sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Se oli sitten bongailuviikonloppu

Kauniita auringonpaisteisia säitä oli luvassa tälle viikonlopulle, mutta ne jäi kait jonnekkin matkalle.

Oli taas vuotuinen pihabongausviikonloppu, siis se jolloin lasketaan ja koetetaan tunnistaa lintuja omalla pihalla tai jossain muussa yksittäisessä paikassa tunnin ajan. Kun tiedot lähetetään eteenpäin niin saadaa tietoa lintujen esiintymisestä eripuolella maata.
Meillä on bongailtu aina mökillä ja samalla vietetty makkaranpaistoretkeä. Nyt autokuskille tuli jo maanantaina jokin flunssa viikkovieraaksi, joten bongailu jäi pikapyrähdykseksi tänään.

Eilen koetin bongailuonneani läheisellä purkutyömaalla, sieltä kun seinien purkamisen yhteydessä löytyy jos jonkinmoista ötökkää lintujen ruuaksi. Kyllä olikin talitiaisia ja sinitiaisia kymmenittäin, mutta en pystynyt laskemaan... ei siis kelpaa bongaukseen.
Tämä tintti oli ilman pyrstöä, mitä lienee sattunut.


Samassa paikassa oli tervaleppiä ja eikös vaan siihen pyrähtänyt urpiaisparvi ja taivaalla kierteli toinenkin usean kymmenen linnun parvi. Ei kyennyt laskemaan eikä tuota toista edes tunnistamaan, joten ei kelpaa bongaukseen.
Harakoita, variksia,naakkoja, mutta en enää viitsinyt niitäkään laskea. Olkoot.

Tänään sitten tuli pikalähtö mökille, kun valvontakamera hälytteli ylimääräisistä kulkijoista. Ei ollut mitään haittaavaa tapahtunut, kait sunnuntaikävelijöitä pihanläpikulkumatkalla.
Kuvasin siinä sitten pyrstötiaisia, jotka tulivat heti tarkistamaan, mitä toitte tarjolle. On ne vaan mainioita


Sumuinen, ei niin lämmin viikonloppu oli ja meni. Huominen samaa lajia, mutta tiistaiksi taas luvassa jopa sitä aurinkoa. Silloin olisi tarkoitus suunnata taas jonnekkin päin ihan ajan kanssa ja harkiten ;)

6 kommenttia:

 1. Taisi olla viides kerta osallistua ja en muista ainakaan äkkiseltään olleen mitään suotuisia kelejä koskaan. Hieno pyrstötiaiskuva! Sehän ihan poseeraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa on sanoneet monet muutkin aina yhtä kehno keli. Itse en näin äkkiseltään muista, pitäis katsoa tuolta sääpäiväkirjasta. Tämä talvi on kyllä ollut ennätys surkea, mitä lienee edessäpäin. Kärvistelläänkö huhtikuussa kovissa pakkasissa. En minä enää silloin niitä kaipaisi.
   Nuo pyrstikset alkaa olla jo aika rohkeita, olivat ihan käsivarrenmitan päässä, mutta mun kamera ei tykänny toimia... ilman akkua. Onneksi on vara-akku aina matkassa.

   Poista
 2. Linnuilla on ollut liian helppo talvi ja ne lentelee paikasta toiseen, joten tuo idea tunnin aikana nähdyistä linnuista on vähän heppoista kamaa.Harvoin on ollut mitään mainittavaa ja tämä vuosi ei tehnyt mitään poikkeusta. Vale, emävale ja sitten vielä tilasto, näinhän se menee.
  Paljon kivempaa katsella noita sinun kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seppo, noinhan se on. Ei ollut oikein sellaista intoakaan bongailuun kuin joskus aiemmin. Muutenkin mieluiten kuvaan.

   Poista
 3. Hieno kuva pyrstötiaisesta! Pyrstötintit ovat yksiä lempparilintujani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Eihän pyrstiksestä VOI olla tykkäämättä :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.