sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ihan ihana hömppä

Varsinainen ruokinta avattiin metsään eilen, koska lintuja oli tullut jo runsaasti paikalle pitkin viikkoa.
Tänään käytiin tarkistamassa tilannetta ja olihan kuhinaa. Talitiaisia, sinitiaisia, töyhtiksiä, kuusitiainen, mustarastas ja puukiipijöitäkin kaksin kappalein. Käpytikatkin paikalla.
Suurin ilonaihe oli nyt hömötiaisten määrä, joka on lisääntynyt viimevuodesta. Hömppähän on taantunut ja sen kanta on laskusuunnassa pesäpaikkojen puutteen vuoksi. :(
Tuo vilkas pieni rohkea lintu tuli ihan kädelle, kun siivoilin ruokintakaukaloa.
Siksi se saakin olla nyt bannerissa toistaiseksi ja julistaa lintujen kuvaamis ajan alkaneeksi.


Mukavia lokakuisia päiviä ja nautitaan jokaisesta päivästä niin hyvin kuin voimme.

6 kommenttia:

  1. Kyllä käy kuhina ruokintapaikalla! Olisi oikeastaan kiva tietää kuinka montaa pikkulintua oikein ruokkii, mutta sitäpä ei saa koskaan tietää! Oravia taitaa olla jo kymmenen. Mikä on varmasti ennätys. Aina ilmestyy uusia "naamoja". Ihanan kuvan nappasit hömpästä! Odottelin nenä ikkunassa närheä, mutta en sattunut näkemään!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuva! Meidän parvekkeella vierailee usein talitiaisia. Luulen, että joku niistä on ihan sama vakiovieras. Liityin myös blogisi lukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kaikille. Hömpät on kyllä ihania, niinkuin kyllä kaikki muutkin linnut. Omanlaisiaan ja on niissä eroja käyttäytymisessä ihan lajien sisälläkin.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.