perjantai 26. toukokuuta 2017

Nyt se alkaa...

Korentojen ja perhosten valta-aika alkamassa, enkä meinaa malttaa olla sisällä ollekaan ja joka paikkaan pitäisi mennä just nyt heti. :)

Ensimmäisiä tältä viikolta

Mansikkakirjosiipi, ensimmäiseni kautta aikain.Kalliosinisiipi

Tänään löytyi tutulta paikaltaan pikkusinisiipi

Ensimmäinen korentokin suostui kuvaan. Vaskikorento

Kaikki perhoset ja korennot ovat nyt metsäteiden varrella ja hiekkamontuissa, hakkuuaukeilla keskellä kaikkea kuivaa. Siellä kukkivat monen omat ravintokasvit ja korentojen ruoka lentelee lämmössä myös.

Niin, että palaillaan... ja kyllä toki jotain muitakin kuvia tulee. ;)

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Aivan uusi tuttavuus on mansikkakirjosiipi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Uusi on tosiaan ja niin pikkuinen, että kärpäseksi luulisi sen lentäessä. Ei sitä huomaa, muuten kuin lennossa ja jos näkee mihin laskeutuu.

   Poista
 2. Kalliosinisiipi on hieno löytö, siis nekin ovat jo lennossa.
  Hienoja kuvauskohteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää on täällä kalliosinisiipi lennellyt. Pikkusini taisi aloittaa tänään. On tämä upeaa aikaa.

   Poista
 3. Kauniita perhosia ja sinä saat niitä kuvattua. Joskus harvoin kun näen edes perhosen, se ei suostu sen vertaa paikalleen, että kuvan ottaisin. En kyllä tunnistakaaan perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä saa joskus kytätä pitkäänkin, joskus on taas onni myötä niinkuin tuon mansikkakirjosiiven kuvan kanssa. Se oli valmiina paikallaan kun huomasin ja kuvata sai ihan rauhassa, vielä jäi paikoilleen. :)

   Poista
 4. Perhosia ja sudenkorentoja, todellakin ihmeissäni! On ollut kuitenkin vielä niin viileä!! Toivottavasti pian meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas taisi alkaa viileämpi kausi, toivottavasti ei kovin pitkään kestäisi, kun juuri vasta ensimmäiset korennot oli lennossa. Toki luonto kaipaa taukoa helteisistä päivistä ja ennenkaikkea vettä, mutta jos sellaisina pienempinä annoksina. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri Olen tosiaan iloinen noista havainnoista.

   Poista
 6. Oi, sinulla on tuollaisetkin sinisiivet. Ne minulta vielä puuttuvat. Ja sudenkorentojakin olet jo nähnyt! minä en ole vielä tänä vuonna nähnyt ensimmäistäkään. Tänäänkin ihan pilvistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ehdin ennenkuin tämä viileämpi keli alkoi. Toivottavasti tämä välivaihe kestää vain hetken, vaikka toivottuahan tuo sade oli.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Säät vaan jälleen hieman hidastavat näitten ilmaantumista varsinkin korentojen, mutta kyllä niitä tulee.

   Poista
 8. Voi juku, olet jo nähnyt paljon perhosia ja sudenkorentojakin jo!
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lämpö tuli niin äkkiä pitkän kylmän jälkeen, että tuntui kevät jääneen välistä pois. Nyt ihmetellään kun kaikki kukkii ja linnuilla on poikaset ym. eihän tätä kevättä ole vielä ollut kuin hetki. Todellisuudessa olemme kolmisen viikkoa jäljessä.... :)
   Juuri itse hämmästelin vasta sorsanpoikasia kuinkas ne jo nyt, ennenhän niitä näki vasta juhannuksen jälkeen... olikohan se kuitenkaan ihan niin ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.