maanantai 13. kesäkuuta 2016

Joskus se osuu omallekkin kohdalle. :)

Hieman tylsistyneen oloisena talsin hiekkamontulle, toivoen jotain löytäväni. Tuuli oli viileää ja kohtalaista, joten mitään suuria en odottanut.
Monttu oli pian kierretty ja päätin istua evästauolle.
Vanha kikka toimi taas. Siis torimyyjän kikka, ota kuppi kahvia niin jopas tulee asiakkaita.
Olin juuri saanut voileivän esille, kun molempia käsiä ja jalkoja tarvittiin ja vikkelästi sittenkin.
Ritariperhonen. Kyllä siinä nälkä ja harmittelu unohtui. Jospa se pysähtyisi.


Pysähtyihän se, yläs harjun rinteelle. Nopeasti yritin itsekkin sinne, mutta rinne oli pehmeää hiekkaa ja kohtalaisen jyrkkä. Muutama askel ja ei muuta kuin ryömintä vaihde päälle.


Perhonen lähti lentoon, mutta onnekseni laskeutui takaisin.


Vielä kerran vaihtoi paikkaa, tämä oli jo luxusta kuvaajalle. Kamera lauloi ja toimi kiitettävästi, sain elämäni ensimmäiset kuvat tuosta upeasta perhosesta.
28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä olen onnellinen noista kuvista.

   Poista
 2. Voi, mikä ihanuus! Saisipa joskus nähdä tuollaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä sinunkin kohdallesi tulee. Kolme vuotta sitten näin ensimmäisen (tietoisesti) se kuten kaikki muutkin lensi vain kaukana ja korkealla. Haave toteutui tänään.

   Poista
 3. Hieno kuvasarja. En ole tuota ikinä nähnyt muutoin kun juuri kuvissa. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harvoin se ilmeisesti kohdalle osuu, on kyllä silloin todella sykähdyttävä näky. Kuvassa sen kokoa on vaikea kuvata. Olen eniten nähnyt siitä kuvia syreenipensaalla ja niitä katsellut. Kohtaaminen kuivalla soramontulla oli melkoinen yllätys, :)

   Poista
 4. Kaunis on perhonen ja upeat kuvat. Meillä on ritari ollut monina vuosina samalla alueella, se vissiin pyörii samoissa ympyröissä. Siellä olen saanut kuvattua tämän kaunokaisen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin upea näky. Perhoskirja kertoo sen elelevän etupäässä kosteikkojen läheisyydessä, mutta vahvana lentäjänä sen voi tavata lähes missä vaan.

   Poista
 5. Voih ritariperhosta en ole nähnyt sitten lapsuuden. Olitpa onnekas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas todellakin. hetken mielijohteesta menin tuonne montulle, katsomaan onko kenties vielä pikkusinisiipiä. Jatkossa taidan kuunnella näitä hetken mielijohteitani tarkemmin. :) Kiitos Tuula

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Upea hetki, upeat minuutit todellakin. Kuvien onnistumista toki jännäsin, onneksi sekään ei mennyt pieleen.

   Poista
 7. Upea perhonen ja upeat kuvat. Onnittelut!

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihania kuvia! Sinulla kävi todella tuuri. Itse olen nähnyt ritarin vain kaksi kertaa elämässäni, eikä kummallakaan kerralla ole ollut kameraa mukana =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Tuuria oli kyllä todella paljon.

   Poista
 9. Upeat kuvat. Joskus tuollaisessa tilanteessa tulee hosuttua niin ettei kuvista tulekaan tarkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja sitä pelkäsin itsekkin. On vähän sitä hosumisen vikaa. :) Onneksi se viihtyi paikallaan, niin ensi höyryjen jälkeen osasin jo rauhoittua, silti vasta kotona koneen ääressä huokasin helpotuksesta.
   Kiitos Sinikka.

   Poista
 10. Vau!
  Hienot kuvat.
  Jospa se osuisi joskus kohdalle täälläkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuu se, juuri silloin kun et ole varautunut ;) Näistä on nyt tullut havaintoja aika paljon, joten ehkäpä onnistaakin... Kiitos marliska

   Poista
 11. Hienot kuvat! Meilläkin kävi ritari eilen mökin pihalla, mutta ei pysähtynyt kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei kaiketi saa millään houkuteltua pysähtymään, mutta toivotaan. Hieno se on nähdä lennossakin, kyllä se sykähdyttää. Kiitos Saraheinä

   Poista
 12. Hienoa, että sait tavata Hänet! Minulla oli onni kuvata ritari viime kesänä, sain viettää sen seurassa melkein viisi minuuttia. Niin upea perhonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin hienoa tavata. Ja uskomatonta kyllä tapasin tänään toisen ritarin ihan toisella puolen kaupunkia ja Hän viihtyi myös kameran edessä.

   Poista
 13. Ja hienot kuvat saitkin. Olit vikkeläkinttuinen, kun ehdit mukaan nopeaan tilanteeseen. Itsellekin käynyt noin, että juuri kun evästelet tyytyväisenä ja kamera ties missä, niin tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli mitä opimme tästä :) Evästellään usein ja varustaudutaan salaa kameroinemme. :) Yksinkertaista, eikö totta. Kiitos.

   Poista
 14. Kauniita kuvia upeasta perhosesta.

  VastaaPoista
 15. Todella upea tilanne ja kuvat aivan erinomaisia! Siinä ei taidettu paljoa miettiä, mihin eväsleipänsä laskee kun perhonen näyttäytyi.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.