tiistai 31. toukokuuta 2016

Pikkusinisiipi

13 kommenttia:

 1. Elämäni ensimmäinen pikkusinisiipi pyörimässä omalla ravintokasvillaan idän neulankärjellä ja munimassa uutta sukupolvea.

  VastaaPoista
 2. Pieni oli en tunnista perhosia juurikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen pienin ja erittäin uhanalainen perhonen. Löytyy vain muutamasta paikasta Suomessa.

   Poista
 3. Kauan viihtyi kukassaan ja kuvattavanasi. Kovasti jo ehdin odottaa, että aukaseisi siipensä ja aukasihan se. Sievä on. En ole koskaan nähnyt, tuskin näen muualla, kuin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran näin minäkin tuon nyt ja ei se oikeastaan löydy kuin vartavasten esiintymispaikkaan menemällä. Nekin alueet pienenevät kaiken aikaa.

   Poista
 4. Olipa hyvä idea ottaa siitä video! Tuskin olisin itse osannut kiinnittää huomiota pieneen perhoseen, vaikka luonnossa olisi ollut ihan nenän edessä. Kiitos oppitunnista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys. katselin kun se pyöri kukassa paikallaan, niin tuli videointi mieleen. Paremmin tuossa ehkä näkee perhosen kuin että olisi yksittäisiä kuvia enemmän. Se on niin pieni, ettei sitä huomaa kuin lennossa (jos sittenkään ) Siivet levitettyinä n. 20mm, ehkä vajaa sekin. :)

   Poista
 5. Olipa hyvä idea ottaa siitä video! Tuskin olisin itse osannut kiinnittää huomiota pieneen perhoseen, vaikka luonnossa olisi ollut ihan nenän edessä. Kiitos oppitunnista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä oikein huomaa muutenkuin juuri ja juuri lennossa. :) Enkä tiedä olisinko ihan normaalissa liikkumisessani huomannut sittenkään. Nyt tiesin etsiä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Kyllä tuo oli ehdottomasti tämän kesän paras perhoshavainto.

   Poista
 7. Onpa nimensä mukaisesti pieni. Ravintokasvikin on minulle ihan vieras. Videosta oli mukava katsella perhosen touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintokasvia esiintyy ymmärtääkseni hyvin harvakseltaan ja siksi pikkusinisiipikin on harvinaistunut ja nyt jo uhanalainenkin, koska nekin vähäiset paikat uhkaavat kasvaa umpeen. :(

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.