lauantai 25. helmikuuta 2017

Jään ja valon juhlaa

Tänä vuonna on jo kuudennet Jääfestivaalit täällä Heinolassa. Jotenkin tuntuu kuin tuo alkuperäinen idea Jääveistoskisasta oli jäämässä unhoon. Kaiken muun Festivaaliriehan varjoon.
Nyt oli muunmuassa jääsauna, jossa tänään oli ensimmäiset kylpijätkin.
No se oli kyllä jäätä ja ihan mukava vetonaulakin tapahtumalle.

Joutsenet ihastuttavat kaikkiaOli mietteliäs tulevaisuuteen tuijottava hahmo.Komea hirviOtin ihan lähikuvan tuosta taiten kaiverretusta hirven päästä.Taidokasta ja yksinkertaista. Kuuntelen hiljaisuutta, seuraavana.
Vielä yksi. Tämä on suomalainen sukupuu.Tiistaina sitten valitaan paras, jonka yleisö äänestää.
Alkuaikoina oli veistäjiä ympäri maailman, nyt kansainvälisyys täyttyy venäläisillä ja yhdella alankomaiden  edustajalla. Tuon kuuntelen hiljaisuutta veistäjä on suomalainen nainen.18 kommenttia:

 1. Kuuntelen hiljaisuutta, tästä tykkään kovasti!
  Hienojahan nämä muutkin ovat, mutta tuossa on jotain enemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkää siitä. Ehkä mieltymykseen vaikuttaa veistoksen paikka, avoimessa paikassa. Sen ympärillä on varuutta ja sitä hiljaisuutta.

   Poista
 2. Upeita ovat kerran taas. Aika erityylisiä ovat, abstraktia ja luontojuttua...ehkä eniten tykkään joutsenista kumminkin näin kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ollut mitään teemaa, ainakaan en kuullut sellaisesta. Hakala varmaan valita mieluisinta, mutta uskoisin tuon joutsenveistoksen olevan melkoinen suosikki.

   Poista
 3. Olipa upeita veistoksia ja aurinko antoi niihin kauniin viimeisen silauksen. Noista olisi todella vaikea valita voittaja. Upeat kuvat olit ottanut. Aurinkoa sinun sunnuntaihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Upeita ovat ja onneksi saatiin näin upeat kelitkin. Viime vuonna satoi vettä, kun taiteilijat työstivät töitään.

   Poista
 4. Aivan huikeita jääveistoksia! Tuollaisia kun olisi enemmänkin nähtävillä eri kylissä ja kaupungeissa, mutta ei taida tekijöitä riittää kun vähiin ovat jäänveistokisat jääneet. Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veistokset ovat vähentyneet täälläkin vuosi vuodelta. Hyvänä asiana pidän kuitenkin suomalaisten uskaltautumista noiden jäälohkareiden työstämiseen. Onhan siinä monen ihmisen työpanos, ennenkuin taiteilija pääsee omaa osuuttaan tekemään ja sitten nämä viimeaikaiset Suomen talvet, ainakin täällä etelämmässä ei juurikaan ole suosineet. Onneksi nyt oli loistokelit.

   Poista
 5. Upeita kuvia olet ottanut:-)) Itse kävin tänään, olipa liian pilvistä enkä siis onnistunut kuvauksessa. Katselen sinua otoksia ja nautin:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas oli menneet vastaukset väärään kansioon, joten sorry olen myöhässä. Eipä niitä aurinkoisia hetkiä liikaa tarjoiltu tänäkään vuonna tuolle tapahtumalle. Vaan minkäs teet. :)

   Poista
 6. Upeita veistoksia! Joutsenet on tietysti ihania mutta tykkäsin kyllä hirvestäkin. Näin kuvien perusteella. :)
  Tuli mieleen myös kysäistä, että onkohan minun lukijat gadgetissa joku vika kun sinun kuvakettasi ei näy siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kävin blogissasi katsomassa tilannetta ja eihän sitä kuvaketta ollut, joten liityin uudestaan lukijaksi.

   Poista
 7. Vitsit tuo jääsauna näyttää upealta! Mutta upeita ovat kyllä kaikki veistokset. Todella taidokasta jälkeä, ja samoin onnistuneita ovat kuvatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni. Jääsauna oli tosiaan upea.

   Poista
 8. Näitä tuolla facessa jo ihailin, harmittaa kun on niin monella saitilla ettei jaksa oikein kulkea perässä ja sun kuvia olen aina seurannut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama hieman itselläni, mutta aina jossain kuitenkin. Laiskasti tää onkin päivittynyt, entiseen verrattuna, ehkä hyvä niin. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.