keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Askeleita

Nyt on askeleita alkanut kerääntymään, näiden keväisten päivien myötä. Koetan pitää rytmin päällä, jotta toukokuun (viimeistään) pidemmät lenkit eivät olisi liian raskaita.

Kurjet tulivat ja sen jälkeen monet muutkin linnut. Tuntuu, että taas kaikki tulee yhdellä rytinällä. Lumikin katosi parissa päivässä. Toki sitä varjopaikoista vielä löytyykin, jos ikävä tulee


Mustarastaat ilmestyivät tiistaina. Eipä mökillä olekkaan aiemmin niin montaa mustista ollutkaan.


Viisi nälkäistä muuttajaa etsi ruokaa lintulautojen alta. Reilusti laitettiin evästä jotta voimistuvat ja jäävät kenties taas pesimäänkin.


Kymijoelle tuli tällainen kaunotar? Hyvin tuttavallinen ja peloton . Kanadanhanhi, sellainen värimuunnos.


Paikalla ovat myös kottaraiset, peipot, punarinnat, rastaat, lokit, sotkat ym.ym...
Joten askeleita saa latoa riviin reippaasti ja tarkkana olla jotta jotain jäisi kameran muistikortillekkin.
Nautitaan keväästä, parhaasta vuodenajasta, jolloin joka päivä on edessä jotain uutta.

20 kommenttia:

 1. Upeita kuvia olet saanut otettua. Urajärvelle peippo tai kottarainen ei ole vielä eksynyt niin, että minä olisin ne huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seppo. Eivät nuo pikkuiset muuttajat näyttäydy minullekkaan. Kymellä on havaittu uivelokin ja punasotka. En niitä tänäänkään löytänyt.

   Poista
 2. Hienoja kuvia! En ole perehtynyt risteymiin, mutta kuvasi kanandanhanhi voisi ehkä olla risteymäkin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen tai tuo sama oli täällä viime vuonnakin ja silloin olivat lintuihmiset sitä mieltä, ettei olisi risteymä. On se kyllä niin valkoposken oloinen... en tiedä sitten. Kiitos Anu

   Poista
 3. Tuollaiseen samannäköiseen hanheen törmäsin juuri jossain toisessakin blogissa. Ovat ne kevätlinnut ihana kesän airut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan noit on useampiakin, vaikkei nyt ihan yleiseksi voisikaan sanoa. On tämä aika vaan niin mahtavaa, ettei sisälle malttaisi tulla.

   Poista
 4. Upeaa aikaa, kieltämättä :-)

  Melkoisen lajikirjon olet lintuja jo tavannut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän parempaa ei ole, tuntuu vaan menevän niin vauhdilla eteenpäin, että jää lyhyeksi.

   Poista
 5. Ihastellen katselen keväisiä kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian se on sielläkin. Täällä ei kunnon talvea oikein ollutkaan, vain muutama pakkaspäivä ja luntakin runsaimmillaan kolmisenkymmentä senttiä, joten pianhan se pois sulaa.

   Poista
 6. Nyt todella alkaa tapahtua, kevät ottaa kukon askeleita =). Upeat kuvat, erityisesti nuo kurjet sävähdyttivät. Niitä en ole ennättänyt vielä itse näkemään =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin oikein loikkia. Siellä missä eilen kiertelin lätäköitä sai tänään kävellä kuivalla polulla. Liian nopeasti taas tuntuu etenevän.
   Pikkuhiljaa kurjet ovat tänne tulossa joka päivä muutama lisää. On se vaan upea ilmestys.

   Poista
 7. Hienot kuvat! Minusta lentäviä on tosi vaikea kuvata, enkä koskaan saa niistä teräviä. Meilläpäin mustikset ovat pysytelleet pihapiirissä koko talven, vaikka eipä täällä oikein kunnon talvea ole ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne helppoja ole ja onnenkauppaa onnistuminen usein on. Onko kamerassasi urheilukuvaus toimintoa tai vastaavaa, sillä voisi kokeilla myös ja sarjakuvaaminenkin auttaa.

   Poista
 8. Tiitsamaista taitoa ja laatua jälleen. Pääsiäiset on jo lusittu ja noita-akkakin sai siipeensä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on siirytty iso kukon harppaus kohti tulevaa kesää. Tämä keväänaika tuntuu valuvan käsistä ihan liian nopeaan. Niin paljon huomaamatta jää.....
   PS Noita matkasi kyöpelinvuorelle omaan koppiinsa piiloon ja miettimään mitä olisi voinut tehdä toisin, vaikka parhaansa yritti, niin menestystä ei tullut. Tuomaripeliä. :)

   Poista
 9. Meilleppä muutti lähimetsään kanahaukkapari. Aamuun ja illoin kirskuvat toisilleen ja päivisin vuorottelevat kytiksessä meidän pihapuitten oksistossa piilotellen. Karkoittaisin ne jos olis jonku keino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hieman kaksijakoinen tilanne. Kanahaukka on upea katsella, mutta onko siitä sinulle tai jollekkin lemmikillesi haittaa tai vaaraa? Jos ne pesii jo niin hätistellä ei enää voi. Ehkäpä ne muuttavat vielä muualle.

   Poista
 10. Juu rytinällä tulee kevät meinaan. Remontin lomassa katselin vasikan kokoista rusakkoa, oravaa, joutsenia ja varisten piippukokousta, mut ei vielä kerkiä kuvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sinulla nyt siellä elämää ympärilläsi. vaikka kuviasi odotankin niin remontti ensin ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.