sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Keväistä, niin keväistä.

Toivottavasti kaikilla on ollut tänään upea kevätpäivä. Minulla ainakin oli.
Aamusta piti lähtemäni, olin kyllä ajoissa ylhäällä, mutta selkä oli sitä mieltä, ettei ihan heti halunnut oieta kävelykuntoon. Oottelin siinä hetken ja toisenkin ja kymmenen maissa vasta pääsin liikkeelle.
Kyllä oli mahtava keli.
Heti kun pääsin pois katujen "vallasta" nousin hangelle ja vaeltelin niillä pitkin ja poikin. Oli niin helppoa liikkua, hanki kantoi, eikä tarvinnut varoa liukastumista.
Kymen yläjuoksulle olin suunnistamassa katsomaan keväisiä pälviä ja sulia.
Ruotsalainen on vielä hyvässä jäässä, mutta en siltikään mennyt tuonne kävelemään. ;)
Metsän reunasta pitäisi hieman erottua laivaväylän sula, joka olikin melkoisen leveä, eli jäitä on Kymeä pitkin lipunut viimepäivinä.


Tähtisillan kohdalla taivaan sinisyys oli huikeaa


Tuosta vain vähän matkaa alaspäin olikin kevättä enemmän näkyvillä.


Sula alue laajenee kokoajan. Hotellin luota alkaa jo täysin sula kymijoki virtaamaan.


Minä käännynkin takaisin hangille ja puikkelehdin puiden lomassa sielläkin minne ei lumettomana aikana tule mentyä. Nyt ovat risut nätisti lumen alla, (vaikkei sitä paljoa olekkaan).
Viherpeippoja oli runsaasti lepissä ja kovin keväisiä olivat nekin tunnelmat.


Neljä tuntia nautintoa, melkoinen hiki, mutta huomenna uudestaan, jonnekkin päin missä saa kulkea hankia pitkin. Mukavaa palmusunnuntain iltaa.

14 kommenttia:

 1. Ihana oli sää. Piti vain sattua minulle kauhea flunssa. Mutta ei tämä nyt toivottavasti elämäni viimeinen aurinkoinen päivä ollut mitään:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, sairaus ei juuri kysele aikaa tulla. Onneksi uskoisin näiden aurinkoisten päivien esiinmarssiin lähiaikoina. Eihän koko vuosi voi olla pivinen ja harmaa. Sitä on jo puolivuotta katseltu.
   Pikaista paranemista ja sitten entistäkin suuremmalla ilolla taas nauttimaan kevään tulosta.

   Poista
 2. Kauniita keväisiä tunnelmia ja kuvia! Nautinnollista kulkea pitkin hankiaisia pitkästa aikaa ja näin palmusunnuntaina taitella pajunkissaoksia aivan kuin lapsuudessa.
  Pikkuisen täälläpäin haittasi tosi kylmä ja kova tuuli, mutta pukeutumiskysymyshän se..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelin tuolla hankiaisilla kävellessäni kuinka aina hanki kesti palmusunnuntain aikaan. Kissakset oli helppo noutaa.

   Poista
 3. Todella keväinen tunnelma. Meillä vaihtui sää parin tunnin aikana varmaan 4-5 kertaa. Luntakin satoi lopulta tai rakeita ne oikeastaan olivat. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväinen tunnelma jatkui vielä tänäänkin, komeassa auringonpaisteessa. Mukavasti alkoi tämä viikko ja nythän on lupailtu lämmintä jaksoa tulevaksi ja jos samalla tuuli kääntyisi etelään niin muuttoryntäys olisi valmis. Mukavaa viikkoa sinnekkin.

   Poista
 4. Kauniita keväisiä aurinkopäivän kuvia! Kyllä tuosta kantavasta hangesta on nyt saanut nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on siitä nautittu, mutta saisi nyt pehmetä jotta pöllöt ja muut saisivat ruokaa. Tuon kovan hangen alta ei se onnistu.

   Poista
 5. kauniita kuvia! Alakuvan värit ovat todella upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Värit ovat nyt niin voimakkaita, ettei oikein kärsi katsella...häikäsee ;)

   Poista
 6. Kyllä maailma kuvissasi näyttää kauniilta aurinkosäässä. Todella keväiseltä.
  Aurinkoa täälläkin, mutta kylmää, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan nyt viettää sitä oikeanlaista kevättä. Jospa ei sitten olisi kylmää kesän alussa. Toivottavasti nyt sitten oikeasti lämpiää.

   Poista
 7. Keväisillä hangilla on aivan mahtavaa liikkua, muistan vielä tunteen vaikka sitä en täällä ole kokenut vuosiin. Täällä kurjet ja joutsenet huutavat ohi lentäessään että " kiire kiire eteenpäin että ennättää saada hyvän pesäpaikan" . Jotenkin haikeaa kun kun katsoo niitten perään, minäkin voisi lentää jonnekkin mutta kiirettä ei ole. Hyvää Pääsiäistä

  VastaaPoista
 8. Ihana retki ja kevään tunnelma kuvissasi. Minäkin nautin hankikannosta viime viikolla, on se mukavaa kävellä hankia pitkin rennosti.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.