keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tilhien parissa

Viime päivät on menneet tilhien parissa. Täällä on sellainen 700 tilhen parvi ollut muutaman päivän ja yhtä hieman pienempää olen seuraillut.
on ne mukavia katseltavia, mutta ei niin helppoja kuvattavia, ainakaan tuolla vilkkaammassa keskustassa.


Valoa on ollut niukalti tarjolla, mutta jotenkin sentään pärjätty. Kuvat on useammalta päivältä, vaikkakin samoilta kulmilta.


Tänään jo hieman aurinkokin pilkahteli.


Tuo koristeomenapuu tai oikeammin niitä on 4-5 ihan lähekkäin, on mieluinen paikka niin tilhille kuin muillekkin linnuille.
Ja riittäähän niissä syötävää. Tässä yksi latvus. :)


Ilmat on viilenemässä ja pianhan se on jo marraskuu. Pelastuttiin lokakuun märiltä keleiltä, mutta monilla on jo nyt vaikeuksia kaivovesien kanssa ja ennustetaan kovaa ja lumista talvea. Mukavaa lokakuun loppupuolta.

6 kommenttia:

 1. Huomenta Tuula!
  Sinulta uskallan kysyä, onko noissa humala-tilhi uutisissa jotain outoa, kun en ole itse niihin koskaan törmännyt? Ei täällä meillä ole enää yhtään marjaa syötäväksikään ja sekin on outoa, sillä ei tarvi mennä kuin tuonne postilaatikolle, niin nuoret marja-aroniat notkuu vielä marjoja.
  Olisiko sittenkin kysymys ihan muusta kuin pihlajanmarjojen alkoholista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään moiseen törmännyt, eikä siitä mitään tutkittua tietoa olekkaan. Nytkin kun katseli tilhiparvea, niin aivan päätöntä lentoahan se on, niillä on niin mieletön vauhti ja kiire, ettei aina huomaa väistää ihmistäkään saati sitten toisiaa tai jotain muuta. Olen kuullut väitteen, että tilhet lentää selällään humalassa, no ne kyllä näkyy lentävän joskus selälläänkin,mutta pysyvät hyvin silti oksalla, joten tuskin humalasta on kyse. En usko moiseen.

   Poista
 2. Meillä ei oo vielä kun ehkä 10 tilheä näkynyt. Pihlajanmarjat on melkein syöty. Aroniat monet laittoi pihallaan matalaksi. Koristeomenapuun hedelmiä kyllä riittäisi linnuille. Rastaat niitäkin jo popsii nälissään kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa omenapuissa tilhet tuntuu viihtyvän ja jotain ne napsivat lehmuksistakin. Rastaita en kovin montaa ole enää nähnyt, punatulkut sensijaan ovat ilmestyneet.

   Poista
 3. Ompas tilhiä löytynyt kuvattavaksi, empä vielä niitä hoksannut täällä. Kyllä omenoita näyttää linnuille riittävän ja nyt vasta väriloisto on haalentumassa kun lehdet karisseet muutaman päivän oikein hurjaa vauhtia.. alkaa se harmaus joka raskasta mielestäni. Hyvää syksyn jatkoa

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton, miten banneriupea.
  Minäkin kokeilin kuvata tilhiä. OLin reissussa, mutta liian hämärää,joten ei sinne päinkään, mitä sinun tilhesi. Mukava niitä on tarkkailla.
  Kylläpä omppupuu kantaa runsaan sadon.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.