minä tänään täällä kaupungissakin tuota piharuokintaa. Huima saldo yksi talitiainen. Ei edes ne siivooja varikset tulleet sen tunnin aikana. :)

   Poista
 4. Kauniisti kuvattu hömä:) ja puukiipijäkin paikalla. Se taitaa olla yleistynyt näky, aiemmin sitä ei meinannut millään bongata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuntuu, että puukiipijää näkee yhä useammissa paikoissa. kuvassa lienee mökillä pesivän pariskunnan toinen puolisko. Kaksi tai kolme niitä siellä on nähty tänä talvena. Pitää laittaa toinen pönttö varuiksi. Mukavaahan se olisi jos yleistyisi.

   Poista
 5. Kivat bongaukset ja komeat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Muy buenas fotos como siempre. Un abrazo desde Plantukis

  VastaaPoista
 7. No huomennna tulee taas lunta (100%) takuu! En tosin ole varma paikasta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa että takuulla, no taitaa sataa sitten siellä Arnoyassa. ;) Kyllä se taas Heinolan kiertää, tää on niin pieni paikka ettei sateet tänne löydä. :)

   Poista
 8. Olethan sinä sentään jotain eilen nähnyt, ihana hömö ja puukiipijä. Aika liukkaalta näytti sinunkin mökin pihatie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukasta oli kaikki ne polut joita hieman muka kolattiin aiemmin, ei ois kannattannu. Tosin tänään tuolla metsässä kävellessä oli ihan yhtä liukasta vaikkei kukaan ollut kolannut. Liukkaus tuli nyt hieman etuajassa. Tulis nyt sitten se talvi takasin, että sais kunnnon jääveistoskisat ja valjakkokisat.

   Poista
 9. Hienot kuvat hömötintistä ja puukiipijästä. Kunpa osaisinkin suhtautua säähän yhtä tyynesti ja viisaasti kuin sinä: "Sää on kuitenkin asia jota ei kannata tuskailla, sillä sille emme mitään voi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Itsestä tuntuu, että tuntuma kuvaamiseen on ihan hukassa nykyään. Hosuu ja on muka niin innostunut, kotona sitten katselee suttuisia kuvia ja päivittelee. Vaan eiköhän se tästä taas rauhoitu, yritän ainakin. :)
   Olen koettanut opettaa itseäni positiiviseen ajatteluun ihan tässä arjessakin. Miksi tuhlata energiaa sellaisen tuskailemiseen jolle ei mitään voi ja jonka kanssa pitää elää. Mieluummin käyttää sen energian vaikka nyt sitten sään "voittamiseen".
   Isällä oli tapana laulella meille muksuille aina kun jokin asia harmitti; "Ihminen älä sinä hermostu, ihmettele vaan. Ota sinä vastaan laulellen mitä ylhäältä annetaan. " :)

   Poista
 10. Oi täältäpä löytyi blogi täynnä kauniita kuvia ja luontoa. Liityin heti lukijaksesi, mutta jostain syystä "naamani" ei tule tuonne lukijalistalle näkyviin. On tehnyt saman muidenkin blogien kanssa. Anyway, pitää penkoa blogisi läpikotaisin ja ihailla kuviasi! Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katinka, olipa mukava lukea kommenttisi ja tervetuloa mukaan. Kevättä kohti mentäessä, varmasti blogikin taas päivittyy useammin. Oikein ihania kevään odotuksen päiviä sinulle myös.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.